. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Επιστημονική δημοσίευση αμφισβητεί το βασικό δόγμα της μοριακής βιολογίας. Kίνδυνος απο τα mRNA εμβόλια.

Το mRNA των εμβολίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επισκευή ή την επανεγγραφή του γονιδιωματικού DNA! Αυτό πλέον έχει σοβαρή πιθανότητα να συμβαίνει.

Τα κύτταρα περιέχουν μηχανισμούς που αντιγράφουν το DNA σε ένα νέο σύνολο που πηγαίνει σε ένα νεοσχηματισμένο κύτταρο. Η ίδια κατηγορία μηχανισμών, που ονομάζονται πολυμεράσες, δημιουργεί επίσης μηνύματα RNA, τα οποία είναι σαν σημειώσεις που αντιγράφονται από το κεντρικό αποθετήριο DNA των συνταγών, έτσι ώστε να μπορούν να διαβαστούν πιο αποτελεσματικά σε πρωτεΐνες. Οι πολυμεράσες θεωρήθηκαν ότι λειτουργούν μόνο προς μία κατεύθυνση DNA σε DNA ή RNA. Αυτό εμποδίζει τα μηνύματα RNA να ξαναγραφούν πίσω στο κύριο βιβλίο συνταγών του γονιδιωματικού DNA.

Τώρα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Thomas Jefferson παρέχουν την πρώτη απόδειξη ότι τα τμήματα RNA μπορούν να γραφτούν πίσω στο DNA, το οποίο δυνητικά αμφισβητεί το κεντρικό δόγμα στη βιολογία και θα μπορούσε να έχει ευρείες επιπτώσεις που επηρεάζουν πολλούς τομείς της βιολογίας.

"Αυτό το άρθρο ανοίγει την πόρτα σε πολλές άλλες μελέτες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη σημασία της ύπαρξης μηχανισμού μετατροπής μηνυμάτων RNA σε DNA στα δικά μας κύτταρα", λέει ο Dr. Richard Pomerantz, αναπληρωτής καθηγητής Bιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson. "Η πραγματικότητα ότι μια ανθρώπινη πολυμεράση μπορεί να το κάνει αυτό με υψηλή απόδοση, εγείρει πολλά ερωτήματα."Για παράδειγμα, αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι τα mRNA μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα για την επισκευή ή την επανεγγραφή του γονιδιωματικού DNA.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2021 στο περιοδικό Science Advances.

https://advances.sciencemag.org/content/7/24/eabf1771

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.