Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Μετά το πλαστικό χρήμα σε ευρώ στην Ελλάδα έρχεται και το ηλεκτρονικό νόμισμα μέσω κάρτας. Αυτό είναι καινοτομία.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Σε μια χώρα που δεν παράγει, η επιβίωση της εξαρτάται απο την διαρκή δημιουργία χρηματοπιστωτικών προϊόντων που να εμφανίζουν κέρδη για τις τράπεζες. Τον λαό τον έχουν χεσμένο αλλά και αυτός δεν νοιάζεται.

Το πλαστικό χρήμα δεν δημιουργήθηκε για να υπάρξει μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα, οι εφοπλιστές θά έπρεπε να είχαν μπεί στη σειρά να πληρώνουν αλλά και το μαύρο χρήμα θα ελέγχετο. Απλά στην αγορά και στα σεντούκια υπήρχαν κάποια δίς ευρώ ζωντανό χρήμα και αυτό ήθελαν να το δώσουν στους δανειστές. Ο άλλος λόγος ήταν ότι η κάθε τράπεζα έπρεπε να έχει ρευστότητα 10%, που σημαίνει ότι το χρήμα που εκπροσωπούσαν οι πλαστικές κάρτες θα γινόταν πλαστικό χρήμα στις τράπεζες ενώ τα ζωντανά ευρώ θα πήγαιναν στους δανειστές. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εδώ. Το έλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών. Χωρίς χρήμα ούτε πατάτες δεν θα είχε η αγορά. Με το πλαστικό χρήμα λοιπόν οι απατεώνες της αύξησης του χρέους μάζεψαν χρήμα και για τους εισαγωγείς αλλά και δάνεια τους εφοπλιστές που θέλαν να κάνουν δουλίτσες στη Κορέα και στη Κίνα. Τα τελωνεία στην Ελλάδα είναι ανοιχτές πύλες του μεταξιού… και των ναρκωτικών και των λαθραίων και των αρχαίων και ότι άλλο κάνετε κέφι.

Το ηλεκτρονικό χρήμα αντικαθιστώντας το πλαστικό χρήμα θα δώσει αύξηση ρευστότητας στις τράπεζες, αφού τα λαμόγια θα το βάλουν στο ΧΑ με την επιτροπή γκαβών και θα πολλαπλασιάσουν την αξία του αποκομίζοντας κέρδη, Αυτό το ηλεκτρονικό χρήμα θα έχει και μια ισοδυναμία με το ευρώ.  Φυσικά θα είναι πυραμίδα. Κάποια στιγμή οι τράπεζες θα αγοράσουν ευρώ και τα θύματα θα πάρουν τον πούλο.

Το ηλεκτρονικό νόμισμα δεν χρειάζεται εγγυήσεις. Θά με ρωτήσετε γιατί δίνω ιδέες. Δεν θα σας πώ. Θα το καταλάβετε όμως… Ο Τσίπρας ειδικά…

1 σχόλιο:

  1. κ.Ζουγανέλη τα μασόνια αυτό το αρθρο θα το κρύψουν για να βγει ο δικός τους ο στραβός να πεί ότι ήταν ιδέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.