Αναρτήσεις ιστολογίου

Η Ελλάδα χρειάζεται τον Εast Med και το φυσικό αέριο γενικότερα;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EAST MED

Η έκρηξη στη Βηρυττό δίνει την ευκαιρία στη Τουρκία να δημιουργήσει πυρήνες και στρατιωτική βάση στο Λίβανο. Αυτό θα αυξήσει την αστάθεια στη περιοχή αφού θα επηρεάσει και το θέμα ΑΟΖ με Κύπρο και Ισραήλ. Οι κινήσεις του Ερντογάν είναι φανερές πλέον πρίν “στρίψει”. Αυτο θα οδηγήσει την Αίγυπτο σε άλλες παρεμβάσεις στην Λιβύη. Ποιές; Δεν ξέρω αλλά θα βρεί και άλλους υποστηρικτές σε αυτό. Ο Ερντογάν δυναμιτίζει τη συνοχή στον Ισλαμικό κόσμο. Λάθος η στρατηγική Μητσοτάκη. Πρέπει να αποφύγει κάθε συζήτηση με τη Τουρκία. Αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα θα είναι και το τέλος της στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα έχω πεί τί πρέπει να κάνει.

  1. Να έχει ζητήσει την άρση του casus belli για τα 12 νμ απο τη Τουρκία
  2. Να έχει πάει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ ώστε νε μειώσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας σε ΑΟΖ στο Αιγαίο
  3. Να έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο ώστε να καθοριστεί έμμεσα το τριπλο σημείο Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου και να μη μπορεί να ζητήσει η Αίγυπτος επήρεια απο την Ελλάδα (Ρόδος, Καστελόριζο κλπ, βλέπετε εδώ).

και μετά να οριοθετήσει ΑΟΖ με Αίγυπτο και Τουρκία. Καμμία συνομιλία με την Τουρκία τώρα.

H Toυρκία χάρι σε Τράμπ και Πούτιν δημιουργεί σκαλοπατάκια, που σταδιακά ανεβαίνει, για να πετυχαίνει τις επιδιώξεις της στη Μεσόγειο.

Ο Νόμος της Θάλασσας επιτρέπει τη διέλευση αγωγών απο ΑΟΖ ενός κράτους, υπό τον όρο το κράτος να υποδείξει απο που θα περάσει ο αγωγός στη ΑΟΖ του. Δεν είναι τόσο απλό όσο θέλει να το φαντάζεται το Ισραήλ. Για το λόγο αυτό ο Ερντογάν παρήγαγε το Λιβυοτουρκικό μνημόνιο, για να πεί στο Ισραήλ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΝΟΙΚΙΟ αλα ΡΩΣΑ.

Θα μου πείτε γιατί εμείς δεν πήραμε ενοίκιο για τον ΤΑP. Γιατί κάποιοι στην Ελλάδα τσέπωσαν μάλλον το ενοίκιο.

Απο τη πλευρά μου, θεωρώ πως το να περάσει ο EAST MED μέσω Αιγύπτου προς τη Κρήτη είναι μια καλή λύση, αφου μπορεί να συνδιαστεί και με τη παρουσία άλλων αγωγών. Να γιατί η οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο μπορεί να βγεί νικηφόρα για την Ελλάδα και γιατί πρέπει να γίνει πρίν αρχίσουν οι συνομιλίες του φιλότουρκου Μητσοτάκη της Μέρκελ και του Κατάρ με τη Τουρκία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕASTMED;

Η Ελλάδα χρειάζεται υπο προϋποθέσεις και τον ΤΑP και τον ΕastMed και τον Ρωσικό, υπο την προϋπόθεση να παίρνει ενοίκιο διέλευσης και να έχει εγγυήσειας για την ασφάλεια της. Δυστυχώς στο ΤΑP ενοίκιο δεν υπάρχει γιατι κάποιοι το έχουν τσεπώσει. Οχι, δεν είναι μόνο η Νovartis.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Είναι γνωστό πως ενέργεια παράγεται απο τη κίνηση των κυμάτων στη θάλασσα, απο τη γεωθερμία όπως και ότι υδρογόνο παράγεται απο το νερό. Η περίπτωση της συσκευής Ζωγράφου είναι σαν ένας λαγός στην έρημο που πέθανε γιατί δεν βρήκε νερό. Θεωρώ αρνητικό ό,τι έγινε τότε. Βλέπετε ξέρω πολλά για την υπόθεση με το νερό. Δεν κέρδισαν τίποτα. Αν είναι να βγεί κάτι θα βγεί και ποιός κοιτάει τις πατέντες…

Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει και να χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές ενέργειας είτε είναι φυσικό αέριο είτε αγωγοί είτε ηλεκτρικό ρεύμα είτε λιγνίτης είτε μπαταρίες υψηλής ισχύος είτε νερό είτε ΑΠΕ. Χρειάζεται όμως να έχει και τα κατάλληλα πρόσωπα στην εξουσία.

Η Ελλάδα στην εξωτερική της πολιτική ακουλουθεί αυτή της Τουρκίας και στην αμυντική υπακούει ότι θέλει η Άγκυρα. Είναι μια χώρα που κάνει ότι θέλει η Τουρκία, αφού έχει δεθεί στο άρμα της Γερμανίας, της Τουρκίας και του Κατάρ που είναι ο χορηγός. Αυτό φαίνεται και στο τρόπο που χώρησε η Ελλάδα ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Η Ελλάδα έκανε και εδώ ό,τι της είπε η Τουρκία. Μέσω Αιγύπτου η Ελλάδα υποχώρησε σε ότι της ζήτησε η Τουρκία. Δεν χώρησε η Ελλάδα απο τον 26ο ώς τον 28ο μεσημβρινό τυχαία, πρώτα ρώτησε τη Τουρκία.

Απο πού θα περάσει ο EAST MED; Tο Ισραήλ θα πρέπει να πάρει άδεια απο τη Τουρκία και το Κατάρ. Είχα προειδοποιήσει.


Update 7.8.2020.

Το ανέβασα, για να ξέρουμε ποιός ξέρει τί του γίνεται και ποιός την κουρδίζει στο Μαξίμου.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά