Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Η Εσωτερική Χρεοκοπία και η Μίζα καλά κρατεί. Η ΕΕ χάρισε τους φόρους στους εφοπλιστές ενώ στο υπερΤαμείο η Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να επέμβει.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Εσωτερικα η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Αυτό ισχύει απο τη στιγμή που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της στο εσωτερικό πρός τρίτους. Το εσωτερικό χρέος είναι άγνωστο και θα μου επιτρέψετε να πώ, πως έχω λόγους να πιστεύω πως και το εξωτερικό είναι άγνωστο.

Υπενθυμίζω ότι ο Τσίπρας πρόκειται να ονομάσει το “Μνημόνιο 4 ή 5 ή 6” ως “Σύμφωνο Ανάπτυξης”.

Βιωσιμότητα του χρέους σημαίνει “μή αύξηση” του χρέους. Ο Τσίπρας μιλάει για buffer 17 δις ευρώ και για έξοδο στις αγορές για δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο για να εξυπηρετήσει τα κόκκινα δάνεια (ζημίες των τραπεζών που θα μεταφέρονται στον κρατικό κορβανά κάθε χρόνο).

Μη νομίζετε ότι μόνο ο Βενιζέλος εξαφάνισε ενόχους με τα PSI και ο Τσίπρας το ίδιο κάνει αλλά με άλλο τρόπο. Τα έχω ξαναπεί αυτά αλλά τα ΜΜΕ της Στοάς Μακαντάση παίζουν κάθε μέρα Παίσιο και Τουρκία για να κάνουν αντισταθμιστικά οι Ελληνικές εταιρείες Εθνικών προμηθειών σε F-16 (σε F-35 δεν μπορούν, θα ήταν και πολύ χοντρό παραμύθι).

Η Εκκλησιαστική περιουσία είναι άγνωστη… Ίσως αυτό είναι ο λόγος για την αλλαγή συντάγματος.

Τελικά ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Η ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.