Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Aπο τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή στη Νέα Δημοκρατία του Λαγοκέφαλου


ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΙΑ

Η Νέα Δημοκρατία της Ντόλης Πατσοκώλη χρεοκόπησε την χώρα. Παρόλα αυτά τον θέλουν πάλι για ΠτΔ. Δεν θα το αντέξει κανένας αυτό.

Να ξεχωρίσουμε δύο έννοιες

1. Βιωσιμότητα του χρέους είναι η μή αύξηση του χρέους. Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα ποιό είναο το εξωτερικό και το εσωτερικό χρέος της Ελλάδας όπως και τα σύνορα της χώρας δεν θα τα ξέρει. Εξεταστική επιτροπή χρειάζεται απο την εποχή πρίν τον Καραμανλή και μετά και όχι μόνο για τη περίοδο Βαρουφάκη, για να εκβιάζεται και να μη ομιλεί για χρόνια η αντιπολίτευση (λέμε τώρα) Τσίπρα.

2. Εξυπηρέτηση του χρέους δεν προϋποθέτει βιωσιμότητα, δεν εννοεί την μη αύξηση του χρέους. Υπονοεί απλά να υπάρχουν λεφτά να πληρώνεται το χρέος κάθε χρόνο, με λεφτά απο δάνεια και απο μείωση δαπανών και το χρέος να αυξάνεται.

Η χρεοκοπία Καραμανλή οφείλεται όχι στη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά στην μη εξυπηρέτηση του. Ετσι ήλθε επι της κυβέρνησης του μια στιγμή που δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν  δάνεια για να αποπληρώνεται το χρέος που είχε μεγιστοποιηθεί επι της κυβέρνησης του! Ετσι ήλθαν τα μνημόνια, το PSI που άδειασε τα ταμεία και το άγνωστο ξεπούλημα που γίνεται χωρίς νομικό έλεγχο στο υπερΤαμείο, στο οποίο πέρασαν και τα κοιτάσματα. Μετά απο πολλές θυσίες φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε πάλι να εξυπηρετούμε τα δάνεια που παίρνει η χώρα. Τα μνημόνια ακόμη υπάρχουν όπως και ο έλεγχος της οικονομικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν είναι κράτος. Μόνο ισοδύναμα μέτρα μπορεί να λαμβάνει για να φαίνεται στα μάτια των απλοϊκών κατοίκων της ότι είναι κράτος. Μόνο κράτος δεν είναι. Μπορδέλο είναι.

Ο Μητσοτάκης άρχισε με το καλημέρα να παίρνει νέα δάνεια, να διορίζει και να δίνει παροχές ενω για τις συντάξεις δεν υπάρχει μέλλον (πολλές δικαιολογίες λέγονται όπως η γήρανση του πληθυσμού, η αλήθεια είναι πως τα λεφτά των Ταμείων έχουν φαγωθεί και τα Ταμεία είναι άδεια ενώ οι Τράπεζες έχουν ακόμη 80 δις ευρώ κόκκινα δάνεια με εικονικά κέρδη, στα οποία αναφέρονται με ψευτοαναφορές για να μαζέψουν χαζούς που θα τους εμπιστευθουν τα λεφτά τους ενω με το πλαστικό χρήμα έχουν μαζέψει όλα το ρευστό της αγοράς, αν μιλήσουμε για το εσωτερικό χρέος εκεί χρειάζεται άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης). Με τα νέα δάνεια η χώρα θα επανέλθουμε στη κατάσταση που δημιουργήθηκε επι Καραμανλή, στη μη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων.

Το πλεόνασμα 3,5% θα δημιουργηθεί απο τα νέα δάνεια που θά πάρει η χώρα και που μέσω των προβληματικών τραπεζών θα γίνουν ρευστότητα. Ούτε τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών έχουν εξαφανισθεί ούτε το εσωτερικό χρέος ούτε τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν καλή οικονομία και εμπιστοσύνη των αγορών. Προσωρινά είναι χαμηλά για να κλειστούν τα "ισοδύναμα" των δανείων με τις αγορές απο το ξεπούλημα του μανατζμεντ των δημοσίων υπηρεσιών και του δημοσίου σε εξευτελιστικές τιμές π.χ. ΔΕΗ, κοιτάσματα και άλλα ασημικά απο το υπερΤαμείο.

Απο τη στιγμή που η ελλάδα δεν παράγει είτε εντός είτε εκτός της ΕΕ δεν θα έχει τύχη. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα απο αυτους τους καραγκιόζηδες που ψηφίσατε γιατί ζούν για την αρπαχτή. Η χώρα δεν έχει ούτε άμυνα για να αντιμετωπίσει τη Τουρκία, ούτε εξωτερική πολιτική ούτε ηγέτες. Παπάρια έχει και φελούς στα αυτιά. Ο Δένδιας στις ΗΠΑ μίλησε για συνεκμετάλλευση με Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο σε τουρισμό και κοιτάσματα. Λένε άλλα έξω και άλλα μέσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου