Αναρτήσεις ιστολογίου

H Ιαπωνία δίνει τις πρώτες επιδημιολογικές προβλέψεις για το κορωναϊό στην Ελλάδα. Η Γερμανία θα αντιγράψει…

ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

H πρόβλεψη αφορά την επόμενη εβδομάδα. Τα πράσινα σημεία είναι η πρόβλεψη (περιοχή κίτρινου βέλους).

Προσέξετε τώρα αυτό που θα πω “ΑΝ η κυβέρνηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ δημοσιεύει σωστά επιδημιολογικά δεδομένα, τότε είμαστε στην αρχή της επιδημίας απο τον κορωναϊό”.

Σημειώστε

 1. πως όσο αυξάνει ο αριθμός των δεδομένων τόσο οι προβλέψεις (μου) θα γίνονται καλύτερες.
 2. θα προπαθήσω να εφαρμόσω πολύπλοκα μοντέλα για τις αναλύσεις και απο το χώρο της επιδημιολογίας αλλά και απο άλλους χώρους. Για να εφαρμόσω κάποια απο αυτά χρειάζομαι διαφορετικά είδη δεδομένων που αμφιβάλλω ότι υπάρχουν για την Ελλάδα. Χωρίς αυτά όμως καμμία εφαρμογή πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει.
 3. για κάθε χώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι άλλα αφού εξαρτώνται απο την ανταπόκριση του πληθυσμού και απο το σύστημα υγείας, συνεπώς και τι πολιτική θα ακολουθηθεί. Συνεπώς στην Ελλάδα να μη μιλάνε πολύ και να μη κάνουν θόρυβο σαν μαϊμούδες. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βρεττανία ούτε Κίνα ούτε Σουηδία. Είναι Ιταλία…
 4. ακούγεται πως “γνωστοί κορωνοϊοί που κυκλοφορούν έχουν θνητότητα μέχρι 8%, πολύ υψηλότερη από τον Covid-19” όμως έχει σημασία με τί ταχύτητα, υπο ποιές συνθήκες διαδίδονται και το περιβάλλον εφαρμογής.
 5. ακούγεται πως “η γρίππη έχει περισσότερα κρούσματα απο τον κορωναϊό άρα ο κορωναϊός δεν χρειάζεται ειδικά μέτρα”. Πρόκειται για κουταμάρα. Για τη γρίππη δεν υπάρχουν μέτρα και η εμπειρία απο τη γρίππη χρησιμοποιήθηκε για να υπάρξουν μέτρα για τον κορωναϊό και να υπάρξουν λιγότερα θανατηφόρα θύματα, λόγω των αρχικών πολλών θανάτων και της ταχύτητας εξάπλωσης στη Κίνα. Μη συγκρίνουμε σαν αμόρφωτοι ή σαν εγκάθετοι των φαρμακετικών εταιρειών ανόμοια πράγματα, γιατί έτσι συμφέρει. Οσοι ανόητοι έχουν άλλη άποψη ας πούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μη φοράνε μάσκες κλπ (και στην Ελλάδα να μη κάθονται καραντίνα 14 ημέρες στο σπίτι τους). Αρκετά αυτό το παραμύθι. Αυτό αφορά και τους Βρεττανούς.

Οσον αφορά τις παραπάνω αναλύσεις περιμένω να φτάσουμε στους 21 νεκρούς, στους 1000 ασθενείς, στους 45 ανανήψαντες και στους 934 περίπου παραμένοντες ασθενείς σε μια εβδομάδα. Αυτο σημαίνει πως η Ελλάδα γίνεται Ιταλία. Τα “καλύτερα” έρχονται.

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

 1. Θεωρώ αποτυχία τη παρουσία του κ.Τσιόδρα στην Επιτροπή για το θέμα λοιμώξεις. Δεν μπορεί να θεραπεύσει και δεν μπορεί να μιλάει για τη διαχείριση επιδημιών. Δεν ξέρει το θέμα και τα αποτελέσματα των μη ανανηψάντων δείχνουν πως δεν ξέρει και απο λοιμώξεις. Αρα οι προτάσεις του είναι εκτός αντικειμένου και οι θεωρίες του καλό είναι να παραμένουν σε κλειστό κύκλο.
 2. Ο κ.Τσιόδρας ισχυρίζεται ως ηλίθιος πως 3000 ασθενείς είναι μέγεθος διαχειρίσιμο για την Ελλάδα;  Αυτό που το άκουσε; Το 3000 απο που βγαίνει; Aπο δεδομένα Κίνας; Του συνιστώ να παραιτηθεί τώρα και όχι σε δύο εβδομάδες. Απο επιδημιολογία δεν ξέρει. Να μη μιλάει.
 3. Για να πάρεις μέτρα που να μην είναι στρατιωτικού τύπου χρειάζονται επιδημιολογικά δεδομένα που δεν υπάρχουν και που ο Τσιόδρας δεν αντιλαμβάνεται επιστημονικά. Θέλει να μάθει ποιά είναι; Δεν θα μάθει. Μόνο προβλέψεις θα κάνω, όχι αναφορά σε μοντέλα. Sorry.
 4. Επιδημιολογικές αναλύσεις σοβαρές δεν γίνονται στην Ελλάδα. Τα καθημερινά δεδομένα πρέπει σε excel να αναρτώνται στο ΕΟΔΥ. Δεν μπορεί μια επιστημονική ομάδα να διαχειρίζεται τόσα που θα έπρεπε δεδομένα χωρίς συγκριτικές μελέτες με μυστικότητα που να προστατεύει μόνο την αποτυχία της κυβέρνησης μέχρι τώρα και της επιτροπής ανικανότητας για τις λοιμώξεις. Είδατε τις μάσκες και τα μέτρα; Είναι τρίχες.
 5. Η επιτροπή για τις λοιμώξεις αγνοεί τον παράγοντα μεταναστευτικό και κλειστές δομές ενώ απο το Δεκέμβρη που ξέσπασε ο ιός στη Κίνα δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για να προετοιμασθεί η χώρα για αυτό που ερχόταν. Η ιστορία αυτή συνεχίζεται.
 6. Κάθε χώρα λειτουργεί με δική της πολιτική βασιζόμενη στα δικά της επιδημιολογικά δεδομένα. Χώρες όπως η Βρεττανία αυτή τη στιγμή έχουν αποτύχει να προφτάσουν την ανάπτυξη του ιού. Η θεωρία της “αγέλης” δίνει ελπίδες επιβίωσης στη κυβέρνηση της. Η αλήθεια θα είναι πικρή για χώρες χωρίς υψηλό γνωστικό επίπεδο σε θέμα λοιμώξεων και χωρίς ισχυρό σύστημα υγείας όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που έχουν χτυπηθεί απο τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι Ιταλία και όχι Βρεττανία.
 7. Σε μια χώρα χωρίς σύστημα υγείας χρειάζονται επιδημιολόγοι. Η Βρεττανία, η Γερμανία και η Σουηδία έχουν. Η Ελλάδα και η Ιταλία όχι. Το καταλάβαμε κουτά Γατάκια; H Eλλάδα επιπλέον ΔΕΝ έχει ούτε λοιμωξιολόγους!
 8. Κοκτέιλς φαρμάκων επιθυμούν γιατροί που έχουν σχέσεις με πολλές εταιρείες… Ειναι πολλά τα λεφτά οπότε και η θεωρία της “αγέλης” τους είναι χρήσιμη. Οσο πιο πολλοί ασθενείς τόσο περισσότερα φάρμακα. Γιαυτό επιτροπή Τσιόδρα και Μητσοτάκης περίμεναν ΜΗΝΕΣ να αυξηθούν τα κρούσματα πριν πάρουν μέτρα.
 9. Καιρός για αλλαγές στην επιτροπή. Να μπουν άνθρωποι που ξέρουν και που σκέπτονται ένα αιώνα μπροστά απο την Ελλάδα και μισό αιώνα μπροστά απο το Harvard.

Αυτά για σήμερα και ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Σχόλια

 1. Ηδη στις δύο πρώτες εκτιμήσεις για τους θανάτους και τους προσβληθέντες έχετε πέσει μέσα.
  Αν μπορείτε εξηγείστε μου την "αποτυχία" σας με τον Τσιόδρα.
  Είμαι σίγουρη πως σας διαβάζουν στη κυβέρνηση. Να γιατι παράγγειλαν Avigan στην Ιαπωνία.
  Εκανα και εγω κατι υπολογισμους σαν μαθηματικος επιδημιολόγος.
  Επειδη ξέρω στατιστικη, καταλαβαίνω τι τους έχετε κάνει. Είστε πολύ μπροστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού καταλαβαίνετε σημαίνει πως είστε καλή σε αυτό που κάνετε.
   Στα μαθηματικά υπάρχουν πολλά εργαλεία αλλά πρέπει να ξέρεις τί να επιλέξεις, πώς και πότε να το χρησιμοποιήσεις. Και στην Ελλάδα ο καθένας έχει/αφήνει και απο μία...

   Ο κ.Τσιόδρας τόσο καιρό ξυνόταν και το ζαβό τι να κάνει μόνο του.
   Ο κ. Τσιόδρας δεν έχει προτάσεις. Είναι αργός.

   Με αντιγράφουν αλλά επειδή είναι ανίκανοι ΔΕΝ το κάνουν καλά.
   Διαβάστε επόμενο άρθρο για τη χρήση του Avigan. Θα με καταλάβετε.

   Διαγραφή
 2. Οπως και στους ΧΑΡΤΕΣ για την ΑΟΖ και το χάρτη με τα κοιτάσματα που κυκλοφορήσατε ΠΡΩΤΟΣ και χωρις αντίπαλο, έτσι και τώρα.
  Θέλει κότσια για να πει κάποιος πρωτος αυτα που δεν έχουν ακουστει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα.
  Εμεις στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι σημαίνει ευθύνη και συνέπεια... που λέτε και εσεις.
  Ο Σαχίνης δημοσιογραφάκι είναι. Δεστε ποιους βγάζει. Τα παιδια της Στοας Μαλακαντάση.
  Ο χρόνος είναι με το μέρος σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά που γράφετε μετράνε πολυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά