Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο Σκαπανέας Κοτζιάς παίζει μεγάλα και δύσοσμα παιγνίδια με Σκόπια και Αλβανία, για “όνομα” και ΑΟΖ στο Αιγαίο

Του Καθηγητη Γ.Ζουγανέλη

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ Ο ZAEF!!!

Σε προηγούμενο άρθρο εδώ, σας εξήγησα γιατί η Ελλάδα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να δεχθεί τον χρονικό προσδιορισμό στο όνομα (τo FYROM περιέχει και αυτό χρονικό προσδιορισμό, άρα είναι εύκολο να μπεί σε συζήτηση κάτι ανάλογο, όπως το “Nova Makedonija”). Με την άποψή αυτή συμφώνησε λίγες μέρες μετά και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Ο ΠΘ των Σκοπίων όμως έχει βρεί τους κατάλληλους στην Ελλάδα και με τη στήριξη των ΗΠΑ, τα κάνει.

Ο Ζάεφ δεν θέλει ονομασία με χρονικό προσδιορισμό! Διαβάστε το άρθρο μου για να μάθετε το γιατί, όπως και το πόσο κακό είναι η FYROM να ονομασθεί Ανω Μακεδονία ή και Βόρεια Μακεδονία που θέλουν οι συνεργαζόμενοι έντιμοι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΟΤΖΙΑ “MADE IN ALBANIA” ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το τρόπο με τον οποίο χωρίζονται τα χωρικά ύδατα ανάμεσα σε δύο χώρες. Ακολουθείται και εδώ η αρχή της μέσης γραμμής (1). 

Με τη πατέντα Κοτζιά (2) αφήνεται ένας χώρος ανάμεσα στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Αλβανίας, στον οποίο τα ύδατα θα είναι διεθνή. Σε αυτά αν δεν έχει οριοθετηθεί ΑΟΖ ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να κάνει έρευνες ανάμεσα σε Ελληνικά νησιά (π.χ. Καστελόριζο, Κώς, Λήμνος, Ζουράφα) και σε Τουρκικές ακτές ή γύρω απο νησιά στο Κεντρικό ή στο Βόρειο ΑΙγαίο. Έτσι σκέφτηκαν οι μπαγλαμάδες να στήσουν την συνεκμετάλλευση υπο το καθεστώς φόβου του μπαμπούλα των ΗΠΑ στη περιοχή.

Λυπήθηκα τον Παυλόπουλο πάλι ή μάλλον εσάς. Νέα γκάφα.

Σε άλλη γκάφα έπεσε ο αποτυχημένος ΠτΔ πάλι. “Δεν πρόκειται να δεχθεί η Ελλάδα αναπροσαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης” λέει στο νέο του μήνυμα στο Σύμπαν. Η Τουρκία στη Συρία τι ακριβώς κάνει; Δεν αλλάζει τα σύνορα της Συρίας; Αν αλλάξουν με οποιοδήποτε τρόπο πάει η Λωζάνη.

Οι ΗΠΑ υπερεξοπλίζοντας τη Τουρκία και προωθώντας αλλαγές στο χάρτη της Συρίας και του ΙΡΑΚ σπρώχνουν προς αναθεώρηση τη συνθήκη της Λωζάνης. Η Ρωσία απλά θέλει να πουλάει αυτή φυσικό αέριο. Μια αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης την συμφέρει και αυτή. Οι Ρώσοι πρέπει να έχουν ήδη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Η ΖΟΥΡΑΦΑ ΕΧΕΙ ΦΑΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΕ;

Η αναφορά Κοτζιά στο θέμα των φάρων, που δεν θα ληφθούν “υπόψη” στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αλβανία, έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά πρέπει να δούμε πως θα καθαρογραφεί η συμφωνία με την Αλβανία για την ΑΟΖ. Θα περιμένω…

Σημειώστε ότι κατα το Νόμο της Θάλασσας (βλέπετε εδώ και σε Αγγλικά και σε Ελληνικά) δεν υπάρχουν βραχονησίδες, παρά μόνο νησιά και βράχοι. Ένα νησί ένα τετραγωνικό στη θάλασσα είναι νησί και όχι βράχος. Λένε πολλά ψέμματα οι απατεώνες πολιτικοί ενώ οι δημοσιογράφοι είναι για να πηγαίνουν βόλτα σκυλάκια…

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ και ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕΣΩ ΕΕ και ΑΞΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η νομιμοποίηση της παρουσίας Αλβανών και Σκοπιανών στην Ελλάδα μετά την είσοδό τους στην ΕΕ και η ελεύθερη διακίνηση τους, θα δημιουργήσει μειονότητες, που σε περίπτωση που η χώρα βγεί για λίγο ή για πολύ απο την ΕΕ θα δημιουγήσουν αποσκιρτιστικά κινήματα. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν το μοίρασμα της χώρας μας σε δύο βήματα. Για το λόγο αυτό συνεχώς ενισχύουν την Τουρκία και τα λαδώματα πάνε στην Ελλάδα γόνατο, όπως και οι ευάλωτοι και άχρηστοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.

Το θέμα της εισόδου της FYROM στο ΝΑΤΟ είναι αρνητικό για την Ελλάδα αφού στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει κανένας κανονισμός να απαγορεύει την επίθεση ενός μέλους σε άλλο. Αν όμως η Αλβανία ήταν έξω και η δεν μπεί, μια επίιθεση κατά της Ελλάδας είναι επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.

Για το λόγο αυτό ο Κοτζιάς θα έπρεπε πρίν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια και την Αλβανία να ζήτησει

  1. Αναγνώριση όλης της Ελληνικής ΑΟΖ
  2. Αναγνώριση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ και της περιρέουσας ζώνης στα 24 νμ (δεν σας έχουν μιλήσει για αυτή, κανείς εκτός απο εμένα).
  3. Ειρηνική χρήση της διάνοιξης του Αξιού
  4. Καμμία μελλοντική αναζήτηση δικαιωμάτων απο τη FYROM στην Ελληνικό ΑΟΖ στο Αιγαίο ή αλλού.

Να τους χαίρεσθε.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΙΑΠΩΝΕΖΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ή ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

1 σχόλιο:

  1. Είναι φανερό πως αυτή η πατέντα προορίζεται για το Αιγαίο. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων εδώ και δεκαετίες για το Αιγαίο. Δε μπορεί όμως καμία ελληνική κυβέρνηση να τις αποδεχτεί χωρίς να γίνει λαϊκός ξεσηκωμός.

    Οπότε οι νυφίτσες του ΣΥΡΙΖΑ πάνε να περάσουν την πατέντα για τα σύνορα με την Αλβανία, όπου η κοινή γνώμη δε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και δε πολυασχολείται, έτσι ώστε αργότερα να αποτελέσει δεδικασμένο για το Αιγαίο, και μια μελλοντική κυβέρνηση να πει "δε κάναμε κάτι διαφορετικό από ό,τι κάναμε με την Αλβανία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.