Αναρτήσεις ιστολογίου

Μάσκες. Aν δεν θέλουν να σωθούν, να μη σωθούν! Ας πεθάνουν για να μάθουν.

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΨΕΙ

Στην επιδημιολογία, το social distancing δεν είναι κάτι νέο. Είναι βασική παράμετρος της επιδημιολογίας. Η χρήση μασκών μειώνει το μέγιστο social distancing ανά περίπτωση. Απορίας άξιο είναι γιατί αυτό δεν εφαρμόστηκε απο την αρχή στην Ελλάδα, σαν ελάχιστο μέτρο προστασίας όπως εγώ έλεγα (χρήση πάνινων που είναι και φτηνότερες) αλλά 5 μήνες μετά. Στο ΕΚΠΑ δεν ξέρουν απο αυτά προφανώς, όπως και απο συλλογικές μετρήσεις PCR που εγώ πάλι πρώτος πρότεινα. Οι προβλέψεις του ΕΚΠΑ και του Παν. Κρήτης για τον Κορωναϊό θα μείνουν στην ιστορία σαν πλάκα στην επιστήμη της επιδημιολογίας.

Αυτά τα διαγράμματα που βλέπετε, τα καταλαβαίνετε; Μαζέψτε τους.

Στην Ιαπωνία

  • οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές ούτε πρόστιμα πέφτουν αν δεν φοράς. Ολοι όμως ξέρουν πως πρέπει να φοράς και το κάνουν. Δεν το κάνουν τώρα αλλά απο μισό αιώνα πρίν. Ξέρουν το πιο απλό πράγμα του κόσμου, πως οι μάσκες εμποδίζουν την είσοδο σκόνης και ιών απο τη μύτη αλλά και αντιστρόφως συγκρατούν ιούς αυτών που τις φορούν να μεταδοθούν πρός άλλους και το περιβάλλον. Στην Ελλάδα μιλάνε για “συμβολική” χρήση, οι μαλάκες που δεν ξέρουν τι είναι το Ro.
  • για τα μαγαζιά υπάρχουν προτάσεις ασφαλείας απο τη κυβέρνηση αλλά όχι περιορισμοί με ποινές. Αυτά που γίνονται στην χώρα μας ΜΟΝΟ στο Κλανιστάν γίνονται κάπου στον Άρη.

Στην Ελλάδα είναι προφανές πως υπάρχουν λόγοι για να μη μετράνε καλά, κρούσματα και θανάτους πέραν του ότι είναι άσχετοι.

Ο κορωναϊός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα πράγματι αλλά στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίσθηκε εξαρχής σωστά, γιατί ο Μητσοτάκης ήθελε να πουλήσει εμβόλια και φάρμακα. Η σχέση Νοvartis (υδροξυχλωροκίνης) και ΝΔ είναι μια κολώνια που κρατάει χρόνια. Οι συνωμοσιολογίες βοήθησαν πολύ την παραπληροφόρηση που προσφέρεται με 30 εκ. ευρώ απο τη κυβέρνηση των Τούρκικων ηλεκτρικών ποδηλάτων που πουλιούνται ακόμη χωρίς άδεια στα Χανιά.

ΜΑΣΚΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Το ίδιο πρόβλημα των ανοησιών “ειδικών” ή συνωμοσιολόγων σαν αυτών που μιλάνε για μάσκες είχα αντιμετωπίσει, όταν πριν δέκα+ χρόνια μίλησα για τα προβλήματα απο κεραίες τηλεφωνίας, όπου λόγω των εταιρειών οι αντικρουόμενες απόψεις ακόμη και σε δημοσιεύσεις σε περιοδικά ήταν πάμπολες. Στο τέλος είπα “χρησιμοποιείτε το κινητό - όταν λειτουργεί - μακριά απο το αυτί σας με ένα ακουστικό με καλώδιο και μικροφωνάκι πάνω” και πήγα για ύπνο… Με αγάπησαν αμέσως όλοι! Οσο για τη προστασία όσων είναι απέναντι απο κεραίες, είχα προτείνει φτηνό κοτόσυρμα στο μπαλκόνι, που δούλεψε.

Αντικρουόμενες απόψεις υπάρχουν και για μάσκες, κυρίως στο ποσοστό απόδοσης. Ολα όμως εξαρτώνται απο τα λεφτά που δίνεις και φυσικά τον σχεδιασμό της μάσκας. Πάνινες δεν είναι όλες ίδιες. Χειρουργικές δεν είναι όλες ίδιες. Υπάρχουν μάσκες με δροσερό υλικό κοκ.

Λύσεις υπάρχουν όταν κάνουν κουμάντο οι σχετικοί  και όχι οι άσχετοι. Απο κεί και πέρα πέστε οι “ειδικοί” ότι θέλετε.

Διαβάστε και εδώ

  1. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα έχει κακαρώσει. Δεν μπορεί να επιλύσει τίποτα!
  2. H Μητσοτάκαινα έκανε καλύτερη μάσκα απο αυτές που διαφημίζει το Μητσοτάκι!
  3. Δύο εβδομάδες τουρισμού αρκούν για να τιναχτεί στον αέρα το ΕΣΥ. O Μητσοτάκης ειδοποιήθηκε.

BUSINESS ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

Μετά απο 5 μήνες που τα έλεγα μαζί με άλλα, όλοι άλλαξαν άποψη και θέλουν μάσκες. Εγώ αυτά που έλεγα, τα λέω ακόμη. Kαι ο ΠΟΥ θέλει μάσκες αλλά και ο Donald, που θα χάσει τις εκλογές επειδή κάνει παρέα με βλάκες. Το εννοώ. Αστεία μπορεί να τα λέω αλλά…

Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες, πολλές απο τις οποίες προσφέρουν δροσιά, που έχουν διαφορετικές αποδόσεις προστασίας και λειτουργούν  και με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική στην υγεία αν δεν γνωρίζεις αυτά εκτός του να αγοράζεις εμβόλια απο την Αγγλία. Ο Μητσοτάκης όμως θέλει εκείνες τις μάσκες που ο κόσμος να μη μπορεί να φοράει με άνεση, για να υπάρχουν θύματα απο τον κορωναϊό αλλά και για το κόλπο των φαρμάκων και των εμβολίων που προωθεί. Θα έχετε καταλάβει πως ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου κάνει business με offshore απο πολλά χρόνια. Εχει μαζί του και τον Δημητριάδη  που είναι πολύ έμπειρος.

Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι ρωτάνε για μάσκες τους γιατρούς, σαν να ρωτάς εμένα που φοράω παντελόνια αν ξέρω απο ράψιμο (μπορεί και να ξέρω αλλά εγώ δεν είμαι ο κανόνας). Οι μάσκες είναι θέμα φυσικών, χημικών, επιστήμης υλικών, coatings, μοντέλων και αριθμητικών εξομοιώσεων, μηχανικών δηλαδή δικό μου θέμα. Τα περί ΑΟΖ που γράφω είναι χόμπυ, άσχετα αν λαδώνω το κουνέλι σε όποια στάση θέλω γιατί και σε αυτό υπάρχει ασχετοσύνη.

Δεν μπορείς να έχεις στην επιτροπή για τον κορώνα υπαλλήλους εταιρειών φαρμάκων και μάλιστα αυτούς που δεν ήθελαν μάσκες και 5 μήνες μετά τις θέλουν (και να γελάς σαν χαζό που βγήκε απο το ντουλάπι).

Οταν έλθει ο καιρός θα σας πω τα καλύτερα. Τους αφήνω να εκτεθούν και καταγράφω… Open-mouthed smile 

Και δεν χρειάζονται βοήθεια σε αυτό... Και ξαφνικά φτειάχνουν ΝΕΕΣ ΜΕΘ! Surprised smile

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Οσο μεγαλύτερη μαλακία κάνεις την πληρώνεις πιο νωρίς

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά