Ασυμβίβαστη η παρουσία Μόσιαλου στην ομάδα συμβούλων των ψευτοδημοσιογράφων των Hoaxes

Αναρτήσεις ιστολογίου

Αποστρατικοποίηση. Νέο κόλπο παράδοσης Ελληνικής ΑΟΖ των νησιών του Ανατ. Αγαίου απο Μητσοτάκη.

Τα δεδομένα μας είναι:

  1. H αναφορά απο τον Μητσοτάκη τον Κώστα τον Εφιάλτη πως έκανε συνομιλίες με τη Τουρκία για να διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας κάπου στη μέση του Αιγαίου
  2. Η αναφορά απο τον Λάμπρο Παπαντωνίου στο βιβλίο του, σε προσχέδιο συμφωνίας Κώστα Μητσοτάκη στη Κων/πολη όπου στο άρθρο 4 αναφέρεται πως δεν θα αλλάξουν τα σύνορα στο Αιγαίο (χωρικά ύδατα 6 νμ)
  3. Οι αναφορές Ερντογάν για νησιά με μηδενική επήρεια ή με λιγότερη επήρεια. Αυτό οδήγησε τον Μητσοτάκη το Κούλι στην τραγική συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, όπου δεξιά του 28ου μεσημβρινου δεν υπάρχει Ελληνική ΑΟΖ. Ο χώρος αφέθηκε προς διευθέτηση μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας για αργότερα. Ξέρουν οι Μητσοτάκη απο αυτά.
  4. Η μη ανακήρυξη των 12 νμ για τα χωρικά ύδατα και όλων των νησιών μας και του ηπειρωτικού χώρου, πρίν απο κάθε άλλη συμφωνία ή συνυποσχετικό. Αυτό θα μείωνε τις αξιώσεις της Τουρκίας για ΑΟΖ στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατ. Μεσόγειο. Το Μητσοτάκι δέχτηκε τελικά ΑΟΖ κατά μέσον όρο σε Κρήτη, Αμοργό, Κάρπαθο και Ρόδο γύρω στο 50% για όλα. Αυτό πρώτη φορά το ακούτε.

Μια αποδοχή αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών του Ανατ. Αιγαίου απο το Μητσοτάκι προς συζήτηση, θα οδηγήσει σε μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών προς τη Χάγη, δηλαδή σε μικρότερη επήρεια της επιμέρους ΑΟΖ τους. Ο εναλλακτικός τρόπος με τον ίδιο στόχο είναι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κάποιων νησιών. Αποδέκτης και πάλι το Κούλι. Η Ελλάδα τί διεκδικεί απο τη Τουρκία; Tα κόκκινα φανάρια…

Η Τουρκοιταλική συμφωνία του 1932 είναι το δόκανο για να κοροϊδέψει το Μητσοτάκι τον Έλληνα πολίτη για δήθεν Ελληνικές διεκδικήσεις στη Χάγη. Αλλο κόλπο είναι να μιλήσει με τους Τούρκους για εναέριο χώρο αντί για τα χωρικά ύδατα των νησιών του Αιγαίου που πρέπει να πάνε στα 12 νμ άμεσα και πριν ξεκινήσει κάτι άλλο. Αλλο κόλπο για τη Νέα Λωζάνη είναι το Μητσοτάκι να αποδεχτεί συζήτηση για μειονότητες.

Εν τω μεταξύ το Μητσοτάκι ετοιμάζεται να αποδεχτεί απελευθέρωση της Τουρκικής Βίζας στην ΕΕ. Το λέμε κατάληψη της Ελλάδας περπατώντας.

Με casus belli, με τη κατοχή της Κύπρου και με τις Τουρκικές Navtex να ανακοινώνονται καθημερινά το Μητσοτάκι πάει σε συνομιλίες! Να γιατί η Κύπρος είπε άλλο Ελλάδα άλλο εμείς. Κότες όλοι στη ΝΔ. Κοτάρες και μιλάνε μόνο σε στημένες εκπομπές.

Βλέπουμε τον αγώνα που κάνει το Μητσοτάκι να παραδώσει ΑΟΖ με κάθε τρόπο στη Τουρκία. Και φυσικά αυτό που εγώ έγραψα πρώτος πάλι έχει μπεί σε καλό δρόμο, μιά Νέα Λωζάνη μέσω Χάγης. Οσο και να κυνηγάς το Μητσοτάκι να μη κάνει παραχωρήσεις κάπου θα ξεγελάσει τον κόσμο. Ο κορώνας και οι έμποροι εμβολίων είναι φίλοι του. Η Δικαιοσύνη ελέγχεται. Οι ποινικοί θέλουν άδειες κοκ.

Η κόκκινη περιοχή ήταν κάποτε Ελληνική ΑΟΖ.

Το ίδιο και τα κοιτάσματα με πορτοκαλλί ώς κόκκινο χρώμα στο χάρτη.

Στις μεγάλες συμφωνίες πέφτουν οι μεγάλες μίζες.

Και το ερώτημα είναι η Γαλλική Βάση στο κέντρο του Αιγαίου θα γίνει μετά τη Χάγη ή πρίν… οπότε τα 12 νμ θα θεωρείται λήξαν.

Et la question est de savoir si la base française au centre de la mer Égée aura lieu après La Haye ou avant, lorsque le 12 nm sera considéré comme terminé.

Για τα τεχνητά νησιά εγώ πρώτος μίλησα στην Ελλάδα το 2013. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Δεν παίζομαι με τίποτα. Μόνο με στημένο τον αγώνα κερδίζει ο Ερντογάν.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά