Αναρτήσεις ιστολογίου

Ο Μητσοτάκης, το Ελληνικό Γιαούρτι στο Τόκυο και η νομιμοποίηση των ΜΚΟ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Πριν κάποιο καιρό μου είχε έλθει ένα μήνυμα απο τη Πρεσβεία του Τόκυο που ελεγε να παρευρεθώ σε μια συνάντηση. Παλιότερα είχαν ξαναυπάρξει τέτοιες προσκλήσεις. Συνήθως σε αυτές με κάποιο εύσχημο τρόπο αναγορεύεται κάποιος της εδώ ομογένειας σε ένα είδος επίσημου αντιπροσώπου σε κάποιο θέμα. Κέντρο της δραστηριότητας τους είναι κάτι στο τουριστικό ή στο εμπορικό τμήμα (εισαγωγές/εξαγωγές). Αυτά τα φαινόμενα φυσικά δεν μπορεί να συμβαίνουν επειδή ένας Πρέσβης στην Ιαπωνία το αποφασίζει. Καμμία Μαφία στον κόσμο δεν κινείται χωρίς να έχει κάλυψη πίσω της τη κυβέρνηση και τον καθύλη αρμόδιο υπουργό των Εξωτερικών, του Εμπορίου, της Οικονομίας, της Ανάπτυξης, του Τουρισμού, του Μεταναστευτικού κλπ.

ΜΚΟ

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι μια βιομηχανία σε ανάπτυξη, όχι μόνο από αριθμητική άποψη. Η έννοια απολαμβάνει μια δημοτικότητα συγκρίσιμη με εκείνη των «νέων κοινωνικών κινημάτων» ή της «κοινωνίας των πολιτών» πριν από μερικά χρόνια. Κάτω  απο τη μπάρα, στοχεύουν στην υποκατάσταση ή στη συμπλήρωση λειτουργιών του κράτους. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό των ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών).

Κάποιοι έχουν προσγειωθεί για την αποτελεσματικότητα των ΜΚΟ – επι το πλείστον ξενοκίνητες - στην πραγματικότητα. Στο ενδιάμεσο χρόνο όμως, είναι πολλοί εκείνοι που ακόμη εναποθέτουν στις ΜΚΟ τις ελπίδες τους για μια απελευθερωτική κοινωνική αλλαγή! Οι ΜΚΟ λογίζονται εγγυητές της ανάπτυξης μιας περισσότερο ορθολογικής και δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για το διεθνές επίπεδο, το οποίο γίνεται ολοένα πιο σημαντικό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, μολονότι δεν μπορεί να γίνει νύξη για δημοκρατία ούτε καν θεωρητικά. Η δημοκρατία άλλωστε είναι ο στόχος και χρηματιστηριοποίηση της.

Οι ΜΚΟ είναι μια δημιουργία για την αποστασιοποίηση του πολίτη απο το ΕΘΝΙΚΟ κράτος στο κοινωνικό πεδίο.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για να περάσει κάτι νέο χωρίς αντιδράσεις σε μια κοινωνία, μια δραστηριότητα ή μια κοινωνική μεταβολή, πρέπει να έχει στόχο της κάποιο “όνειρο”.

Αν τα συμβόλαια των εμπλεκομένων ΕΟΖ και ΜΚΟ γίνονταν “καλά” με τη πολιτεία, τότε πράγματι μπορεί να υπήρχαν ωραία αποτελέσματα. Δυστυχώς, η λαμογιά και η αντικατάσταση των λειτουργειών του κράτους απο μη ελεγχόμενες διοικητικά οντότητες και ξέπλυμμα χρήματος είναι αυτό που προκύπτει.

Στη κοινή πρακτική, ΕΟΖ και ΜΚΟ δεν λειτουργούν με τον τρόπο που αναμένεται.  Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να τις φαντάζεται σαν οργανώσεις που παίζουν τον ρόλο - ανάμεσα σε άλλους - που παλιά είχαν οι εθνικοί προμηθευτές,  οι εργολάβοι κλπ. Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλοιώς για να μη φαίνεται.

ΜΚΟ και ΕΟΖ είναι εν δυνάμει μέθοδοι ξεπλύμματος χρήματος της μίζας των πολιτικών αλλά και άλλων projects που υποβιβάζουν τις δημοκρατικές λειτουργίες ενώ μπορεί να έχουν έδρες τους σε φορολογικούς παραδείσους, όπου οι συναλλαγές γίνονται ελεύθερα. Το ΒΡΕΧΙΤ με τα γνωστά νησιά είναι εδώ. Τρύπα στο σύστημα ελέγχουν να υπάρχει και ας είναι και μία!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ ΚΑΚΙΟΥΣΗ

Ενδιαφέρον το άρθρο της Βραδυνής για τη περίπτωση όσων συμβαίνουν με το Ελληνικό γιαούρτι στο Τόκυο και μελλοντικά με την Ελληνική φέτα, που αναμένεται πως δεν θα εισάγεται σε ποσότητες απο την Ελλάδα, αφού αναμένεται και αυτή μελλοντικά να παράγεται στην Ιαπωνία. Είναι αυτό που έχω πεί τόσες φορές “οι κατάλληλοι άνθρωποι στο κατάλληλο πόστο, την κατάλληλη ώρα και μετά…  καινούργιοι”.

Τις λεπτομέρειες των συμβάντων για το Ελληνικό γιαούρτι, τις περιγράφει το άρθρο της Βραδυνής. Στην όλη ιστορία εμπλέκεται μια ΜΚΟ, που εμπλέκει ποινικά για δεύτερη φορά τον ίδιο Πρέσβη στα Ελληνικά δρώμενα. Η πρώτη φορά ήταν με την έκδοση διαβατηρίων σε Αλβανούς, κάτι που τον είχε οδηγήσει στα δικαστήρια στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν αθωώθηκε, γιατί στην Ελλάδα οι θεσμοί δεν λειτουργούν. Τι λειτουργεί ακόμη στη χώρα δεν ξέρω…

ΟΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΗΜΑΤΑ

Αν ο Μητσοτάκης δείξει ”ευαισθησία” θα το δούμε στο μέλλον. Προς το παρόν έκανε την πρώτη βλακεία. Αποφάσισε ελπίζω “τυχαία” να φτειάξει αρχείο με ΜΚΟ με πρόφαση το μεταναστευτικό.

Το “μετά” είναι αυτό πού με ανησυχεί.

Δεν πιστεύω να επιλέξει ανάμεσα σε αυτές, ποιές θα υποκαθιστούν το κράτος και θα συνεργάζονται με αμαρτωλές πρεσβείες…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ” ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

To θέμα με τη Meiji τo βλέπω επιλύσιμο. Θα γράφει το Ιαπωνικό γιαούρτι σαν πρώτο βήμα γιαούρτι “ελληνικού τύπου” στη συσκευασία αντί για “ελληνικό” γιαούρτι. Απο κεί και πέρα υπάρχουν και οι κανονισμοί της ΕΕ για τα προϊόντα τοπικού χαρακτήρα όπως το Ελληνικό γιαούρτι, η Ελληνική φέτα κλπ και το νομικό πλαίσιο με το οποία αυτά εξάγονται και προστατεύονται στο εξωτερικό με διεθνείς συμφωνίες. Αυτό ευτυχώς δεν είναι θέμα συνεργασίας πρέσβη, υπαλλήλων της πρεσβείας, υπουργού ή επιχειρηματία.

Η Meiji δεν θα κινιόταν χωρίς κάλυψη του Πρέσβη απο την Ελλάδα.

  • Η Ελλάδα φαίνεται να έχει πρόβλημα στην αντιπροσώπευση στο Τόκυο και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι κάτι γενικότερο σε όλο τον κόσμο.
  • Το Διπλωματικό σώμα της Ελλάδας είναι ένα είδος “τενεκέ” χωρίς πάτο.
  • Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον εαυτό του. Σε 30 ημέρες το θέμα της συμφωνίας Λιβύης και Τουρκίας θα είναι  μια αναγνωρισμένη απο την Ελλάδα καταγεγραμμένη ήττα και η “πρωτοκόληση” είναι ένα  επιστημονικό αστείο, για όσους δεν πληρώνονται για να κοιμούνται όρθιοι απο τα κρυφά κονδύλια του υπ. Εξωτερικών, της ΕΥΠ, κονδύλια για τις ΜΚΟ, τα ιδρύματα κλπ.

Μήπως οι τρείς υφυπουργοί που ήλθαν πρόσφατα στην Ιαπωνία υπέγραψαν συμφωνίες με Ιάπωνες βιομήχανους και… ρίξουν τη κυβέρνηση;

Στην Ιαπωνία ζω και μαθαίνω πολλά. Ο χρόνος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως και να είναι, έχει τελειώσει. _

Στο τέλος, ένας θα μείνει και δεν θα είσαι εσύ!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά