Αναρτήσεις ιστολογίου

O καθένας για τον εαυτό του στην ΕΕ, με τη Γαλλία να κρύβεται πίσω απο τη ΓερμανίαΝΑΤΟ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΑ
ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ)

H επίθεση μιας χώρας του ΝΑΤΟ σε μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ αποτελεί λόγο εκδίωξης μιας χώρας απο το ΝΑΤΟ και αυτό όχι λόγω του άρθρου 5 που επικαλέσθηκε ο υπότροφος του Ρότσιλντ Πρόεδρος Μακρόν αλλά γιατί το ΝΑΤΟ θα έχανε τον βασικό λόγο ύπαρξης του, τη  συμμαχία κατά του Κακού!  Τι ωραία που τα λέω. Σαν το Μητσοτάκη όταν τραβάει σέλφις μέσα στη Βουλή και τον Καραμανλή που καβαλάει τα έδρανα!

Αντιληπτά τα παράπονα της Γαλλίας για τη στήριξη της ΕΕ στην κρυφοΧάζαρη Τουρκία για τον μεταναστευτικό (βέτο της δεν είδα πάντως για τα χρήματα που πάνε προς τη Τουρκία), που δεν ρωτήθηκε για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και την εθνοκάθαρση εκεί. Αυτό όμως δεν την κάνει άμοιρη ευθυνών απο τη στιγμή που η εθνοκάθαρση συνεχίζεται και που παράνομα η Τουρκία χωρίς απόφαση του ΟΗΕ εισήλθε στο έδαφος ξένης χώρας.

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την τρομοκρατία και την εθνοκάθαρση στη Συρία; Eίναι δηλαδή εγκληματική οργάνωση; Είναι απατεώνες; Μμμμ.

Απο την άλλη πλευρά, δεν θα έπρεπε ήδη το ΝΑΤΟ να στηρίξει βάσει του άρθρου 5 την Τουρκία απο τη στιγμή που ήδη Συριακές δυνάμεις της επιτίθενται εντός της Συριακής επικράτειας; Γιατί δεν το κάνει; H Τουρκία είναι μήπως σε αναστολή ως μέλος του ΝΑΤΟ ή απλά στο ΝΑΤΟ είναι παπατζήδες και αλκοολικοί οι πιο πολλοί όπως στην ΕΕ;

Η παράθεση αυτών και άλλων γεγονότων χωρίς στημένους ομιλητές του κιλού απο τα ΜΜΕ του καρτέλ στην Ελλάδα, θα έδειχνε πόσο γυμνή εξωτερική πολιτική έχει η χώρα μας, όπως και ότι είναι σε πορεία διάλυσης.

Μεγάλη η ευθύνη των ΜΜΕ στην Ελλάδα σε όσα συμβαίνουν. Αντιλαμβάνομαι το θέμα της επιβίωσης τους και το ότι θέλουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους στο άπειρο αλλά πρέπει να καταλάβουν πως κάτι χρωστάνε και αυτά στο γάιδαρο  που τα ταίζει.

Η Ελλάδα με ένα 2% του ΑΕΠ της θα πληρώνει την ασφάλεια της στις ΗΠΑ και για τα ψιλά κάτι και στη Γαλλία που φτειάχνει όπλα. Αυτό είναι η αμυντική πολιτική της χώρας μας.

Οταν ένας κύκλος τελειώνει ένας άλλος αρχίζει. Τώρα είναι η ώρα της Γαλλίας να βγεί μπροστά με ένα νέο “αφήγημα” που λέει και ο Τσίπρας. Δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα όμως, αφού πιο πίσω απο τον Μακρόν είναι άλλοι που έχουν αποτύχει με πολλούς θανάτους και δυστυχία στον κόσμο. Αρα έχουμε και εδώ χάσιμο χρόνου. Κάπου πρέπει να μπεί μια “σπίθα” και η σπίθα δεν θα είναι στις ΗΠΑ ούτε στη Γαλλία ούτε στη Βρεττανία. Το φαγητό δεν αλλάζει με το ανακάτεμμα.

GOOD MORNING AMERIKA

Συνεχίζω να μη θεωρώ δεδομένη την έξοδο της Βρεττανίας απο την ΕΕ.

Η “διαρροή” προϊόντων μέσα απο τα σύνορα Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας υπέρ των ΗΠΑ, που θα προκύψει μετά απο μια ακόλουθη εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρεττανίας και ΗΠΑ ορατή υπέρ των ΗΠΑ, θα εμποδίσει την επιβίωση της Βρεττανίας σαν κέντρου ξεπλύμματος χρήματος. Εκτός αυτού Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν μια θαυμάσια εναλλακτική λύση θαυμασίων ανθρώπων. που λέει και ο παχύς που με διαβάζει στις ΗΠΑ. Σύντομα οι ΗΠΑ θα δούν σκάνδαλο στη λειτουργία της Κινεζικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Αν δεν το δούν θα είναι τρύπιες… Περιμένω τώρα να δώ, “που” θα υπογραφεί η νέα εμπορική συμφωνία Κίνας και ΗΠΑ για να γράψω τον επίλογο…

O Παγιάτ κάνει πολύ παρέα με ηλίθιους. Να το προσέξει αυτό, γιατί η βλακεία και το χαμόγελο είναι κάτι μεταδοτικό.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ (ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ) 
Σε μια χώρα που δεν φτειάχνεται ούτε ποδήλατο είναι ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη και για ικανότητα “εξαγωγής” τεχνολογίας προς επανάπαυση των ιδιωτών (ηλιθίων  δηλαδή) που ψηφίζουν αυτούς που αποτυγχάνουν κάθε μέρα και βυθίζουν τη χώρα χωρίς δυνατότητα αναστροφής της πορείας ενώ λύσεις υπάρχουν (δεν ψάχνω για δουλειά βουλευτή, συμβούλου ή υπουργού, μου το πρότειναν ήδη κάποιοι για να σκάσω να τρώνε… ΟΧΙ) αν ηγείται άλλος μιας οικουμενικής κυβέρνησης, που αναγκαστικά θα προκύψει (αλλά θα είναι αργά, η Ελλάδα θα είναι μικρότερη).

Δεν ανήκω σε αυτούς που κυνηγάνε αστέρια στον Ηλιο (το κάνω πολύ καλά και αυτό) αλλά σε αυτούς που πατάνε στη Γή. Για μένα έχει σημασία τι υποδομές υπάρχουν, καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού (χωρίς υπερβολές π.χ. “έχουμε τους καλύτερους”. Δεν τους έχετε, θα είχε φανεί), στατιστικές (δεν χρειάζομαι σύμβουλο για να μου πει τί λένε), γεωγραφία (δεν εννοώ αυτό που αντιλαμβάνεστε) και DESIGN (σε επίπεδο “αρχιτέκτονα”, όχι σαν αυτούς του Ψυρρή που έχετε στην Ελλάδα ή αυτούς που φέρνουν απο το εξωτερικό, που έχουν πάρει εκεί τις θέσεις τους απο “εσωτερικό” σπρώξιμο).

Δέστε τη κατάσταση στα ΕΑΣ, στη ΛΑΡΚΟ, στα ΕΛΠΕ (χαμός και ο εισαγγελέας απών). Δεν γίνεται τίποτα. Ξέρετε καμμία βιομηχανία ή ναυπηγείο να επιβιώνει χωρίς νέα προϊόντα και φτηνές πρωτογενείς πηγές; Eγώ όχι. Τις πρωτογενείς πηγές δεν τις πουλάνε ούτε τον χρυσό τον εξάγουν χωρίς φόρο.

Η UBS είναι αρκετά ρεαλιστική όταν λέει πως επενδυτικά η Ελλάδα δεν ενδιαφέρει. Η Τουρκία έχει υποδομές, η Ελλάδα τότε που έπρεπε, έκανε τα λεφτά των υποδομών κόκκινα δάνεια. Αυτό συνεχίζεται και τώρα με τη δημιουργία τραπεζών ανάπτυξης που έρχονται με αυτό ή με άλλο όνομα, που θα δανείζουν  την “ανάπτυξη” (νέος κύκλος κόκκινων δανείων) με εγγυήσεις τα αργυρά σκεύη της χώρας (όχι στη πραγματική τους αξία και που θα καταπέσουν… εννοείται). Στη χώρα μας μόνο μιλάτε και απο κούκου τίποτα. Λόγια μόνο, στήσιμο επιτροπών και απο πίσω κανείς δεν βλέπει τί μπαίνει και τί βγαίνει στο Μαξίμου (των “επενδύσεων”, της “λούφας” και της “παραλλαγής”).

Ο Αδωνης και ο Χατζηδάκης θα σχεδιάσουν τα νέα προϊόντα; Η φοβερή επιτροπή ανταγωνισμού που δεν βλέπει τα καρτέλ; Aλήθεια, τι σημαίνει “καρτέλ” ξέρει; Δεν πρέπει να ξέρει. Ολα στραβά.

Μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τόση ηλιοφάνεια και ικανότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας είναι απαραίτητο να ελεγχθεί απο τις ΗΠΑ που παράγει σχιστολιθικό αέριο και τους μεταφορείς του LNG. Κάποιος όμως πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά και για κάθε τέτοια δουλειά χρειάζονται δύο. “Ενας” μέσα και “ένας” έξω. Τα ορυχεία λιγνίτη της Ελλάδας θα τα “αγοράσει” η Γερμανία;

 Aυτό κρεμάστε το στον τοίχο σας. Να μη το ξαναπώ…

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ “ΕΝΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ” ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ

Aυτο το design, πόσες τεχνολογίες έχει επάνω; Μήπως νομίζετε ότι μπορείτε να το φτειάξετε στην Ελλάδα που αγοράζει ακόμη και τις μαρμελάδες και το φρουτοχυμό από έξω; Στη Τουρκία μπορούν να αναλύσουν και να στήσουν βιομηχανίες με βάση το παραπάνω design! Εσείς θα κοιτάτε το νέο σκάνδαλο “άρτου και θεάματος” της Επιτροπής για το 1821.

Mε τις πορδές του Μητσοτάκη και του Τσίπρα θα “εξάγετε” τεχνολογία όπως μερικά ΜΜΕ διαφημίζουν για την ύπνωση σας και θα γίνει η χώρα ανταγωνιστική; Mε τα χρηματιστηριακά κόλπα (αυτά και αν τα ξέρω) θα εξυγιανθούν επιχειρήσεις και οικονομία;

Με τα ασανσέρ που διαφήμισε ο Μητσοτάκης στη Κίνα θα αντιμετωπίσει η οικονομία της χώρας το τεράστιο εμπορικό της έλειμμα με τη Κίνα αξίας 50 δις ευρώ; Δεν σας μίλησε κανείς για αυτό το έλειμμα έτσι; Είναι και θέμα μόρφωσης αυτό… αλλά κοιμάσθε και όρθιοι. 50 δις ευρώ έχουν ρίξει οι εφοπλιστές της Ελλάδας στη Κίνα.

Στις ΗΠΑ άρχισαν να ενδιαφέρονται για το πρόβλημα του εμπορικού ελείμματος επι Donald Trump. Στην Ελλάδα το έχουν ξεχάσει ή δεν προσμετρούν μέσα πολλά πράγματα (για το καλό σας). Σας υπενθυμίζω, πως η εισαγωγή καυσίμων (με ξέπλυμα ή όχι) στην Ελλάδα δεν συνυπολογίζεται στο εμπορικό έλειμμα της χώρας μας. Κοιμάστε όρθιοι. Βλέπετε, πόσο “έξυπνος” είναι ο Μητσοτάκης που το ομολόγησε στην ομιλία του στη Κίνα; Και ο Τσίπρας με τα σουβλάκια…

Μπορώ να “μιλάω” και πάρα πολύ “καλύτερα” αλλά έχoυν και μια τιμή όσα λέω, που δεν μπορείτε να τη πληρώσετε (“τσάμπας” σε τεχνολογία και R&D δεν υπάρχει). Δεν ξέρω και αν θα με καταλαβαίνατε, καθότι στην Ελλάδα κοιτάτε το τριαντάφυλλο και ξεχνάτε τα άλλα άνθη του αγρού. Εγώ τα κοιτάω όλα και κρατάω ΚΑΤΑΝΑ… κόβω…


Αυτό εδώ τί είναι; Μη με υποτιμάτε και βρείτε κάτι στο διαδίκυτο και πείτε “το βρήκα”. Δεν είμαι τόσο simple... Είμαι περισσότερα απο όσα λέω και απο όσα δείχνω. Nα ρωτήσετε τους άχρηστους που ψηφίζετε τι είναι αυτό ή τους τεμπέληδες που ταίζουν.

KAI ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ…  ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ “ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ”

Για εσάς το γέλιο τελείωσε.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Συγγραφή στα Ελληνικά