AOZ Ελλάδας και Αιγύπτου. “Ξέχασαν” το Καστελόριζο. *Συνεχή Updates.

Αναρτήσεις ιστολογίου

Χωρίς αποδόμηση των κραχτών των ΜΜΕ η χώρα δεν θα ανακάμψει ποτέ. Στο ψέμμα θα ζεί.

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Για πρώτη φορά στον Ελληνικό Τύπο χάρι στη Φωνή των Πειραιωτών και στον εκδότη της Γιάννη Κανατσέλη θίγεται το γεγονός πως

 1. Οι αλιευτικές ζώνες που στην Ελλάδα δεν είναι γνωστές - παρά ίσως περιγραφικά – πρέπει να προστατεύονται απο τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Αλιευτικές ζώνες, κοιτάσματα και ορυκτά του βυθού, ενέργεια απο κύματα συνιστούν μέρος της περιουσίας της Ελληνικής ΑΟΖ. Δεν είναι μόνο τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ και η αλιεία είναι στην Ελληνική ΑΟΖ και στο μέγεθος της Ελληνικής ΑΟΖ η αλιεία έχει κύκλο εργασιών, που μπορεί να ξεπεράσει αυτό του τουρισμού! Περίεργο που οι ΕΔ δεν την προστατεύουν π.χ. Μύκονος (βλέπετε εδώ) ή Κρήτη (το λαθραίο στη χώρα δεν είναι παράβαση πιά, είναι ο κανόνας) και πρέπει αυτό να οφείλεται στο Μαξίμου, απο το οποίο πέρασαν ότι πιο άχρηστο έχει δεί ο τόπος (και σε ασπρόμαυρο φόντο). Και ερωτώ τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, που μου κάνει και τον έξυπνο, “το Ισραήλ δεν έχει αλιευτικές ζώνες”; Η Ελλάδα γιατί δεν τις δηλώνει όπως θα έπρεπε στην ΕΕ; Ο Βενιζέλος επι Σαμαρά, γιατί δεν δήλωνε σαν αλιευτική ζώνη τη περιοχή νότια του Καστελόριζου; Γιαυτό ο Ροζάκης και άλλοι ευφυείς θέλουν το υπ. εξωτερικών της Ελλάδας (που έχει μεταφερθεί στην Άγκυρα) να μιλάει μόνο για υφαλοκρηπίδα με τη Τουρκία; Για να υπάρχει στην αλιεία συνεκμετάλλευση απο τη πίσω πόρτα μέσω μιας μελλοντικής ΑΟΖ και “ιστορικών” δικαιωμάτων, που τόσο πολύ αγαπά το Μαξίμου; Το να στείλει κανείς στον ΟΗΕ τον νόμο Μανιάτη που παράνομα χώρισε την Ελληνική (και όχι Κρητική) ΑΟΖ νότια με τη Λιβύη μονομερώς δεν είναι στα υπέρ της Ελληνικής Διπλωματίας. Στο υπ.εξωτερικών συνεχίζει να βασιλεύει ένα συμβούλιο ειδικών επιπέδου νηπιαγωγείου.
 2. πως αν τα χωρικά ύδατα της χώρας είναι στα 12 νμ – ακόμη και για τα νησιά, αφού είναι ενιαίος ο χώρος της ξηράς για  την Ελλάδα - όπως σε όλη την υφήλιο, η Τουρκική ΑΟΖ θα έχει ελάχιστο χώρο διεκδίκησης στο ιστορικά Ελληνικό Αιγαίο. Για εθνικούς λόγους στο σημείο αυτό δεν γράφω μία πρόταση. Καμμίας χώρας η ΑΟΖ δεν πέφτει πάνω στα Χωρικά ύδατα μιας άλλης. Συνιστώ σε όλους να ακουλουθούν τη γραμμή που δίνω, γιατί δεν είμα τόσο κουτός όσο αυτοί και επιστημονικά λάθη δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ. Η μείωση κατά 4% της Ελληνικής ΑΟΖ που είπαν κάποιοι αν τα 12 νμ  μείνουν  6 νμ. για να μου απαντήσουν σε κάτι που είχα γράψει σε άρθρο μου στο zcode, είναι βλακεία. Επειδή στη Φωνή ήθελα να καταγραφεί πρώτα, για το λόγο αυτό, το διευκρινίζω τώρα. Αλλο εννοούσα και άλλο κατάλαβαν. Η κ.Κουτσουμπού υπεύθυνη του ατελιέ της εφημερίδας, οπως βλέπετε έκανε και πάλι εξαιρετική δουλειά στην εμφάνιση του άρθρου. Τελικά στις μικρές εφημερίδες γίνεται καλύτερη δουλειά απο ότι γίνεται στις μεγάλες, που πουλάνε τις ειδήσεις των υπουργείων.
 3. δημόσια αναφορά στο θέμα της ανικανότητας και της κοροϊδίας που ασκείται απο τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Ο Εβρος είναι ανοιχτός. Η αλιεία στην Ελληνική ΑΟΖ δεν προστατεύεται. Οταν γίνονται έρευνες για κοιτάσματα στην Ελληνική ΑΟΖ, η πολιτεία αλοιθωρίζει.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

 1. Αυτό δεν είναι κράτος και ο Μαρινάκης να μη κοιτάει πολύ προς Σαμαρά αλλά προς Ανατολή. Εχω μνήμη ελεφάντων… και βλέπω πίσω απο το σεντόνι.
 2. Δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει με τα τσικό αλλά ούτε και με τα αρχαία αγάλματα, που απέτυχαν και που έχουν ΦΑΚΕΛΛΟ.
 3. Η ΝΔ πρέπει να ψάξει για νέο αρχηγό. Ο Μητσοτάκης ΤΕΛΟΣ. ΠΑΠΑΛΑ. Ακου υπουργός ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Γεωργιάδης! Ο άλλος είναι για να κουνάει αυτιά στου Αυτιά… Νηπιαγωγείο η ΝΔ.
 4. Το Ηarvard αποδεικνεύται πολύ χαμηλό για το Ζουγανέλη. Για το ότι δύο εβδομάδες τουρισμού αρκούν για να επιστρέψουμε στο σημείο που είμασταν με τον κορωναϊό το Μάρτη (που έγινε lockdown) τα έχω γράψει πολλές φορές. Πού ήταν το Harvard; Σήμερα γυρίσαμε στο σημείο αυτό. Θα αυξηθεί το δάνειο. Σε νέα τρεχάματα ο Μακρόν.
 5. Θα ανεβάζω συνέχεια το παιγνίδι. Να θυμούνται/θυμάσθε όλοι πως “μερικά απο όσα ‘λέω’, οι απέναντι μπορούν να τα κάνουν π.χ. ηλεκτρομαγνητικό κανόνι (είχα γράψει και για αυτό κάποτε στο zcode) και καταπέλτες, εσείς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως ΟΧΙ”.
 6. Στις πόσες φάπες θα κάνουν στο πλάι; Εχουν γίνει νούμερα διεθνώς. Τους έχουν πάρει είδηση. Στρίβουν όλοι άμα τους βλέπουν. Στο τέλος θα χτυπήσουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Σύντομα ο Καραμανλής θα πεί "ο επόμενος Πρωθυπουργός θα κατάγεται απο τη Μύκονο. Ο Θεός ας με συγχωρήσει.” Open-mouthed smile

Σχόλια

 1. Τώρα η διαπλοκή σπρώχνει και τον Κασιδιάρη. Σιγά σιγά και ύπουλα..Μια αντιγραφή της Χρυσής Αυγής....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά