Αναρτήσεις ιστολογίου

Ιδιωτικά και δημόσια ΑΕΙ. Η Τάξη πάνω απο το Χάος! Και στη κορυφή μια πατάτα…!

Το να χαρακτηρίσεις κάποιον οξυδερκή ή όχι, είναι θέμα ορισμού. Οταν όμως ο ορισμός δεν έχει αντικείμενο, τότε δεν χρειάζεται η προσπάθεια.

ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το παν/μιο Ιωαννίνων δεν έχει λεφτά να πληρώσει για ΙΚΑ, ΣΥΚΑ ρεύμα κλπ Παράλληλα θυμήθηκαν εκεί το θέμα των διπλωμάτων απο ξένα ΑΕΙ που έχουν κολλέγια στην Ελλάδα, μέσα απο τα οποία τα Ελληνόπουλα, που είναι απο τα πιο διανοητικά καθυστερημένα του κόσμου σύμφωνα με αποτελέσματα σε διεθνεις διαγωνισμούς, παίρνουν διπλώματα.

Το συγκεκριμένο ΑΕΙ θέτει πάλι επι τάπητος ένα γνωστό πρόβλημα ανα τους αιώνας των αιώνων, αμήν. Φυσικά διαμαρτύρονται, “γιατί αυτός απο το κολλέγιο να μπεί στο δημόσιο και όχι εγώ που έβγαλα δημόσιο ΑΕΙ και έδωσα και εξετάσεις”. Λογική σκέψη.

Υπάρχει λύση; Υπάρχει και θα σας τη δώσω στη συνέχεια.

Mέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί καμμία λύση, καθότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν σαν υπουργοί με τη παιδεία σαν υπουργοί στη καλύτερη περίπτωση να έχουν γράψει ένα λεξικό, καμμία σχέση δηλαδή με R&D. Θα θυμάστε το θέμα Αντωνιάδου απο τη ΝΑΣΑ, με το οποίο γελοιοποιήθηκαν Κεραμέως και Διαμαντοπούλου. Ξεφτύλα αλλά ποιός να τα δεί αυτά;

Το άλλο θέμα αφορά στο που θα πάνε τα παιδιά να δουλέψουν μετά την αποφοίτηση τους απο τα ιδιωτικά ή τα δημόσια ΑΕΙ. Η μόνη λύση ειναι το δημόσιο και ελάχιστες βιομηχανικές μονάδες, αφού τα λεφτά των υποδομών έγιναν “ρευστότητα”, μισθουδάκια, επιδόματα και κόκκινα δάνεια, ποινικά αδικήματα για τα οποία δεν έχει τιμωρηθεί κανείς. Πρώτα πεθαίνουν οι μάρτυρες και μετά εκδικάζονται οι υποθέσεις.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ…

Το βασικό ερώτημα είναι με ποιά κριτήρια πρέπει να προσλαμβάνονται άνθρωποι στο δημόσιο ή στις ελάχιστες ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα. Στο σημείο αυτό μπαίνει το θέμα “αξιολόγηση των τμημάτων των ΑΕΙ” απο διεθνή επιτροπή κάθε χρόνο και με βάση αυτή να προκηρύσσονται θέσεις. Με τον τρόπο αυτό, αν τα κολλέγια δεν παράγουν αξιόλογους αποφοίτους με ικανοποιητικές γνώσεις κλπ τότε δεν θα βρίσκουν δουλειά, λόγω κακής βαθμολόγησης των σχολών τους απο την επιτροπή.

Τη λύση σας την έδωσα. Υπάρχουν όμως και άλλες λεπτομέρειες που δεν σας ανέφερα, που θά έδεναν πλήρως το γλυκό.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Υπάρχει βέβαια και ένα θέμα με την αξιολόγηση των ΑΕΙ, την οποία δεν δέχονται. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Επι μιας “βασιλείας” μου αυτό θα γινόταν, γιατί τον Κακό Λύκο…  Ας μη κάνετε όνειρα όμως. Η χώρα είναι σε συνεχή τροχιά διάλυσης ενώ επί χρόνια υπάρχει σύγχιση στο τί σημαίνει αξιοκρατία και τί ισότητα.

Προσωπικά στηρίζω τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ με κάποιες προϋποθέσεις που δεν θα αναφέρω εδώ καθότι πολλοί οικειοποιούντα τα άρθρα μου χωρις να αναφέρουν το όνομά μου.

Σχόλια

 1. Σέ κάποια Προγράμμα ιντερνετικής μάθησης,πού διεξάγει τό Καποδιστριακό Παν.Αθην. καί τά οποία αυτά μαθήματα δίδονται καί σέ άλλες ἁνεπτυγμένες"χώρες τού εξωτερικού όπως οί ΗΠΑ,οί μετρήσεις δείχνουν πώς ένα 60-65% τών Ελλήνων φοιτητών,τελειώνουν επιτυχώς τίς σπουδές τους,σέ αντίθεση μέ ένα ποσοστό τάξης 5-8%,πού στίς ΗΠΑ,τελιώνουν τά Πραογράμματα αυτά μέ επιτυχία!!
  Αυτό δείχνει πώς οί Ελληνες δέν είναι καθυστερημένος λαός,αλλά τό πολιτικό σύστημα πού κυβερνά τήν Ελλάδα,είναι ανίκανο καί καθυστερημένο νά ενεργοποιήσει τόν λαό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΧΙ κυριε μου δεν έχετε δίκιο.

   1) Τα Ελληνικά προγράμματα δεν είναι τα ίδια με τα Αμερικανικά και τα Ιαπωνικά.

   Δεστε το επίπεδο μαθητή λυκείου στην Ιαπωνία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

   https://doc-14-a4-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/98t0bhb8ncu5gdu30n0ik1m996g0nque/jhu7e9vj9tj5ko9rc8r4q6nps4fu5g5i/1582996050000/12449452653483185862/06514445618375489842Z/1J-RSOzW8jazZbG2MN-wDncdQUYicF1JU

   2) Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν πως το ΙQ των Ελλήνων είναι το πιο χαμηλό στην ΕΕ

   3) Τα παιδιά των Γυμνασίων σε διεθνείς διαγωνισμούς έρχονται πάτος.

   Η διανοητική καθυστέρηση οφείλεται στη κακή παιδεία και στη πληροφόρηση. Κανένας δεν γεννιέται ηλίθιος. Στην Ελλάδα εχουν κάνει τους νέους ηλίθιους.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά