Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Εν συντομία (20). Γιατί η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Ποιοί τη σκοτώνουν και πώς. Πώς προχωράει η διάλυση και ποία σημεία το αποδεικνύουν. (Review Article)

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΛΑΜΨΗ!!! TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ;

Mου τα έχει ζαλίσει. Σοβαρολογώ. Δεν μπορώ άλλο την αρρωστημένη τρέλλα του.

Τι σκατά του είπε ο Παγιάτ στο Πρεσβείος και τα μυαλά του που δεν είναι και πολλά, πήραν αέρα;

Δεν μπορώ να μιλάω σοβαρά σε περιβαβάλλον τόσο συμπυκνωμένης μαλακίας. Δεν μπορώ.

10 σχόλια:

 1. Απλούστατα τον προωθούν, τελείωσε το έργο του Τσίπρα και πρέπει να συνεχίσει ο επόμενος την ολοκληρωτική καταστροφή μας. Θα μας λέει ότι αυτά έχουν υπογραφεί και η Ελλάδα δεν αθετεί τις υπογραφές της, αφού τις έχει υπογράψει και ο ίδιος.
  Συμφορά μας, τι άλλο θα δούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τη δημοσιοποίηση όλων των απόψεων, τις δικές μου τις αποκρύπτουν εγκάθετοι των ΗΠΑ και της Τουρκίας,ο Μητσοτάκης θα φανεί ότι είναι φελός με γόβες!!!

   Διαγραφή
 2. Αφιερώστε παρακαλώ και ένα άρθρο σε πιθανές ΛΥΣΕΙΣ..Όλοι έχουμε καταλάβει πλέον τη διαφθορά και τη σήψη που επικρατεί στη χώρα καθώς και ότι τελικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟ!!Από διαγνώσεις καλά πάμε..από θεραπεία υστερούμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θεραπεία. Εκτός αυτού για να βρείς λύσεις χρειάζεσαι δεοδομένα. Αυτά τα ζώα δεν ξέρουν να βρούν ούτε αυτά. Αν θυμάσθε ένας καθηγητής ΑΕΙ προσπαθούσε να υπολογίσει επι Σαμαρά 6 μήνες τον ελάχιστο μισθό, η Αχτσιόγλου και η ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούσαν και το ομολόγησαν. Τη μεθοδολογία την έδωσα εγώ με ένα άρθρο που έγραψα. Μετά το άρθρο μου, ξαφνικά ανακάλυψαν πως υπολογίζεται ο ελάχιστος μισθός αν ληφθει υπόψη ο πληθωρισμός. Τι να λέμε τώρα... Με αυτό το σκυλολόι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα...

   2. Δεν εμπιστεύομαι όπλα δικά μου σε άσχετους και άχρηστους. Αυτοί παίρνουν μια ιδέα που ακούν και την κάνουν σημαία τους. Ειναι και πονηροί οι ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ με το χαμηλότερο ΙQ. Σου λένε "πες μια λύση" και αν δεν τους πείς τραγουδάνε το "ότι δεν υπάρχει" ή ότι "θα ζήσουμε με τους απατεώνες της Στοάς Μαλακαντάση που έχουμε". Μιλάμε για Λίστα Lagarde, USB και βάλε...

   Συνεπώς, για να προτείνω τι πρέπει να γίνει θα πρέπει και να μπορώ και να αποφασίζω χωρίς να ρωτάω κανένα. Πιο κάτω δεν υπάρχει.

   Μη το πάρετε προσωπικά. Με ρωτούν και άλλοι εκτός απο εσάς για το ίδιο θέμα. Αλλά χωρίς δεδομένα, ότι λύσεις και να προτείνεις θα αποδειχτείς ψεύτης.

   Οι διαπιστώσεις όταν οδηγούν σε συμπεράσματα που επιβεβαιώνονται είναι σημαντικές (όπως αυτές που κάνω εγω). Αντίθετα οι διαπιστώσεις του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη θυμίζουν ταξιθέτριες που σου μιλάνε για ένα ΚΑΛΟ έργο στο θέατρο, χωρίς να το έχουν καταλαβει λόγω συνόλου αδυναμιών και μεγάλης τσέπης.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση αν και εννοούσα λύσεις ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ -ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (όλους ανεξαιρέτως). Ίσως τελικά μόνο ένας πόλεμος ή ένα πραξικόπημα θα μας ξυπνήσει! Όλοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν πάντως γιατί όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει.Το μόνο που λείπει είναι κάποιος να συντονίσει τον κόσμο..Ίδωμεν!

   Διαγραφή
  3. Δεν συμφωνώ μαζί σας ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΤΕΣ.
   400 χρόνια κατοχή...

   Διαγραφή
 3. "Συνεπώς, για να προτείνω τι πρέπει να γίνει θα πρέπει και να μπορώ και να αποφασίζω χωρίς να ρωτάω κανένα. Πιο κάτω δεν υπάρχει."

  Κ. Ζουγανέλη έχετε απόλυτο δίκαιο σε αυτό. Μου θυμίζει τον θεσμό του αισυμνήτου που υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα. Ο αισυμνήτης ήταν κάποιο ικανό πρόσωπο στον οποίο δινόταν η εξουσία απο τον δήμο τον λαό δλδ, για να επαναφέρει την τάξη και την ευνομία στν χώρα. Επείδη όμως εσάς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σας καλέσει η πολιτεία θα πρέπει να γίνει αναγκαστικά με την βία. Ο Πλάτων έλεγε ότι τον αισυμνήτη πρέπει να τον αναζητήσει η ελληνική κοινωνία, ειδάλλως θα οδηγηθεί << εις μεγάλην και αγριωτάτην δουλείαν>>.

  Οι πρόγονοί μας επέλεγαν το πρόσωπο του «Αισυμνήτη» να είναι ανεπίληπτο. Ο ηγέτης που θα αναλάμβανε τέτοιες ευθύνες έπρεπε να είχε πολλαπλές ικανότητες και απόλυτη κοινωνική αποδοχή και καταξίωση. Να είχε βαθιά πνευματικότητα κι αναγνωρισμένο ηθικό και κοινωνικό κύρος. Να είχε ακέραιο χαρακτήρα, αλλά και η προσωπικότητά του να ενέπνεε την βεβαιότητα ότι δεν θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία για να γίνει δικτάτορας-τύραννος στον τόπο του στο διηνεκές.
  Βέβαια τα μέτρα που θα έπαιρναν θα ήταν αυστηρά, ίσως σκληρά και πολλές φορές αντιδημοτικά, αλλά πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια η διοίκηση και η τήρηση των νόμων ήταν περισσότερο αυστηρή, αλλά λόγω της κατάστασης ήταν αυτό αναπόφευκτα να συμβαίνει. Τοιουτοτρόπως ήταν πολύ φυσικό να δημιουργείται, για τουςαισυμνήτες, στην αρχή κι ένα κλίμα δυσφορίας και δυσανασχέτησης του λαού. Όμως τέτοιες αποστολές, απαιτούσαν θυσίες αμφίπλευρα.

  http://www.ekivolos.gr/Oi%20Aisymnhtes.htm


  Ο λαός δεν διαθέτει την νοημοσύνη και την αντιληπτική ικανότητα για να κρίνει τί είναι καλό και τί κακό, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Αφού λοιπόν συμβαίνει αυτό, θα έπρεπε να έχει δικαίωμα στην ψήφο; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία μεταξύ άνισων ατόμων; Μπορεί ο κάθε βλάκας, ψυχασθενής, ανώμαλος, κλέφτης, απατεώνας, δολοφόνος κλπ να εκλέγει άχρηστες και ανίκανες κυβερνήσεις που θα καθορίζουν κάθε φορα τις τύχες τις χώρας; Η δημοκρατία τα εξισώνει ολα οριζόντια. Είναι δυνατόν για παράδειγμα, ένας βοσκός να είναι ίσος με έναν επιστήμονα; Είναι λογικό μέσω της ψήφου να ζητάς την γνώμη του άσχετου λαού για καίρια ζητήματα; Αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ απο ειδικούς και ικανούς ανθρώπους με γνώσεις. Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μεταξύ των ειδικών, ΟΧΙ μεταξύ άσχετων.

  Οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουν τους εγωισμούς και τα κόμπλεξ και να καταλάβουν ότι η ανισότητα δεν είναι κακό πράγμα, αλλά υπάρχει στην φύση για κάποιο λόγο. Από την άλλη, ισότητα μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να υπάρξει μόνο απέναντι στον νόμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ισότητα στο νόμο, στα δικαιώματα και στα καθήκοντα.

   Ο χρόνος παίζει περίεργα παιγνίδια. Στη ζωή μου βασιλεύουν οι συμπτώσεις και είναι πολλές και είναι κάθε στιγμή.

   Πρέπει να κάνουν στην άκρη όλοι αλλοιώς θα υπάρξει πόνος για όλους και έτσι γίνεται και έτσι θα γίνει.

   Διαγραφή
 4. Εγώ πάλι δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, ειδικά όταν επαναλαμβάνονται!
  Πόνος θα υπάρξει αυτό είναι αναπόφευκτο, θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν όμως και οι υπεύθυνοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προς: Ανώνυμο14 Μαΐου 2018 - 6:13 μ.μ.

  Τι έχουν καταλάβει;;; Η πλειονότητα κοιμάται ΟΡΘΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.