AOZ Ελλάδας και Αιγύπτου. “Ξέχασαν” το Καστελόριζο. *Συνεχή Updates.

Αναρτήσεις ιστολογίου

WIN - WIN. Ο Παναμάς πάει στην Πόλη και τα ψάρια έρχονται μετανάστες στο Αιγαίο!

Οπως έχω προαναφέρει σε άρθρο της 7ης Απριλίου του 2019

Η συνθήκη του Μοντρέ (βλέπετε και εδώ) βασικά έχει λήξει… απο το  1956. Σας δουλεύουν! Κοιμάσθε όρθιοι και όρθιες.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Απο το 1956 επιτρέπεται η ελεύθερη δίοδος όλων των πλοίων εμπορικών - με πυραύλους ή χωρίς – αλλά και πολεμικών, αρκεί να έχουν το κατάλληλο βάθος (για τα αεροπλανοφόρα)!

GOOG MORNING AMERIKA - Do you enjoy in Russia?

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, AN KAI ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΗ…

Αυτό πρέπει να θαύμασε σε αυτόν ο Πούτιν, πέραν της αναγκαιότητας. Ο τρόπος που κινείται δίνει ευκαιρίες σε όλους να προωθήσουν τα σχέδια τους ή να βελτιώσουν τις απόψεις τους για το πως πρέπει να προχωρήσει η παγκόσμια κοινότητα. Ο Ερντογάν είναι παίχτης μεγάλης διορατικότητας και έτσι τα έχει βρεί με τον πατέρα της Ιβάνκας Τράμπ, που ξέρει να κάνει business. Εχει και ένα ξενοδοχείο στην Πόλη o Tράμπ που θα πάρει αξία αν γίνει νέα διώρυγα στο Βόσπορο. Για να δώ, θα το πουλήσει τώρα;

Για το τεχνητό νησί του Ερντογάν στο Βόσπορο έχω ξαναγράψει. Το βρίσκω εξαιρετική ιδέα για τη Τουρκία. Ενα νησί με ειδική οικονομική ζώνη (EOZ). Ενα νέο Μονακό, μια offshore δίπλα στην ΕΕ που θα χτυπήσει Ελλάδα (Ελληνικό) , Κύπρο, Βρεττανικά νησιά και Ελβετία. Θα μαζέψει όλα τα λεφτά των Αράβων και των Ρώσων σε μια νύχτα.

Καημένε Ντόναλντ δεν θα προλάβεις να το δείς…

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Panama-city-skyline

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα που έχει σχέση με τον Παναμά. Eλπίζω να είναι επιλύσιμο γιατί θα αλλάξει τις ταχύτητες διέλευσης στα στενά του Βοσπόρου για λόγους που αφορούν την ροή των υδάτων απο Αιγαίο και πρός Αιγαίο. Θα δούμε με το νέο κανάλι μια νέα εμπλουτισμένη ροή στα θαλάσσια ρεύματα. You never know…!

Θα το κάνει πολύ φαρδύ το κανάλι; Σε λίγα χρόνια μπορεί να μην υπάρχει ούτε ψάρι στη Μαύρη θάλασσα!

Panama-canal

Η φύση φροντίζει περισσότερο για τον εαυτό της από ότι εμείς για αυτή. Δεν ξέρω αν αδειάσει η Μαύρη Θάλασσα με μια τέτοια λύση ή αν της ανέβουν τα νερά και αν Ρωσία και άλλα κράτη της Μαύρης Θάλασσας το επιθυμούν. Αν το επιθυμούν δεν υπάρχει πρόβλημα και εγώ μαζί τους.

ΤΙ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ… ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ.

Σε περίπτωση κρίσης η Τουρκία θα κλείνει το αέριο στην Ελλάδα. Αυτό συμφώνησε το Μητσοτάκι με τον  Ερντογάν εν γνώσει Nτόναλντ Τράμπ του Αποχωρητή.

Το περίμενα ότι θα το είχε κάνει ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας, αφού ο αγωγός περίμενε στην πόρτα εδώ και καιρό και είχα αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενο άρθρο. Το “πότε” δεν ήξερα και το “πώς” (γιατί υπήρχαν εναλλακτικές αφού η Τουρκία έχει κτίσει εργοστάσιο παραγωγής LNG στη Δυτική Θράκη με λεφτά Πούτιν). Για μένα ο στρατηγός Καράμπελας κατασκεύασε την τάφρο στον Εβρο Μοσέ Παγιάτ;

Μόλις σήμερα το έμαθα για τον TurkStream! Και εσείς τώρα το μάθατε; Δεν σας λυπάμαι.

ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΣΑΣ

ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ,

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ.

                                                                               ΓΖ

Δεν ήταν μόνο η παράδοση του 1/3 της Ελληνικής ΑΟΖ στη Τουρκία απο το Μητσοτάκι, για την οποία ήξερε! Κορδόνι το πάει με τις παραδόσεις εθνικής κυριαρχίας ο Μητσοτάκης. Σκεφτείτε και πόσα άλλα έχει δώσει χωρίς να ξέρουμε.

Και είπαμε, μη οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου και μόνο ΕAST MED σημαίνει ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της Μεσογείου. Τα περί έμμεσης ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ είναι για να ξύνω κάτι μπάλες…

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά