. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Υπολογισμός RCS σε F16 . Θα δούνε και άλλοι όμως εκτός Ελλάδας και αυτοί μπορούν…

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΔ “ΞΥΠΝΗΣΑΝ”

Έτσι νομίζουν…

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για όσους μηχανικούς ασχολούνται με τα στρατιωτικά σχέδια είναι η κατασκευή και ανίχνευση αεροπλάνων μικρής RCS (διατομής που βλέπουν τα ραντάρ σε περιοχή συχνοτήτων) την οποία προσπαθούν να μειώσουν με διάφορες τεχνολογίες που δεν είναι της παρούσης.

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα υπολογισμό μου του 2008, στον οποίο φαίνεται σε τρισδιάστατη εικόνα η τιμή της RCS για χαμηλή συχνότητα ενός αεροπλάνου F16 σαν αυτά που έχει η Ελλάδα. Επειδή στη τεχνολογία και οι λέξεις ανάβουν λαμπάκια, σταματάω εδώ. Αυτοί που κάνουν τον ειδικό στην Ελλάδα λειτουργούν με κάρβουνο και δεν γουστάρω τους βολεμένους και τους τεμπέληδες που είναι για να λένε στο πόπολο πως μπορούμε, πως έχουμε δυνατότητες ενώ κοιμούνται όρθιοι και η χώρα μασάει απο τα δάνεια και το ξεπούλημα.

Υποτίθεται πως τέτοιες μελέτες έπρεπε να υπάρχουν από παλιά και όχι να χρησιμοποιούνται δεδομένα άλλων από τις Ελληνικές ΕΔ επι χρόνια για την λειτουργία των στρατιωτικών ραντάρ (ελπίζω) που μπορεί να είναι και ψεύτικα.

Αυτό που είναι σημαντικό στο παραπάνω σχέδιο είναι πως με βάση αυτό και με σχέδια σαν αυτό, σχεδιάζεται η αεράμυνα μιας χώρας.

Δεν μπορεί να μιλάνε οι «παραγωγικοί» των ΕΔ για μια Ελλάδα με ισχυρή αεράμυνα, όταν σχέδια σαν αυτό έκαναν πρώτη φορά το 2019 και τα έβγαλαν στα ΜΜΕ του καρτέλ την ίδια χρονιά για να δείξουν ότι «μπορούν»!

Δώδεκα χρόνια μετά από μένα είναι πολλά. Πάαααααρα πολλά.

ΚΑΝΩ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ…

Η Τουρκία έχει υποδομές για να απορροφάει καινοτομίες, η Ελλάδα όχι. Γιαυτό να μη προκαλούμαι απο τα ηλίθια στα ΜΜΕ. Κάνουν καλό στη Τουρκία όταν γράφω τεχνολογικά θέματα. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να είμαι κατανοητός. Είναι υπανάπτυκτη.

ΓΝΩΜΗ

Η έκδοση Viper των F16 στην οποία ΘΑ αναβαθμιστούν τα F16 της Ελλάδας με τη ΓΑΛΛΙΚΗ Κόκκαλης Αλφα Κάπα στα αντισταθμιστικά, θα αποδειχτεί άνευ αντικειμένου.

Αυτό μας λέει πως είναι κουτό να κτίζεις στην άμμο παλάτια με ηλίθιους και άχρηστους τενεκέδες δηλαδή σαν αυτούς που τα ΜΜΕ της χήρας με τα πέντε ορφανά, σας βάζουν να ψηφίζετε.

Ο Μητσοτάκης; Και ο πρώτος ΜΑΤΑΚΙΑΣ!!!

Τα τραίνα περνάνε μπροστά του και αυτός κοιτάει ΠΙΣΩ του… Θα πάει να δεί τον Τράμπ σαν τον Μάγο με τα δώρα για να αγοράσει F35! ΧΑΧΑΧΑ. ΚΕ ΜΑΛΑΝΤΙ!!!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.