Αναρτήσεις ιστολογίου

Χάρτης ΑΟΖ με επήρεια 50% για Ρόδο, Κάρπαθο, Αμοργό και Κρήτη. Συγκρίσεις και Σχόλια.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΕΠΗΡΕΙΑ 50% ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο χάρτης αυτός σχεδιάστηκε με δικό μου software, με τη χρήση weighted Voronoi. Είναι ο πρώτος που βλέπετε στην Ελλάδα και θα αργήσει πάρα πολύ να δείτε άλλον. Πρέπει να καταλάβετε πως έχει σημασία να μπορείς να σχεδιάζεις μόνος σου χάρτες ΑΟΖ σε μια ώρα, όταν στο υπ. Εξωτερικών χρειάζονται μήνες. Δεν μπορείς να κάνεις γεωστρατηγικές αναλύσεις αν δεν καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις. Πολλοί στην Ελλάδα κάνουν γεωστρατηγικές αναλύσεις χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες του σχεδιασμού και λένε βλακείες.

Ο Κώστας Μητσοτάκης πρώτα και ο Νίκος Δένδιας χρόνια μετά (σε συνέντευξη του στο Bloomberg) έβαλαν ο πρώτος τη διχοτόμηση της Ελληνικής γεωλογικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και ο δεύτερος τη συνεκμετάλλευση των πάντων με τη Τουρκία. Με την Ιταλία, η χάραξη της ΑΟΖ δεν έχει πρόβλημα, η επήρεια είναι 100% όλων των νησιών βόρεια της Κέρκυρας. Πρόβλημα έχει η συνεκμετάλλευση στη αλιεία της Ελληνικής ΑΟΖ με την Ιταλία με άλλη συμφωνία του Δένδια, που δεν έχει διαψεύσει ακόμη, παρότι έχει γίνει μεγάλο θέμα.

Θεωρώ καταστροφική για τη χώρα και παράνομη, τη μονομερή οριοθέτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας απο τον Μανιάτη.

Και η Ιαπωνία και η Δανία είναι κλασικά παραδείγματα χωρών που έχουν χωρίσει τις ΑΟΖ τους με τη μέση γραμμή, με τους κόλπους ανοιχτούς και με επήρεια νησιών 100%. Μόνο στην Ελλάδα οι αλμπάνηδες που ψηφίζετε δεν μπορούν να το καταφέρουν. Τα ζώα μου αργά συνέχεια και δουλίτσες στο Μαξίμου. Να κάνουν στην άκρη. Με ενοχλούν.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την πλέμπα και αυτόν τον αιώνα. Δεν μπορεί να γίνεται πολιτκή με δέκα παίχτες που πιάνουν τα νταμάκια στη σκακιέρα για να μη τα πιάσει άλλος. Φτάνει.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Ακολουθεί μια νέα δημοσίευση μου στη Φωνή των Πειραιωτών, που θα κυκλοφορήσει στις 25.6.2020. Ευχαριστώ τον εκδότη κ.Κανατσέλη που δέχτηκε να δημοσιεύσει ένα σημαντικό αλλά συνάμα αιρετικό άρθρο μεγάλης εθνικής σημασίας, όπως και την κ.Κουτσουμπού που απέδωσε όσο μπορούσε καλύτερα καλλιτεχνικά το αποτέλεσμα. Την ευθύνη φυσικά όσων γράφω την έχω εγώ.

Στην εφημερίδα αυτή έχω δημοσιεύσει πρωτοποριακά για την Ελλάδα τεχνοκρατικά άρθρα, τα οποία θα ζήλευαν πολλές Αμερικανικές εφημερίδες. Τη συγκεκριμένη δημοσίευση την έκανα για να βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους.

Υπενθυμίζω πως για τα ειδικά ραντάρ που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στον αφύλακτο Εβρο αλλά και στα θαλάσσια σύνορα, τη στρατηγική  που θα πρέπει να ακολουθεί και προσπάθησε να ακολουθήσει μετά το Λιμενικό Σώμα στη Φωνή τα πρωτοδημοσίευσα, όπως στη Φωνή πρωτοδημοσίευσα και τα περι πάνινης μάσκας, που όλοι τώρα –  τρεις μηνες μετά - φοράτε.

Ο Υπολογισμός με 50% επήρεια δεν είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να κάνει σε μια ώρα. Στην Ελλάδα αυτά θέλουν μήνες και οι χάρτες μου κάνουν τη Τουρκία και σκούζει…

Προσοχή: Στη δημοσίευση στη Φωνή των Πειραιωτών εκ παραδρομής αναφέρω τη Κάρπαθο σαν Σκιάθο. Λάθος στον υπολογισμό δεν υπάρχει. Στο σχεδιασμό τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Ελπίζω στη κατανόηση σας.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΑΛ ΣΙΣΙ

Προσωπικά δεν πιστεύω τους απατεώνες στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις του Αλ Σίσι στην Ελληνική ΑΟΖ. Είναι παραμύθι δικό τους για να υποχωρήσουν σε ότι ζητάει η Τουρκία και πιθανώς η Ελληνική ΑΟΖ κάτω απο τη Κρήτη να φτάσει στα όρια που δίνει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο. Θέλω να ακούσω τον ίδιο να το λέει δημόσια. Και το λέω αυτό γιατί μου φαίνεται απίθανο ο Αλ Σίσι να θέλει να πολεμήσει τη Τουρκία στη Λιβύη και ταυτόχρονα να ζητάει πράγματα απο την Ελλάδα υπέρ της.

Ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας ήδη διέρευσε στα ΜΜΕ, πως ο Αλ Σίσι “πρότεινε”

 • Καστελόριζο 0% ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα,
 • Ρόδο  1% ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα,
 • Κάρπαθο 10% ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδα,
 • Κρήτη 20% ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδα στην κυβέρνηση του.

Διαβάστε εδώ για την προδοσία. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν επόμενο θέμα μου προς διερεύνηση.

Σχόλια

 1. σα τους φτωχούς συγγενείς που θελουν να ταχουν καλα
  με ολους κερναμε επήρειες τους γειτονες προσδοκώντας
  αυριο σε τιποτα δωρακια απ τα ουζα κα τις μαστιχες μας
  αυτή είναι η εικονα του συμπαθούς -κωμικου μιστερ μπιν
  που προκαλει το γελιο στους εξω και την αγανακτηση των
  μεσα-απτην σκοτεινη πλευρα το μωρο της ροζμαρι εκπλη-
  ρωνει συμβολαια αφανισμου των ανυποψίαστων θυματων του
  εδώ ενας κωμικος-μωρος παιζει και τους δυο ρολους ταυτ/να
  αυτος με την επαρκεια-φλουενσι στα αγγλικα- ολως περιέργως
  αφου οι προταγωνιστες στις δυο ταινιες είναι βουβοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά