Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

“Τί ζητά χωρίς αιτία το πουλί στη Βοιωτία;” Την ώρα που ο κόσμος χάνεται, ο “αθλητισμός” στη Στοά Μαλακαντάση συνεχίζεται. Δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στη μεγάλη τυχαιότητα που υπάρχει πίσω απο τις επιλογές του κάθε ανθρώπου. Τυχαιότητα που γίνεται φανερή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δυστυχώς αυτό δεν είναι ορατό με το τρόπο που πρέπει. Ο Einstein αν δεν είχε προσέξει τη Σχετικότητα, θα την είχε προσέξει κάποιος άλλος. Απο τη Σχετικότητα γνωρίσαμε τον Einstein και όχι αντίστροφα.

Σε κοινωνίες με πατριαρχική δομή, δεν είναι εύκολο ένα άτομο να μεταπηδήσει απο το ένα επίπεδο στο πιο πάνω, αν δεν έχει συμφωνήσει ο απο πάνω ή αν δεν υπάρχει άδεια θέση…

Σε κάθε επίπεδο υπάρχει ένας απο μηχανής Θεός ρυθμιστής της κάθε βαθμίδας. Δεν είναι λοιπόν μάγκας ένας σέρφερ που επιπλέει πάνω στο κύμα και λιγότερο μάγκας ένας άλλος που βουλιάζει, ακόμη και αν έχει λάβει τα μέτρα του. Υπάρχει πάντα μια πολύ μεγάλη τυχαιότητα σε κάθε επιολογή, που δεν καλύπτει όλες τις πιθανές εξελίξεις ενός συμβάντος όσο προετοιμασμένος και να είναι κανένας για κάτι.

Σε μια κοινωνία πατριαρχική δεν μπορεις να μιλήσεις για μάγκες και γόησες, παρά μόνο για απο μηχανής Θεούς και για Χιώτες… Ο Ηγέτης πρέπει να είναι ένας απο μηχανής Θεός… και ο Δάσκαλος να είναι μάρτυρας της τύχης. Η Ελλάδα θέλει και τα δύο. Πρέπει να σταματήσει να ψάχνει όμως γιατί τα κοράκια είναι ήδη  μέσα και το πολύ το “Κύριε ελέησον” το βαριέται και ο Θεός.

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Η επιβίωση σε κάθε συνθήκη δεν είναι δυνατή. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα ούτε μπορεί να ξέρει τί θα συμβεί. Δεν είναι οι επιλογές του που τον σώζουν αλλά η τύχη.

Θα μου πείτε γιατί στην Ελλάδα όλα πάνε σκατά. Η απάντηση έχει να κάνει με την μεγάλη απόκλιση των πολιτών απο το διεθνή μέσο όρο. Στην οικονομία το λέμε διαφορετική ανταγωνιστικότητα και στα καφενεία το λέμε “έλα μωρέ μαλάκα άραξε”.

Τέρμα η λιακάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.