Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Πολεμώντας την υπερβολή, πολεμάς την ελευθερία και καταστέλλεις την δημοκρατία. Έτσι μπήκαν στην πολιτική άτομα άσχετα με αυτή, γιατί σε αυτούς επετρέπετο…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΗ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Η έκφραση της ελευθερίας δεν έχει ουτε πάνω ούτε κάτω όριο. Οι απόψεις του Σόλωνα έχουν ξεπερασθεί προ πολλού. Τα παιγνίδια καταστολής με επικοινωνιακά τρίκς σε μια χώρα που ψάχνεται για κάτι δημιουργικό καλό είναι να σταματήσουν απο τις μπ.ύτσες της Στοάς Μαλακαντάση. Ο μέσος όρος είναι το σημαντικό, που είναι κάτω απο το μέτριο.

Τα όρια κινδύνου στην Ελληνική κοινωνία δεν ξεπεράστηκαν απο τους πολίτες αλλά απο τους θεσμούς και τους δημοσιογράφους της κακιάς ώρας.

Στη χώρα μας υπάρχει μια κρίση ρόλων και μια κρίση αξιών. Παρότι αυτά θα έπρεπε να συνδέονται, μεταξύ τους υπάρχει το χάος. Είναι δύσκολο να βρεί κανείς πιστευτές συνθήκες για να στήσει κάτι σοβαρό. Η αρπα κόλλα είναι το σχέδιο του καθε πολιτικού και επιχειρηματία, του κάθε ποινικού και του κάθε νομικού. Υπάρχει δηλαδή μια εμπλοκή ανάμεσα σε συμπληρωματικές και αντισυμπληρωματικές έννοιες. Αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν σχέση με αυτό  που θα ονόμαζε κάποιος υπερβολή. Η τελευταία έχει σχέση με μέσους όρους που είναι διαφορετικοί για κάθε δραστηριότητα. Αυτά που καταγράφονται στην Ελλάδα; Πουθενά.

Για το λόγο αυτό λέω, κλάστε μου τον Καραμανλή και σοβαρευτείτε μερικοί. Η βλακεία και η αμετροέπεια σας ξεπερνάει το διεθνή μέσο όρο αλλά και τα ντόπια ανεκτά όρια.

Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΟΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ

Δεν μπορείς να λές ότι “η Ελευθερία είναι η έκφραση του θεού Απόλλωνα”. Είναι υπερβολή. Πρόκειται για ανθρώπινη εκδοχή και τίποτα παραπάνω, ακόμη και αν ο Απόλλωνας το ομολογούσε. Πάρτε και κανένα χάπι για να εργαστείτε, γιατί η μπουρδολογία περί τα πατριωτικά, τη θρησκεία, την αρχαία Ελλάδα  δημιουργεί ανασχαιτικούς κραδασμούς και επάρκεια που δεν υπάρχει. Η Ελλάδα κοιμάται όρθια και περιμένει τους άλλους να της λύσουν τα προβλήματα. Φτάνουν τα ναρκωτικά πάσης φύσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ

Η επιστήμη και η τεχνολογία, η καλύτερη αντίληψη του κόσμου επιτρέπει λύσεις εκεί που δεν υπήρχαν και εκεί που ένας μέσος πολίτης δεν μπορεί να ξέρει. Δεν μπορείς πλέον να λές ότι “οι γονείς μπορεί να αντικαταστήσουν έναν ψυχολόγο”. Θα ήσουν ένας μαλάκας του παλαιού τύπου καφενείου, που κάπνιζε στους τεκέδες.

Ο ψυχολόγος υποτίθεται ότι έχει σπουδάσει και ότι προτείνει, είναι αποτέλεσμα στατιστικών και γνώσεων για τις οποίες έχει ελεγχθεί με εξετάσεις. Ο γονιός πρέπει να ενημερώνεται απο τους ψυχολόγους και να παρακολουθεί τις εξελίξεις απο επίσημες πηγές και όχι απο τη Τρούμπα των ΜΜΕ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΥΡΑ.

Κρίσιμη είναι καθε κατάσταση που δεν μπορεί να διατηρηθεί ως έχει.

Αυτό μας λέει ότι η Ελληνική οικονομία είναι ήδη σε κατάσταση σήψης και μάλιστα χρόνιας και ότι οι πολιτικοί χωρίς καμμία εξαίρεση είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Οι ωραίες λέξεις χωρίς πράξεις δεν αλλάζουν τίποτα. Οι αντιθέσεις επίσης δεν παράγουν σταθερές πάντα καταστάσεις αλλά και ρευστές, κάτι σαν το χαρτί υγείας που είναι μιας χρήσης.

Η χώρα δεν διαθέτει αυτές τις παραμέτρους και το περιβάλλον που χρειάζονται για να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν είναι θέμα θέλησης των πολιτικών για να υπάρξει ανάπτυξη. Είναι ανίκανοι όλοι τους και το έχουν αποδείξει. Μπούρδες λένε συνέχεια που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, γιατί πρακτικά δεν έχουν καμμία αξία. Δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται γιατί δεν ίδρωσαν για να γίνουν πολιτικοί κινούμενοι απο εσωτερική φλόγα και το χειρότερο δεν το αντιλμβάνονται και όσοι τους ψηφίζουν. Είναι μια κατάσταση, σε ένα κλειστό χώρο, που το σκατό ανακυκλώνεται στο άπειρο. Δεν προσφέρει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Στην άκρη όλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.