Ασυμβίβαστη η παρουσία Μόσιαλου στην ομάδα συμβούλων των ψευτοδημοσιογράφων των Hoaxes

Αναρτήσεις ιστολογίου

Πρός Μεγάλη Ήττα η Τουρκία στη Λιβύη. Τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα με τη ΑΟΖ της.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Η Τουρκία σαν χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη στην εξωτερική της πολιτική και το είδαμε αυτό στη συμπεριφορά της και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία, εκτός αν σκοπός των δύο τελευταίων είναι η εμπλοκή της Αιγύπτου σε μεγάλο πόλεμο φθοράς με πρόσχημα τη Λιβύη, για να μεγαλώσει μέγεθος το Ισραήλ προς νότο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ η Τουρκία θέλει να οριοθετήσει ΑΟΖ με το Ισραήλ, δεν θέλει να οριοθετήσει με τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που δείχνει πώς ο Ερντογάν έχει κάποιο μυστικό που θέλει να το βρούμε μόνοι μας.

Η τακτική που ακολουθεί η Τουρκία απεμπλέκει τις ΗΠΑ απο πολλά βάσανα διαχείρισης καταστάσεων με αντίκτυπο στις εκλογές που θα γίνουν εκεί και δείχνει το ρόλο που έχει, ως τοπικός αντιπρόσωπος των συμφερόντων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και το μουσουλμανικό κόσμο (π.χ. εξοπλιστικά προγράμματα made in Turkey by USA etc. with muslim flavor), που έχει και πολλά λεφτά λόγω της πώλησης των πετρελαίων.

Κατά σύμπτωση ΗΠΑ και Τουρκία μιλάνε για διεθνείς συμβάσεις αλλά αποχωρούν ή δεν είναι μέσα σε αυτές. Κοινό το χαρακτηριστικό αυτό.  Η δημιουργικότητα πίσω απο το χάος.

ΑΟΖ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ

Δεν είναι τυχαίο πως η Αίγυπτος χώρισε ΑΟΖ με Κύπρο και με Ισραήλ με την αρχή της μέσης γραμμής αλλά όχι με την Ελλάδα.

Η λυκοφιλία της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, αφού ΗΠΑ-Ισραήλ είναι κάτι σαν μυαλό και σώμα με βάσανα, όπως και το γεγονός πως η Ελλάδα επι χρόνια έχει μεταφέρει το υπ. Εξωτερικών της στην Αγκυρα, από όπου παίρνει οδηγίες για τα μεγάλα θέματα π.χ. συμφωνία Πρεσπών, εποικιστικό, project Σόρος. Τα Σκόπια είναι τίγκα στο φυσικό αέριο και η Τουρκία δεν θέλει να βγεί όπως και αυτό της Θεσσαλονίκης. Σκοπός είναι αυτό να είναι οικονομικός χορηγός του κράτους που θα προκύψει εκεί.

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΟΖ

Τα όσα κάνει ο Δένδιας με τον Χαφτάρ είναι ένα θέατρο χωρίς αντίκρυσμα. Οι μισές οριοθετήσεις ΑΟΖ είναι ΑΚΥΡΕΣ στο Νόμο της Θάλασσας, κάποια ιδέα – τρικλοποδιά Ροζάκη είναι αυτό, που το άφησε σαν παρακαταθήκη πριν αποχωρήσει στα φανερά για να κουνά τα νήματα εκ των όπισθεν ο περίφημος για τις ΜΗ επιστημονικές του απόψεις Ροζάκης, ο κρυφός χορηγός της πολιτικής του Ισραήλ στο υπ. εξωτερικών της Ελλάδας.

Και γιατί αυτό το θέατρο; Γιατί ο Μητσοτάκης έχει ήδη παραδώσει κυριαρχικά δικαιώματα μας στη Τουρκία και απλά προσπαθεί να βρεί ή να δημιουργήσει το καλύτερο σενάριο, ώστε να μη προδοθεί αυτός και οι άλλοι στο Συμβούλιο των Αρχηγών, που έχουν ήδη συμφωνήσει γιαυτό και δεν μιλάνε. Πονάει η αλήθεια…

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Υποστηρίζοντας την αταξία με ισχύ, τη μεγαλώνεις και όσο το κάνεις χάνεις τον έλεγχο. Αυτό το βλέπουμε στη Λιβύη. Αν η Τουρκία παρέμβει στρατιωτικά για να αποκτήσει την Σίρτη θα χάσει αν η Αίγυπτος αντιδράσει άμεσα, αφού όσο περνάει ο καιρός η Τουρκία δημιουργεί βάσεις στη Λιβύη.

Σημασία έχει επίσης να μη παίζεις με σημαδεμένα χαρτιά.

ΜΑΘΗΜΑ

Επαναλαμβάνω, γιατί είστε αργόστροφοι,

 1. πως οι μερικές οριοθετήσεις της Ελλάδας με Λιβύη και Αίγυπτο είναι μαλακίες της γραμμής του Ροζάκη που στόχο έχουν να δημιουργούνται ανισορροπίες χωρίς λόγο και να μη προχωράει τίποτα αναπτυξιακά εκτός Ισραήλ, ότι έγινε στην Κύπρο επι μισό αιώνα.
 2. πως επήρεια στο νόμο της θάλασσας δεν υπάρχει. Αναγκαστικά εξήγησα σε προηγούμενα άρθρα μου, τί είναι επειδή Ροζάκης και Περράκης το βρήκαν καλή ιδέα. Το άκουσαν μάλλον απο κάποιο υποτιθέμενο μαθηματικό με χαμηλό IQ ή τους το πέταξε κανένας Τούρκος φίλος τους.
 3. ουρανοκατέβατη ιδέα ήταν η επήρεια που έσκασε σε ΜΜΕ που προέβαλλαν τον Κοτζιά πρίν γίνει υπουργός; Eτσι του ήλθε του Ερντογάν και μίλησε για νησιά χωρίς ΑΟΖ; Προφανώς η Τουρκία έχει προσβάσεις σε ΜΜΕ και κατευθύνει τη πληροφόρηση και τις ειδήσεις εκεί  που θέλει.
 4. υπάρχει και το θέμα της μετρικής στον τρόπο που σχεδιάζεται μια ΑΟΖ (για να μη τελειώνει κανένας ποτέ με τις ΑΟΖ). Με την επιλογή άλλης μετρικής οι ΑΟΖ σχεδιάζονται με άλλο τρόπο. Στα τριπλά σημεία ας πούμε ποιά μετρική θα χρησιμοποιηθεί; Να κάνουμε νομολογία δικιά μας! Οτι νάναι για να χαρίσει ο Μητσοτάκης απλόχερα τα υπάρχοντα μας.
 5. η μονομερής οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας, που έκανε ο Μανιάτης, νότια της Κρήτης είναι αυθαίρετη και παράνομη, γιατί δεν ακολουθεί το νόμο της θάλασσας. Εγινε χωρίς συμφωνία με τη Λιβύη, κάτι που απαιτεί ο νόμος της θάλασσας. Τέλος η συζήτηση για αυτό Κούλα.
 6. Η Ελλάδα πρέπει να μιλάει για ΑΟΖ μόνο με Τουρκία και όχι για υφαλοκρηπίδα. Κάθε άλλη πρόταση είναι εκ του πονηρού αφού θα αφήνει για συνεκμετάλλευση την αλιεία με τη Τουρκία και με άλλες χώρες. Οι στρατηγίδες που ξερογλύφουν το σαπούνι για να μασάνε θεσούλες, να προσέχουν τι λένε. Δεν είναι μόνο τα κοιτάσματα αλλά και η αλιεία που οι ΕΔ πρέπει να διαφυλάττουν και δεν το έχουν κάνει πότε μέχρι τώρα.
 7. Η άμυνα της χώρας είναι σε κακά χάλια όπως και το επίπεδο στελέχωσης των ΕΔ. Αν κρίνω απο τον Στεφανή που λέει ο ψεύτης πως ο Εβρος φυλάσσεται με πάνω απο 2000 να έχουν περάσει το 2020 τα σύνορα… Ισχύει αυτό που λέω. Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα και το Μαξίμου κάνει δουλίτσες με τους απέναντι.

Ναι πάντα εγώ θα έχω την τελευταία λέξη. Αυτά που λένε οι άλλοι θα ακούγονται πάντα σαν παραπληροφόρηση. Ακου “γκουρού” ο Ροζάκης! Mού χαχαχα.

Η Ελλάδα πρέπει

 1. να πάει τα χωρικά της ύδατα και τον εναέριο χώρο της στα 12 νμ και για τα νησιά και για την ηπειρωτική χώρα. Αυτό γίνεται μονομερώς και με εφαρμογή της μέσης γραμμής στις περιοχές επικάλυψης των χωρικών της υδάτων με χωρικά ύδατα άλλων χωρών, αφού χαραχθούν οι γραμμές βάσης με όριο τμημάτων τα 24 νμ. Μη ξεχνάμε τα κοιτάσματα που έχει η Σαμοθράκη και η Ζουράφα, που είναι μέσα στα χωρικά τους ύδατα. Αν τα χωρικά ύδατα των νησιών της Ελλάδας πάνε στα 12 νμ, τότε η έξοδος της ΑΟΖ της Τουρκίας στο Αιγαίο περιορίζεται σημαντικά ανεξάρτητα αν τα νησιά έχουν επήρεια μικρότερη ή όχι. Αυτό γίνεται κατανοητό στο παραπάνω χάρτη. Ακου “γκουρού” ο Ροζάκης.
 2. να χωρήσει άμεσα ΑΟΖ με τη Κύπρο και να πάνε τη συμφωνία με συνυποσχετικό στη Χάγη.  Υπάρχει λόγος. Ακου “γκουρού” ο Ροζάκης.
 3. να χωρήσει επιτέλους την περιρέουσα ζώνη στα 24 νμ για να μπορεί η ελλάδα να ελέγξει τον εποικισμό και την πειρατεία στο Αιγαίο
 4. να ορίσει μαζί με τη Κύπρο ζώνες αλιείας και να τις δώσει στην ΕΕ. Να μη κάνει αυτό που έκανε ο Βενιζέλος που δεν όριζε ζώνες αλιείας της Ελλάδας νότια του Καστελλόριζου. Ο Βενιζέλος της Στρογγύλης που τον έκανα και έτρεχε… το θυμάσθε; Ακου “γκουρού” ο Ροζάκης.

Η Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να κάνει μερικές οριοθετήσεις. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο Νόμο της Θάλασσας. Θα ακυρωθούν. Ακου “γκουρού” ο Ροζάκης.

Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ

Οποιος μένει πίσω χάνει και γίνεται επαρχία. Βασιλεύει ο Μονόφθαλμος.

Σε αυτό έχουν συμφωνήσει και ο Τσίπρας (συμφωνία της Ρώμης) αλλά και ο Μητσοτάκης με τη Γερμανία που αγοράζει φτηνή ενέργεια απο τη Ρωσία σε βάρος των υπολοίπων που θα πληρώνουν πλοία για μεταφορά ώστε το φυσικό αέριο να φτάνει σε αυτούς, αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς του και να μειώνεται η ανταγωνιστικότητά τους.

Η Τουρκία είναι με το μέρος αυτών που θέλουν να κερδίζουν απο τις μεταφορές και απο το ακριβό φυσικό αέριο (που τελικά έγινε φτηνό στις ΗΠΑ λόγω κακού τρόπου εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων τους) και αυτών που βγάζουν Προέδρους για να γελάμε.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα δεν είναι κράτος αλλά επαρχία του Ισραήλ. Το ότι έφυγε ο Ροζάκης δεν σημαίνει τίποτα, αφού στο υπ. Εξωτερικών υπάρχουν οι επίγονοι του. Ετσι γίνονται αυτά στην Ελλάδα. Το όνομα της προδοσίας όπως και το όνομα μιας νέας επιτροπής για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ασήμαντα. Ο σκοπός αγιάζει το μέσα και η προδοσία στη χώρα τρέχει.

Τώρα τα Γατάκια ετοιμάζουν κόλπο για να στήσουν με ξενοπιθήκους ένα Συμβούλιο Εθνικής Αφαλείας. Οι Μαζορέτες!

Θα περάσουμε πάρα πολύ καλά. Εκτός αυτού, δεν πιστεύω πως το παίζουν μαλάκες. Είναι ΚΑΙ μαλάκες.

Σχόλια

 1. Αυτο το αρθρο ειναι βόμβες μεγατόνων, πολυ ξύλο ρε δάσκαλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά