Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Eλάτε στην Ελλάδα. Μαλακίες και λουμπίνες σε καταπλητκικές τιμές! ΔΕΗ ΑΠΕ ΛΙΓΝΙΤΗΣ.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ)

Μόνο ένας κόπανος σαν τον Χατζηδάκη και σαν αυτόν που τον έκανε υπουργό, θα χόρευαν στα ΜΜΕ του Βαρδινογιάννη και φίλων σαν μαϊμούδες, διαφημίζοντας πως η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει και θα πετύχαινε να κατεβάσει σε χρόνο μηδέν τις μετοχές της στην αγορά, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να αγοράσουν φτηνά.

Στην Ελλάδα έχουμε
  • αυτούς που θέλουν να πουλάνε φυσικό αέριο και να γονατίζουν το εμπορικό έλειμμα της χώρας χωρίς να φορολογούνται, αυτούς που την έχουν δεί πρωτάθλημα κόσμου σε αριθμό πλοίων, να μη πληρώνουν φόρους και να γίνονται πλουσιότεροι. 
  • αυτούς που θέλουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ να καίνε λιγνίτη και να επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ το θέμα κάρβουνο διεθνώς έχει κλείσει, γιατί προκαλεί και καρκίνο και συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή. Απο κει και πέρα ο λαός τα καταπίνει αμάσητα.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η κλιματική αλλαγή (και απορώ πως το Παν-μιο Κρήτης κάνει ομότιμους καθηγητές που λένε τόσο αστεία πράγματα) οφείλεται και σε αλλαγή της χημείας της ατμόσφαιρας (CO2, CH4). Οι παράγοντες που τη προκαλούν είναι πράγματι πάρα πολλοί αλλά πρέπει να προσπαθούμε να μειώνουμε όσους αποδεδειγμένα την επηρρεάζουν.

Το οχυγόνο είναι πηγή ζωής και στην ατμόσφαιρα μπαίνει απο τη φωτοδιάσταση του νερού, το οποίο διασπάται απο την υπεριώδη ακτινοβολία και απο τη φωτοσύνθεση


Το CO2 ευρίσκεται μέσα στη θάλασσα, στη βιόσφαιρα κλπ. Στην ατμόσφαιρα μπαίνει απο τη αναπνοή ζώων και φυτών, την αποσύνθεση οργανικών στοιχείων στο έδαφος, τη καύση οργανικής ύλης (άνθρακας, ξύλο, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κλπ) και απο φυσικές πηγές (εκρήξεις ηφαιστείων, αέρια θερμών πηγών, διάβρωση ανθαρκικών πετρωμάτων κλπ.). Το CO2 συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 50%, το μεθάνιο (φυσικό αέριο) 16%. το ClFr κατά 20%, το Oζον O3 κατά 8% και τα οξείξια του Αζώτου κατά 6% κλπ

Ας δούμε τη σχέση της παρουσίας του CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) και αλλαγής της θερμοκρασίαςΟπως βλέπτε η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται με τον ίδιο τρόπο που αυξάνεται και η θερμοκρασία.

ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΓΝΙΤΗ;

Η άρνηση της κλιματικής αλλαγής έχει να κάνει με το ποιός θα γινόταν την επόμενη ημέρα Πρόεδρος της ΔΕΗ απο τον Λαγοκέφαλο:
  1. ο Ναυπηγός πρώην διευθύνων σύμβουλος της S&B Ορυκτά την περίοδο 2011 – 2015, που οδήγησε την εταιρία της οικογένειας Κυριακόπουλου στην γαλλική πολυεθνική Imerys;
  2. ή o Πολιτικός μηχανικός για τον οποίο, θα υποβληθεί επίσημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. («Υπερταμείο») στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που πρόκειται να συνεδριάσει σύντομα; O συγκεκριμένος προωθήθηκε με περίεργο τρόπο στον  ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA, όπου προώθησε φυσικό αέριο και ΑΠΕ.
Τα υπόλοιπα είναι εύκολο να καταλάβετε τί έγινε και έσκασαν στις τηλεοράσεις οι καλλικάντζαροι.

Η ΔΕΗ

Θα χωρισθεί σε καλή και κακή. Σε αντίθεση με τις τράπεζες θα πουληθεί η καλή ΔΕΗ σε κομμάτια. Επειδή και τα κομμάτια θα θέλουν να κονομίσουν όπως η Ελλάκτωρ του Λάτση στα διόδια, θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου