Αναρτήσεις ιστολογίου

AOZ. Νέο δίλημμα για νέο αφήγημα απο Μητσοτάκη. Τουρκία ή Αίγυπτος;

ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΟΖ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Νομίζω πώς όλοι διακρίνουμε τον αγώνα του Μητσοτάκη, του Πρωθυπουργού της Εθνικής Ηττας, να βρεί τρόπο να παραδώσει την Ελληνική ΑΟΖ στη Τουρκία. Άλλες φορές ρίχνει το φταίξιμο στους έξω και άλλες φορές στους μέσα. Κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα. Κάνει συνεχώς επικοινωνιακά τεχνάσματα για να δείξει την αναγκαιότητα της συνεκμετάλλευσης, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πως είναι οσφυοκάμπτης και εξυπηρετεί συμφέροντα όπως και ο πατέρας του (βλέπετε εδώ). Τον ειδοποιώ πως και ο Ροζάκης (το Καστελόριζο δεν έχει πλήρη επήρεια) και ο Ξενάκης (που μιλάει για επήρεια χωρίς να ξέρει πως υπολογίζεται στην πράξη) δεν με πείθουν με επιστημονικά δεδομένα, ούτε ως σχεδιαστές χαρτών ούτε ως γεωστρατηγικοί ούτε ως στρατιωτικοί ούτε ως διεθνολόγοι αναλυτές ενώ το παιγνίδι του Τουρκοιρανού δημοσιογράφου που θέλει να γίνει εργολάβος ειδήσεων αλλά δεν μπορεί, έχει γίνει κουραστικό (βλέπετε εδώ και εδώ).

MH ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΟΖ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΜΑΙ.

Βλέπουμε τον Μητσοτάκη να δημιουργεί έννοιες νέες στο ακουστικό κοινό αλλά και νέες για το Νόμο της Θάλασσας. Ενα θέμα είναι η επήρεια ενός νησιού, για την οποία τον προειδοποιώ πως δεν έχω πεί τα πάντα. Όποτε θέλω γυρνάω την τράπουλα και παίρνω την μπάνκα. Ενα άλλο θέμα είναι η συνεκμετάλλευση. Αυτό θα προκύψει στη Χάγη και θα αφορά κοινές περιοχές που θα αληλοκαλύπτονται με συμφωνίες π.χ. ΑΟΖ Αιγύπτου-Ελλάδας και ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης. Σας το λέω εγώ, άρα ισχύει.

Η συνεκμετάλλευση δεν αφορά μόνο τη κοινή εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος. Αλήθεια ο Ροζάκης ξέρει πως γίνεται αυτό; Το λέω γιατί αυτό που έγινε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στο κοίτασμα της Αφροδίτης ήταν λάθος. Ναι και για αυτό όπως και για τεχνητά νησιά εγώ έχω μιλήσει πρώτος στην Ελλάδα το 2013. Που ήταν αυτός; Παρών ήταν όταν η Ελλάδα έφτειαξε ένα ψευτονόμο του Μανιάτη για να προκηρύξει οικόπεδα; Mεγάλη γκάφα αυτή, για την οποία είχα προειδοποιήσει σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό μικρής εμβέλειας. ΟΙ μασαμπούκες στα κεντρικά βγάζουν τα σαπάκια να μιλάνε. Σκατά τότε θα φάνε.

Σε κάποια φάση εγκάθετοι μίλησαν και για συνδιαχείριση κοιτασμάτων. Αυτό σημαίνει συνεκμετάλλευση στην Ελληνική ΑΟΖ αλλά τα λεφτά στη μέση. Ναι, αυτούς βγάζουν στα κεντρικά κανάλια, κάτι φίλους του Σώρρα και του Τούρκογλου, που δεν ξέρουν απο ισολογισμούς.

Σε άλλη φάση οι εγκάθετοι – είναι και μερικοί που δεν φαίνονται εξαρχής - μίλησαν για μερική οριοθέτηση με Αίγυπτο. Αλλο κόλπο Μητσοτάκη εδώ. Με τη μερική οριοθέτηση, επαφίεται στην Αίγυπτο να χωρίσει με την Τουρκία το υπόλοιπο κομμάτι Ελληνικής ΑΟΖ, που δεν θα έχει οριοθετηθεί.

Το παραμύθι πως με 12 νμ κλείνει για την ελεύθεση ναυσιπλοία το ΑΙγαίο δεν περνάει. Υπάρχει η αβλαβής διέλευση. Ξέρετε πόσα χρόνια το λέω αυτό; Mε 12 νμ, κάτι που η Ελλάδα μπορεί να το κάνει χωρίς την άδεια της Τουρκίας, η Τουρκία θα βλέπει με κυάλι τον 25ο μεσημβρινό που ήθελε ο Κώστας Μητσοτάκης. Ρε μήπως έχει πληρωθεί για τη δουλειά αυτή η Μαφία και για το λόγο αυτό αγωνίζεται να το κάνει;

Η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει με Κύπρο άμεσα και αυτά τα περί μη δυνατότητας υποστήριξης να τα αφήσουν οι εγκάθετοι και οι ΗΠΑ. Οτι έγινε με την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και τη Κύπρο, να γίνει και με την Ελλάδα και με την Αίγυπτο. Δεν θα διαλύσουμε το σύμπαν για να μεγαλώσει ο μικρούλης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

Ο μόνος που μίλησε, εξήγησε και εφάρμοσε με μαθηματικά την επήρεια νησιών είμαι εγώ. Εγώ έδωσα τον πρώτο χάρτη με μερική επήρεια 50% σε Ρόδο, Αμοργό, Κρήτη και Κάρπαθο. Κανένας κουυράδας απο το ΓΕΕΘΑ. Υπάρχει βαθμός και πάνω απο το άριστα. Το θυμάστε το ΔΕΚΑ με ΤΟΝΟ; Θα κάνω μάθημα στο Ροζάκη ή στο Περάκη για επήρεια, για να ακούσω μετά τις ιδέες τους; Δεν τους χρειάζομαι. Sorry.

Eγώ στη θέση της ομάδας που θέλει να χαρίσει την Ελληνική ΑΟΖ θα έκανα στην άκρη. Για να κάνει αυτό που θέλει η ομάδα αυτή στο υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να φανερωθεί ποιά είναι και αυτό δεν είναι έξυπνο. Είναι και κάτι περίεργα με τα τριπλά σημεία. Και να προκληθώ, δεν θα απαντήσω. Θα μείνουν με το πουλί στο χέρι! Ξέρω δηλαδή πως η συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με την Τυνησία για τις εμπορικές μεταφορές μπορεί να αφορά τα 12 νμ στο ΑΙγαίο και έγινε με εντολή Ερντογάν, κάτι σαν δέσμευση για τη Χάγη. Πρέπει να ερευνηθεί. Τα γράφω αυτά για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ή ΤΟΥΡΚΙΑ; ΔΙΛΗΜΑ και ΜΕΤΑ ΑΦΗΓΗΜΑ…

Να επιλέξουμε συνέταιρο και σύμμαχο ζητάνε οι ΗΠΑ απο το βαρεμένο Μητσοτάκη. Να διαλέξουμε την Αίγυπτο ή τη Τουρκία!

Οπως εξήγησα ο Μητσοτάκης και η ομάδα στο υπουργείο Εξωτερικών ψάχνουν να βρούν τρόπο πως να το κάνουν χωρίς να φανούν. Η λέξη προδότης μάλιστα κάποιους πράκτορες της CIA απο ΗΠΑ που μιλάνε Ελληνικά και έχουν μούσι άρχισε να τους ενοχλεί. Εμένα όχι. Μια ιδιότητα είναι και αυτή, που τη κερδίζει κανένας διαχρονικά.

Η Τουρκία θα χάσει στη Λιβύη απο την Αίγυπτο. Είναι σίγουρο. Και μάλιστα θα τις τρώει, θα χάνει ανθρώπους, πλοία κλπ και δεν θα μιλάει. Ο Ερντογάν θα ψάχνει τρόπο να απαγκιστρωθεί. Φοβάται την Αίγυπτο και αν πέσει σε αδυναμία, μπορεί να δεί τις φωλιές των πουλιών να φεύγουν απο τους μιναρέδες.

Σε αυτό το σημείο οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα να στηρίξει την … Τουρκία στην Αίγυπτο. Τους φέρνουν σε επαφή και χαλάνε τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Τόσο καιρό γιατί δεν είχει ακουστεί πως η Αίγυπτος δεν θέλει ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Ο Νόμος της Θάλασσας θέλει δίκαιο. Και αφου στην περιοχή δεν υφίσταται θέμα ιστορικότητας. Η επήρεια του Καστελόριζου είναι πλήρης και στον υπολογισμό λαμβάνω υπόψη μου όλη την έκταση της Τουρκικής ακτής. Δεν τους αδικώ αλλά δεν μπορώ να αδικηθώ και εγώ. Αυτά τα θέματα θέλουν πύργους για πρωθυπουργούς για να επιλυθούν και όχι την ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ.

Το δίλημα λοιπόν που προέκυψε δήθεν απο τις ΗΠΑ είναι φτειαχτή προπαγάνδα του Μητσοτάκη, αφού ελέγχει με το καρτέλ τα ΜΜΕ και τα βάζει να τραγουδάνε ότι νάναι. Και αυτό ήλθε σε βήματα με τη προετοιμασία της κοινής γνώμης. Στο τέλος η χώρα εξαιτίας αυτου του Κολοκύθα θα βρεθεί και πηδηγμένη και δαρμένη.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ΝΔ να αρχίσει να ψάχνει για αρχηγό.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά