Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Είναι όλοι μια παρέα ανικάνων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Πρώτα σύγκρουση Ιράν και Ισραήλ, μετά πάμε Ελλάδα. Ο Κοτζιάς σκάβει συνέχεια.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ…

2 σχόλια:

 1. Ορθά αναφέρει το άρθρο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, με το να έχει αποχωρήσει από την συμφωνία με το Ιράν, δίνει νομιμοποίηση στο Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν. Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, κυρίως στην Μέση Ανατολή την κατευθύνουν πλήρως οι εβραιο-σιωνιστές, που είναι στις ΗΠΑ, αλλά και στο Ισραήλ. Τον Τραμπ τον αφήνουν σχετικά ήσυχο να κάνει περίπου ότι θέλει μέσα στις ΗΠΑ, αλλά έξω, δεν μπορούν να τον αφήσουν. Ο στόχος τους είναι η δημιουργία του "Μεγάλου Ισραήλ", με τα βόρεια σύνορα του μελλοντικού Ισραήλ να επεκτείνονται μέχρι τον ποταμό Ευφράτη. Οσο αφορά την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη-Νετανιάχου στην Κύπρο, δεν πιστεύω ότι ο κύριως λόγος της συνάντησης ήταν ο αγωγός East-Med, (όπως ορθά αναφέρει το άρθρο). Πιστεύω ότι ο Νετανιάχου ήθελε να ενημερώσει την Ελλδα και Κύπρο για μία πολύ πιθανή στρατιωτική αναμέτρηση του Ισραήλ με το Ιράν στην περιοχή, και μάλλον θα έχει ζητήσει και υποστήριξη από τον Τσίπρα και τον Αναστασιάδη. Τώρα αν αυτοί συμφώνησαν να τον στηρίξουν έναντι του Ιράν θα φανεί στην πορεία. Πιστεύω αν συμφώνησαν να το κάνουν αυτό, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και το Ιράν και το Ισραήλ είναι κράτη με αρχές. Είναι ευκολότερο να τα βρούν μεταξύ τους απο ότι εμείς με τη Τουρκία.

  Μη βάζετε ταμπέλες για το τί συμβαίνει στις ΗΠΑ. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν.

  Στη Συρία παίζονται πολλά συμφέροντα αλλά και στρατηγικές.

  Σαν αδύνατο κράτος θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η τήρηση του διεθνούς δικαίου και όχι οι λυκοφιλίες που δεν βασίζονται σε απτά αποτελέσματα.

  Υπάρχουν και πολλά που δεν ξέρουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.