Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Εν συντομία (9). Απο τη Μϊζα στην Μιζέρια. Υπάρχει διαχρονικά κύκλωμα μιζών δις ευρώ. H Novartis είναι παρονυχίδα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σχετικά με όσα συμβαίνουν, ερωτώ τους αναγνώστες του ιστολογίου που είνα “ουκ ολίγοι”: Πόσες φορές έχω γράψει προς τα “πού θα πήγαινε” και προς τα “πού πάει η κατάσταση”; Από πόσα χρόνια πρίν, τα γράφω; Έχει σημασία. Δεν άλλαξα κάτι ποτέ απο όσα έλεγα, ούτε έπαιξα “παιγνίδια” στη διάρκεια.

Εγώ δεν έγραψα για τις μαύρες τρύπες της οικονομίας πριν πολλά χρόνια; Τις ανακαλύψατε τώρα. Πάλι ήμουν μπροστά. Εγώ τρέχω. Εσείς πάτε ανάποδα. Ασε που πρέπει να γράφω δέκα φορές τα ίδια, γιατί οι πληρωμένες πένες της δημοσιογραφίας, οι μαλάκες της Στοάς Μακαντάση, οι Ελληνόφωνοι μυστικοί πράκτορες και οι εγκάθετοι των συμφερόντων επαναλαμβάνονται για να δημιουργούνται αναχώματα, ώστε ο Έλληνας να μη βλέπει την πραγματικότητα. “Αναχώματα”. Να τον μάθετε αυτό τον όρο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ο ΒΙΤΣΑΣ;

Σίγουρα πίσω από το μεταναστευτικό, κρύβεται εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, που νομιμοποιήθηκε επί ΓΑΠ. Υπάρχουν όμως και άλλα παρεμφερή. Σκεφτείτε πόσα tiny homes (π.χ. αυτά μέσα σε containers) και τσαντίρια χρειάζονται 1-2 εκατομμύρια μετανάστες για να μείνουν στην Ελλάδα. Και φτάνουμε στο ποιός τα φτειάχνει στη χώρα μας. Ψάχνοντάς το, μπορεί κανείς να βρεί ένα ακόμη κύκλο διακίνησης μαύρου χρήματος.

Απο το διαδίκτυο πληροφορήθηκα, ότι ο Σωκράτης Κόκαλης “προμήθευσε” μετά τη ΔΕΗ και το ΥΠΕΘΑ (εξοπλιστικά) και τη “βιομηχανία” του μεταναστευτικού, σαν “εναλλακτική” καθόσον τα εξοπλιστικά είναι πλέον μια καραμπινάτη κομπίνα που όλοι παρακολουθούν. Στα εξοπλιστικά, είναι ξεκάθαρο ότι ΜΜΕ και διδαδικτυακά sites  φτειάχνουν το κινδυνολογικό και το πατριωτικό κλίμα για να ψωνίζει όπλα η χώρα. Εδώ μπαίνει και ο ρόλος της Τουρκίας.

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι δικαστές φαίνεται ότι ζούν απο τη παρανομία και την ενεργοποιούν σε κάθε ευκαιρία. Η παρουσία Κουβέλη στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν νομική προστασία στο Καμμένο που πιανόταν συνέχεια με τη γίδα στη πλάτη. Διερωτάται λοιπόν κανείς αν ο Βίτσας θα παίξει τον ρόλο του ταμία στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Παρατηρώντας το διάγραμμα, βλέπουμε πως προκύπτει μια οργανωμένη δουλίτσα στο μεταναστευτικό. Μίζες και στη Τουρκία, που έχει τον έλεγχο της ροής. Στραβά μάτια από τις Ε.Δ. που κάνουν δωρεάν και τη μεταφορά σε Ελληνικό έδαφος. Βοήθεια και απο τη Γερμανία! Ζούμε εποχές ανάπτυξης!!!

Ριγμένες στο μεταναστευτικό είναι μόνο οι ΗΠΑ, που “φυλάνε” τα μπόσικα στο Αιγαίο, περιμένοντας μόνο έναν “φόρο” μέσα από τα εξοπλιστικά των F16. Η αντίφαση στο μεταναστευτικό ανάμεσα στη πολιτική Donald Trump και στη πολιτική που ακολoυθείται απο τις ΗΠΑ στο Αιγαίο είναι προφανής. Αυτό πρέπει να μεταφράζεται σε μίζες.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ F-16 VIPER; ΜΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ; ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗ

Τα κοιτάσματα πέρασαν με 4 συμβόλαια στα ΕΛΠΕ (50% Λάτσης) και θα πουληθούν ξεδιάντροπα σε τιμή πολύ κάτω του κόστους στο Υπερταμείο. Με αυτά θα αγοραστούν όπλα (επιστροφή Πλέσσα, όχι τον Μίμη, αλλά και και όλων των άλλων). Σε κάθε συναλλαγή στην Ελλάδα γίνονται δύο πράγματα:

  1. Συμβόλαιο, να γιατί χρειάζεται ένας δικηγόρος
  2. Μίζες που να μην φαίνονται, να γιατί χρειάζεται ένας δικηγόρος

Μετά την τελευταία σύλληψη Καμένου, με την κατσίκα στην πλάτη, η παρουσία ενός εμπίστου, εμπείρου, αναμενόμενου, καταλληλότερου και ενδεδειγμένου στο υπουργείο άμυνας ήταν απαραίτητη και αναγκαία. Έτσι έσκασε ο Κουβέλης. Τουλάχιστο έτσι νομίζω. Ναι, έχουμε κράτος!

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ “ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ” ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Αν ψάξει κανείς την περιουσία της Εκκλησίας, πως έγινε και πως κατέληξε, θα βρει πολλά κενά. Αν μάλιστα συμπεριλάβει και το Αγιο ορος θα καταλήξει σε offshore, σε φορολογικά παίγνια, σε κάθε τι δηλαδή που ο Θεός δεν θα έβρισκε τίποτα “ηθικό”. Η αθώωση Εφραίμ και επομένως Καραμανλή, που εσκεμμένα χρεοκόπησε την Ελλάδα, δεν δείχνει μια δικαιοσύνη γρήγορη και παραγωγική. Το ότι αυτήν την κατάσταση στη χώρα την παρατήρησε το συμβούλιο της Ευρώπης δεν σημαίνει τίποτα. Ο λόγος είναι πως τίποτα δεν δείχνει ότι κάτι θα αλλάξει. Ο Σόιμπλε ας πούμε, το ΔΝΤ και οι θεσμοί γενικότερα, ποτέ δεν ζήτησαν φορολόγηση των εφοπλιστών, κάτι που αποκλίνει από την ίση φορολογική αντιμετώπιση των πολιτών, αλλά και που δημιουργεί καρτέλ, το οποίο πολεμάει άλλες μορφές επιχειρηματικότητας. Πού είναι η αριστερά. Υπάρχει ελεύθερη οικονομία στη χώρα; Καρτέλ υπάρχουν. Πού είναι η δεξιά;

Η Εκκλησία έχει “θέματα”, που αφορούν τη διαχείριση της γης, τα ιδρύματα, τις μετοχές στις τράπεζες κτλ. Άκουσα ότι στα ιδρύματα δεν θα είναι πρόεδροι πλέον Δεσποτάδες, αλλά απλοί πολίτες (ότι νάναι). Αν σκεφτείτε ότι επί Σημίτη πρόεδρος του Αγίου όρους ήταν ο Ψυχάρης, τότε θα καταλάβετε πως τα δάνεια αλλάζουν χέρια. Η συναλλαγή και ανταλλαγή δηλαδή υπάρχει στη χώρα, η διαφθορά τρυπάει τη δικαιοσύνη, ενώ οι πολιτικοί σε κάθε συναλλαγή ή απόφαση, τη μίζα τη θεωρούν φυσικό φαινόμενο!!!

Πιστεύω ότι το θέμα της φορολόγησης των εφοπλιστών πρέπει να πάει στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθότι μια ίση και δίκαιη φορολόγηση είναι το ζητούμενο. Το αντίθετο δημιουργεί ανισότητες και περιβάλλον, άμεσα ή έμμεσα, που περιορίζει το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

Το μαύρο χρήμα και η μίζα είναι μέρος της διαδικασίας, που βαπτίζεται στη χώρα ως “ανάπτυξη”, “τρένο της τεχνολογίας”, “ντουλάπι της ιστορίας”, “Μακεδονία”, “ΑΟΖ”, “Ελληνικό”, “κοιτάσματα” κ.ο.κ. Ο μόνος που έχει μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα είναι το κράτος και τα τσακάλια έχουν πέσει πάνω και τη τρώνε.

Πουλιέται στη μαύρη αγορά, ότι έχει φτηνότερα από ότι πρέπει, είναι μια “δουλειά” επίπονη. Αυτό σημαίνει ότι στα μεγάλα έργα και στις επενδύσεις π.χ. κοιτάσματα, Ελληνικό, λιμάνια , Σκουριές, αεροδρόμια, ΑΟΖ κτλ πρέπει να έχουν πέσει τεράστιες μίζες, και αν αυτές τις παίρνουν υπουργοί, δεν μπορεί να μην τις παίρνουν πρωθυπουργοί, που τους επιβλέπουν. Ολυμπιακοί αγώνες, C4Ι, Siemens, υποβρύχια κτλ ο κατάλογος είναι τεράστιος.

Αν κάποιος σε αυτά του αφορολόγητου μαύρου χρήματος και των εγκλημάτων κατά του λαού, προσθέσει τα 120 δις κόκκινα δάνεια, το εσωτερικό χρέος, τα άδεια ταμεία, τα μη ευανάγνωστα PSI καταλήγει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι αυτό που λένε οι πολιτικοί, αλλά πολύ μεγαλύτερο.

Πηγές πλούτου με μίζα – Παραδείγματα

  1. Ορυκτός πλούτος
  2. Δάνεια
  3. Εξοπλιστικά
  4. Υπερταμείο
  5. ΜΜΕ
  6. Δημόσια έργα
  7. Προστασία νταβατζήδων
  8. Παράνομο εμπόριο στα σύνορα (ναρκωτικά, πειρατικά, αλιεία, τρόφιμα, όπλα, χαμός) Ανοιχτές θάλασσες..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.