Ασυμβίβαστη η παρουσία Μόσιαλου στην ομάδα συμβούλων των ψευτοδημοσιογράφων των Hoaxes

Αναρτήσεις ιστολογίου

Φυσικό αέριο απο κοιτάσματα στο Αιγαίο και Κουρδιστάν, δύο νέοι γεωστρατηγικοί πόλοι

Ενας νέος κύκλος ξεκινάει

Η κυβέρνηση Trump αποχωρεί προσφέροντας έργο στους παραγωγούς λιγνίτη στις ΗΠΑ, στις εξοπλιστικές εταιρείες (2% του ΑΕΠ “φόρο” απο κάθε χώρα του ΝΑΤΟ) και ενισχύοντας τις φαρμακευτικές εταιρείες. Παράλληλα η κυβέρνηση του με pivot τον Ερντογάν πρόσφερε κλάδο ελαίας σε πολλές χώρες του Αραβικού κόσμου, που αύξησαν τον ζωτικό χώρο του Ισραήλ. Σιγά-σιγά ο κύκλος αυτός κλείνει για να ανοίξει ένας άλλος, που έχει κέντρο τη δημιουργία του Κουρδιστάν δίπλα στο Ιράν. Η Τουρκία θα βρεθεί στο μέσον πολλών έριδων στην ΕΕ ενώ ο πόλεμος δια αντιπροσώπων, για τον οποίο είχα γράψει πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στη Συρία θα συνεχιστεί.

Τόσα χρόνια μας έχει ξεφύγει στην Ελλάδα πως κοιτάσματα δεν υπάρχουν μόνο “Νότια της Κρήτης” αλλά και στο Αιγαίο και στη Θεσσαλονίκη. Μας έχει ξεφύγει επίσης ο χρόνος εξόρρυξης των κοιτασμάτων  που είναι πολύ μικρότερος απο τα 4 χρόνια, μια παράμετρος που θα κάνει κατανοητό το ρόλο των Ελληνικών εταιρειών παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και το service που προσφέρουν. Σημειώστε πως στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας δεν λαμβάνεται υπόψη η εισαγωγή καυσίμων που ειναι της τάξης 5-15 δις ευρώ. Ελέγχει κανείς άλλωστε; Mε τόσο εμπορικό έλειμμα λογικό η χώρα να μη μπορεί να πάρει ανάσα. Ο λόγος που υπάρχει είναι γιατί ευνοεί το ξέπλυμμα χρήματος της ΕΕ, κάτι που δεν απασχολεί τη Γερμανία.

Τα πετρέλαια του Αιγαίου και το Κουρδιστάν θα αποτελέσουν πόλο έλξης της διεθνούς κοινότητας με ένα Ερντογάν που θα έχει φθαρεί. Η οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου και Τουρκίας (με το Καστελόριζο και την Ελλάδα απούσα στη μοιρασιά) είναι η μόνη ευκαιρία να αναρριχηθεί και άλλο ο πειθήνιος στη γραμή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ Ερντογάν. Σε άλλη περίπτωση θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η Τουρκία σε κάθε περίπτωση θα συρρικνωθεί με Ερντογάν ή χωρίς. Ο Ερντογάν θα έχει μια ανάσα επίσης αν το Κατάρ τον προμηθεύσει με Rafale, που θα πάρει απο τη Γαλλία.

Το θεώρημα Μητσοτάκη (δάνεια για εξοπλιστικά)

ΔΑΝΕΙΟ - ΜΙΖΑ_1 = EΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ + MIZA_2> 0.02 x ΑΕΠ

Ενας κατακλυσμός μπορεί μόνο να σώσει την Ελλάδα απο τον Μωυσή!

Υ. Tο Τουρκολιβυκό σύμφωνο για ΑΟΖ θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Λιβύης ή της Τουρκίας. Οχι το συνταγματικό. Καλημέρα Donald.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά