AOZ Ελλάδας και Αιγύπτου. “Ξέχασαν” το Καστελόριζο. *Συνεχή Updates.

Αναρτήσεις ιστολογίου

Η Ελληνικη Πολεμική αεροπορία παίζει το παιγνίδι των εμπόρων όπλων επι χρόνια

Αν ξέρατε τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν θα αντιλαμβανόσαστε πως η αγορά τους δεν έχει καμμία σχέση με τις ανάγκες της αεροπορίας ή και του στρατού. Η στεγανότητα που υπάρχει γύρω απο αυτά τα θέματα δεν έχει σχέση με θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά με μίζες. Οσο πιο ακριβά αγοράζουν κάτι τόσο πιο πολλά πάνε σε μίζες και αντισταθμιστικά. Πρόσφατο παράδειγμα η αγορά των Βιλαρά. Δεν θέλουν αυτά απο τις ΗΠΑ, που μπορεί να τους παραχωρήσουν και δωρεάν γιατί έχουν υποχρεώσεις σε αυτούς που τους έβαλαν στη Βουλή.

Ευκαιρίες για αγορά αεροπλάνουν προκύπτουν συνέχεια αλλά αυτοί υπακούουν σαν σκυλάκια σε άλλες επιλογές γιατί οικονομάνε. Το θέμα της άμυνας μπορούσε να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο αλλά δεν είναι της παρούσης να το συζητήσω. Να μη τους δώσω ιδέες για να τις επικαρπούνται. Ετσι δεν είναι;

Δεν είναι βλάκας ο Ερντογάν που φτειάχνει πυραύλους και ραντάρ. Ξέρει πολύ καλά πως το Αιγαίο σε δέκα λεπτά μπορεί να το κάνει δικό του κρυμμένος πίσω απο βουνά. Βλάκες είστε όλοι οι υπόλοιποι.

Τα αεροπλάνα όταν πετάνε γερνάνε και τα ανταλλακτικά δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν τη γήρανση των υλικών. Συνεπώς η επιλογή αναβάθμισης με Viper είναι τρίχες.

Τα αεροπλάνα μας δεν έπρεπε επι χρόνια να γερνάνε και τα λέω όσο πιο απλά μπορώ, παίζοντας συνέχεια κλέφτες και αστυνόμους στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Απο τα ανταλλακτικά όμως που χρειάζονται κάποιοι αποκτούν περιουσίες π.χ. υπουργοί, επιτροπές μέσα στο υπουργείο, υπουργοί, σαϊνια, δημοσιογράφοι κλπ.

Διάβρωση και κράκς που αυξάνουν με την ηλικία μειώνουν το χρόνο ζωής ενός αεροπλάνου. Συνεπώς, με το να κάνεις Viper τα F16 δεν αυξάνεις το προσδόκιμο της ζωής τους.

imageΜετά απο ένα αριθμό ωρών ο θάνατος έρχεται. Δεν είναι κάν θέμα συντήρησης. Αυτο αφορά και τα Orion, που τα ξανάβαψαν… Στην Ελλάδα πώς ελέγχουν τα κράκς στα πολεμικά αροπλάνα που καταπονούνται πάρα  πολύ με όσα γίνονται κάθε μέρα στο Αιγαίο; Mε το μάτι ή με το δάκτυλο; Τα καραγκιοζάκια.

Για να μη γερνάνε και να μην επιβαρύνουν σκελετό και μηχανές θα έπρεπε να περιορίζονται μόνο σε ασκήσεις επιτήρησης. Θα έπρεπε να ρίχνουν κάτω τα τουρκικά απο χρόνια. Δεν θα είχαμε καθε μέρα αυτό το καραγκιοζηλίκι για να κερδίζει το Μαξίμου και οι έμποροι όπλων. Ετσι γίνεται διεθνώς και περνάνε χρόνια για να ξαναγίνουν βλακείες απο το ένα ή το άλλο μέρος.

Σας ενημερώνω πως σε περίπτωση πολέμου, η νίκη δεν θα προέλθει σαν αποτέλεσμα κυνηγητού στο Αιγαίο αλλά απο πυραύλους στα οποία η Ελλάδα υπολείπεται και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια χώρα παραγωγής όπως η Τουρκία.

Θα μου πείτε τί πρέπει να γίνει; Οταν γίνω προϊστάμενος θα σας πω. Θα τους δώσω ιδέες για να τις κάνουν λεφτά να τα ρίξουν στη τσέπη οι απατεώνες που ψηφίζετε; Ξεχάστε το.

Σχόλια

  1. Αγαπητέ κύριε,τα σέβη μου.Τούς τρέχεις πολύ!Είσαι καί καψονόμουτρο!Τα φοβούνται πολύ αυτά οι Στρατιωτικοί.Ανακοίνωσαν (ΘΑ,ΘΑ,κ.λ.π.)Νορβηγικούς πυράυλούς στό Αίγαιο.Ας το δούμε κι' αυτό το επεισόδιο.ΥΠΕΘΑ και Επιτέλεια αντιλαμβάνονται οτι έχουν γίνει Ρόμπες. Πολύ το διασκεδάζω.Ποιός ο λόγος να τρέχουμε στα θέατρα,εδω ανεβαίνουν μεγάλες παραστάσεις.Γκράν Σουξέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ'το άλλο,η Ελλάδα θα διεκδικήσει κατασκευαστικό έργο για το F-35.Αφού θα πάρουμε μιά μοίρα,και μπλά μπλαμπλά μπλαμπλά.Τελεία και παύλα ,λέει ο "συντάκτης''. Βρέ την Χαλιμά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ
=====================
1. Oχι διφορούμενα, παιδικά και αντισημιτικά σχόλια.
2. Μη χρησιμοποιείτε Κεφαλαία Ελληνικά.
3. Ολα τα σχόλια σας να είναι πάνω στο θέμα. Κάτι άλλο δεν θα περνάει.

Συγγραφή στα Ελληνικά