. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας και τα κοιτάσματα στο τετραεθνές Ιταλίας-Λιβύης


ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ...

Δεν μπορείτε να δείτε τα αυτονόητα. Τρώτε τα πάντα.
Ειναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να μην έχει offshores με τέτοιο ανηψιό που έχει;

Δεν είχε Πόθεν Έσχες κάνει η Μαρέβα γιατί ήταν σε διάσταση με το Μητσοτάκη… Μετά έγινε και νόμος για να διασωθεί! Δεν σας λέει κάτι αυτό για αυτό που έρχεται; Ούτε πως ο Μητσοτάκης δεν είδε τις έρευνες των Τούρκων στο Καστελόριζο σας είπε κάτι; Αμα δεν βλέπεις το ένα, δεν βλέπεις το άλλο, ο γείτονας θα έλθει στο κρεββάτι σου και ήλθε.


Το ότι ο Δένδιας στις ΗΠΑ δήλωσε στο Bloomberg, ναι σε συνεκμετάλλευση, δεν σας είπε κάτι; Oι ίδιοι προσκάλεσαν τους Τούρκους να κάνουν αυτά που κάνουν και τώρα ετοιμάζουν με ΜΟΕ το πώς θα γίνει το κόλπο με την ΑΟΖ και στο Αιγαίο. Αυτά που λένε τώρα για τη συμφωνία απο το Μαξίμου είναι τρίχες.

ΕΝΩ Η ΕΛΛΛΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ

  1. Δεν είναι τυχαίο το θέμα της Γαύδου, που άν γινόταν Τουρκικό έδαφος η Ελλάδα δεν θα είχε ΑΟΖ με τη Λιβύη
  2. Δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμη και τώρα οριοθετήσει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Κύπρο με την αρχή της μέσης γραμμής.
  3. Δεν μπορείς να αγνοείς τη Ρόδο και τη Κρήτη λένε στον Ερντογάν ενώ το Καστελόριζο το ξέχασαν.
  4. Δεν θυμούνται να αναφέρουν και τη λέξη Καταχόμενα, Δεν ξεχνώ κλπ
  5. Δεν χώρησε τυχαία ο ΓΑΠ την Ελλάδα σε 13 περιφέρειες που ξεχωρίζουν τις περιοχές που έχουν κοιτάσματα
  6. Δεν είναι τυχαίο που οι  ΗΠΑ έχουν κάνει τα Σκόπια κράτος για να βρεθούν εκεί με μια νέα βάση, όταν γίνει το φιάσκο της Τουρκίας στην Ελλάδα.
  7. Μετά τη περιοχη της Νότιας Κρήτης παίρνει σειρά το Αιγαίο και η Θράκη.
  8. Persona non grata έπρεπε να είχε κηρυχθεί ο Παγιάτ, που συριοποιεί την Ελλάδα και που ποζάρει στη πρεσβεία του με βιβλιοπώλες και με άλλα πολιτικά ανέκδοτα, που πετάνε ρουκέτες ηλιθιότητας για να διασώσουν αυτά που δεν διασώζονται. Οι ΗΠΑ τελειώνουν απο την Ελλάδα. Απλά δεν το βλέπουν.
  9. Οι συκοφαντίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εναντίον μου προέρχονται απο μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Προσπάθησαν να διασώσουν τους συνεργαζόμενούς τους στην Ελλάδα. Βοήθησαν και φίλοι τους στην Ελλάδα που έχουν δύο και τρείς μισθούς. Σε άλλες χώρες θα είχε παρέμβει η αστυνομία του ηλεκτρονικού εγκλήματος απο μόνη της για το θέμα, όπως κάνει με όποια βγάζει τα βυζιά της στο facebook. Ο ντελιβεράς της CIA που βρέθηκε στην ΕΥΠ ανύπαρκτος. Θέλει να παρακολουθεί τον Εβρο με κάμερες σαν τον Τrump με τα Μεξικανικά σύνορα. Δουλίτσες… και μια έκπληξη απο την Ιταλία για την Τουρκία.
  10. Είναι γνωστο πως υπάρχουν ραντάρ που βλέπουν ανθρώπους στη ξηρά και  στη θάλασσα απο 12 νμ. Εχω υποδείξει ένα. Η αγορά και η χρήση τους απο τις Ελληνικές ΕΔ θα άλλαζε την πολιτική και τα ΜΟΕ παράδοσης εθνικής κυριαρχίας και υπόγειας αλλαγής των διεθνών συμφωνιών για τα σύνορα της Τουρκίας. Αυτό δεν το θέλει καμμία Ελληνική κυβέρνηση αφού όλες έχουν χρέη… και το λάδι πάει χύμα…
  11. Το διεθνές δίκαιο είναι για να σταθεροποιεί καταστάσεις αλλά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι σε αναστολή και αυτό αυτοί που ψηφίζετε πρέπει να το βάλουν καλά στη κεφάλα τους, όπως και εσείς.
  12. Είναι ύποπτο ως και μειοδοσία το γεγονός πως δεν κυκλοφορούν χάρτες της ΑΟΖ με τις επίσημες Ελληνικές διεκδικήσεις απο το υπουργείο εξωτερικών. Φοβούνται την κριτική αλλά περισσότερο τη δέσμευση. Κανείς δεν ξέρει τα σύνορα στην Ελλάδα ενώ δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα στην Ελλάδα (μόνο εγώ το έχω αναφέρει) για την συνορεύουσα ζώνη των 24 νμ. και τη χρήση της. Κατά τα άλλα ο Δένδιας κατάντησε γραφικός. Προασπίζεται το Ελληνικό έδαφος, χωρίς κανείς να ξέρει με χάρτη ποιό είναι! Να γιατί και όλοι @αναγνωρίζουν@ διεθνώς την Ελληνική ΑΟΖ αφου δεν ξέρουν ποιά είναι! Ακόμη και οι ΗΠΑ! 
  13. Χωρίς οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας προκήρυξη ερευνών μέσα τους σε κοιτάσματα είναι κάτι παράνομο κατά το διεθνές δίκαιο. Αυτό οδήγησε την Τουρκία στη συμφωνία με τη Λιβύη που θα φέρει Βρετανικές εταιρείες νότια της Κρήτης με τη σύμφωνη γνώμη του Donald Trump και της Βρετανικής κυβέρνησης. Το λάθος των “Τhe Times” με αναφορές στα Ελληνοτουρκικά με παρέμβαση της Βρετανικής κυβέρνησης διορθώθηκε (αποσύρθηκε). Τα Brexit και Frexit έχουν και άλλες οσμές...
  14. Συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων με τη Τουρκία μπορεί να γίνει και με συγκεκαλυμένη μορφή π.χ. μέσω της πώλησης τους ή μέσω διανειοδότησης με εγγύηση τεράστια κοιτάσματα (που θα δοθούν αν δεν μπορεί να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας σε επόμενο βήμα, όλα σε βήματα γίνονται απο τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα για να μη διακρίνονται) σε εκδορείς μέσω των Τραπεζών, μέσω χρηματιστηρίου ή μέσω κάποιων περίεργων σχημάτων @Ανάπτυξης@, που προηγουμένως οι Ελληνικές κυβερνήσεις με κάποιο νόμο που θα περάσει νύχτα θα νομιμοποιήσουν. Δεν είναι τυχαίο πως η κάθε καρακαϊδόνα είναι στη Βουλή και κλάνει και πίνει. Κανένας “καλός” δεν χάνεται. 
  15. Δεν είναι τυχαίο πως όταν στέλνεις κάτι σε μια δημόσια υπηρεσία ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, δεν σου δίνουν αριθμό πρωτοκόλου, ακόμη και στην Αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος! Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα γίνεται αυτό; Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα χρειάζονται υπουργοί σαν τον Άδωνη, τον Χατζηδάκη και τον Καραμανλή. Για να κουρεύουν χελώνες και να λένε ανέκδοτα στο ΚΣάι.
  16. Ο Τούρκος πρέσβης ακόμη δεν θεωρήθηκε persona non grata για την Ελλάδα. Είναι ο τρόπος που το ανθελληνικό υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, η κλίκα εκεί μέσα, αντιλαμβάνεται τι σημαίνει κράτος. Μερικοί  εκεί μέσα το έχουν κάνει δικό τους το μαγαζάκι.
Ελλάδα και Τουρκία προφανώς τα έχουν βρεί απο χρόνια και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο, το οποίο θα φέρει Ελλάδα και Τουρκία σε ένα διεθνές δικαστήριο.
Ο Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ)


Σας παραθέτω ένα άρθρο μου μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, που είχε αναδημοσιεύσει το 2012 το οlympia.gr (βλέπετε εδώ). Μελετείστε και τα σχόλια απο κάτω (στo olympia.gr).
Ως προς την ΑΟΖ της Λιβύης, ο μεγάλος κόλπος (φωτογραφία άνω αριστερά – περιοχή Α) θεωρήθηκε ως “κλειστός κόλπος” με αποτέλεσμα η περιοχή K να προστεθεί στη Λιβυκή ΑΟΖ σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής της Αρχής της Μέσης Γραμμής. To μέγεθος της περιοχής Κ φτάνει σε μέγεθος αυτό της Κρήτης. To πρόβλημα είναι ότι η περιοχή Α δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν κλειστός κόλπος.
Η επερχόμενη νομιμοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας – Λιβύης για τις μεταξύ τους ΑΟΖ φάνηκε τη 4η Νοέμβρη του 2011, όταν η μνημονιακή κυβέρνηση ΓΑΠ δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο χάρτη (άνω-δεξιά φωτογραφία) στον οποίο εδείκνυε περιοχές στη νότια και νοτιοδυτική Ελλάδα στην οποία μπορούσαν να γίνουν έρευνες εταιρειών για υδρογονάνθρακες (περιοχή θαλασσί χρώματος). Οπως θα παρατηρήσετε η περιοχή Κ λείπει.

GOOD MORNING AMERIKA

Να υπενθυμίσω στις ΗΠΑ πως με το σωστό σχεδιασμό των συνόρων των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης με την αρχή της μέσης γραμμής (ίσες αποστάσεις), κάτι κοιτασματάρες που είναι στα σημερινά κακοσχεδιασμένα σύνορα των δύο ΑΟΖ θα περάσουν στην Ελληνική ΑΟΖ, δηλαδή θα μπούν στο ερευνητικό πεδίο Αμερικανικών εταιρειών. Ο Donald Trump μάλλον δουλεύει εναντίον τους...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΚΡΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ)


Όπως και στη περίπτωση του κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη έτσι και ο κόλπος της Αττάλειας δεν μπορεί να θεωρηθεί κλειστός (υπάρχει κατά τον Νόμο της Θάλασσας, το όριο των ημικυκλίων  με μέγιστη διάμετρο τα 24 νμ, που δημιουργεί μια συνεχή γραμμή κοντά στην ακτή αν αυτή έχει άνοιγμα πολλαπλάσιο των 24 νμ κάνοντας smoothing). Αυτό μετατοπίζει την Αιγυπτιακή ΑΟΖ πολύ βορειότερα (μιλάμε για τεράστια έκταση, συγκρίνετε τις περιοχές Α και Β) απο εκεί που τη θέλει η Τουρκία σύμφωνα με τη φιλοσοφία “ξέρω αφαίρεση αλλά όχι ΔΙΚΑΙΑ διαίρεση”, την οποία εφάρμοσε στη συμφωνία με τη Λιβύη, μια συμφωνία στην οποία η Ελλάδα είναι απλά διατηρητέο μνημείο…

Αυτά που λένε οι Αιγύπτιοι πως θα επιτεθούν στη Τουρκία αν τους φάει ΑΟΖ, είναι αέρας κοπανιστός. Οι Τούρκοι τους έχουν φάει μεγάλο μέρος της ΑΟΖ τους με τη συμφωνία με τη Λιβύη και ο Δένδιας δεν τους είπε τίποτα, γιατί κοιμάται όρθιος όπως και ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας. Ενα κράτος γεμάτο με σκουλήκια και ανίκανους είναι η Ελλάδα. Δεν το βλέπετε; Μη τα ρίχνουμε και όλα στον Ερντογάν. Βρίσκει και τα κάνει.

Σε μια ευθυδικία από διεθνές δικαστήριο κανένα μέρος δεν πρέπει να είναι αδικημένο (αν και όλα και εκεί φτειαχτά είναι). Δεν μπορεί συνεπώς η Τουρκία να χωρίζει με τη μέση γραμμή με τη Λιβύη και με κατάληψη την ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, τις οποίες οι Ελληνες πολιτικοί παραδομένοι και συμφωνημένα δεν μπορούν επι τόσα χρόνια να οριοθετήσουν.

Θα είχε μεγάλη ισχύ σε ένα διεθνές μελλοντικό δικαστήριο αν η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν χωρίσει μεταξύ τους με την αρχή των ίσων αποστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τη Τουρκία ΑΛΛΑ όπως πρέπει.

Η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου είναι αυτή του Αναστασιάδη των σκανδάλων. Ετσι δεν είναι; Ολοι χρειάζονται.

Το χαμηλότερο μεροκάματο το παίρνουν οι ρουφιάνοι σε όλες τις χώρες… Η Ελληνική Βουλή χαχαχα. Χωριό των εφοπλιστών του κόσμου οι δύο χώρες, οι μόνες που είναι σε διαρκή χρεοκοπία στην ΕΕ. Αυτό πληρώνουν.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 2016. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2019…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ... 

Την Ελλάδα την κυβερνούν ανθέλληνες και όλοι αυτοί που σας βγάζουν στα κανάλια περνάνε απο εδώ και μαθαίνουν… Ένας πολιτικός πρέπει να εισάγει παραμέτρους και όχι να λέει στον άλλο τι να κάνει και τι δεν μπορεί. Εγώ κάνω εισαγωγή παραμέτρων, παράγοντας πολιτική εκεί που οι άχρηστοι που ψηφίζετε και δεν μπορούν και δεν θέλουν.  Είναι σαν τα σκυλάκια τα πεκινουά… ή τα κανίς…

Εγώ κατάλαβα το νόημα των λόγων του Ερντογάν για τον Μπακογιάννη στο Μητσοτάκη. Εσείς το καταλάβατε; Mάλλον όχι. Σας βλέπω πολύ χαρούμενους… Eσείς δεν θα φάτε, θα κοιτάτε…


Και θα κλείσω με το ανωτέρω σχήμα, για να μου εξηγήσει κάποιος γεωστρατηγικός τηλεπεπές καθηγητής Ελληνικού ΑΕΙ, τί σημαίνει συνεκμετάλλευση κοιτάσματος και πως αυτή υπολογίζεται.  Φροντιστήριο κάνω…

_Ανόητοι και άσχετοι μιλάνε στα ΜΜΕ του καρτέλ σωρηδόν. Κάποτε πρέπει να μιλήσουν και αυτοί που γνωρίζουν. Η δημοκρατία επιβάλλει τη συζήτηση και τις εξηγήσεις αλλά προσωπικά δεν μπορώ να σας μάθω την αλφαβήτα…

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.