Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

ΑΟΖ, Συνορεύουσα Ζώνη και Μαύρο Χρήμα

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε όχι αυτά που σας δείχνουν τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας του ευρωπαϊκού νότου, αλλά αυτά που γίνονται πίσω από τις κουρτίνες και γίνονται πολλά. Όλα δείχνουν, ότι η Ελλάδα και συνταγματικά θα μετασχηματιστεί σε ένα κράτος μειωμένης εξουσίας, ελέγχου, αντίδρασης και ευθύνης. Το έχω ξανγάραψει πολλές φορές και αυτό.

Στο σύνταγμα που ετοιμάζεται θα βρούμε προστασία των αποσχιστικών τάσεων μέσα από δικαιολογίες για ταχεία οικονομική «ανάπτυξη». Κανένα κράτος βέβαια που δεν παράγει δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη στίβοντας τους πολίτες του σαν λεμόνια, αυξάνοντας το χρέος του και δημιουργώντας νέα κόκκινα δάνεια. Αυτό όμως ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια μνημονίων δεν έχει γίνει ευδιάκριτο στον απλό πολίτη, που απο τις πολλές φάπες έχει χάσει την επαφή με τη πραγματικότητα.

Η βαρέα βιομηχανία της χώρας μας δεν είναι ο τουρισμός, όπως συνεχώς διαφημίζεται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής αλλά η διακίνηση των παράνομων προϊόντων, η δημιουργία αξιών από το πουθενά (τοξικό χρήμα) και το μαύρο χρήμα, το οποίο δεν φορολογείται.

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΟΖ, ΓΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ

Η οριοθέτηση ΑΟΖ και συνορεύουσας ζώνης (contigouous zone, μέγιστο 24νμ), μία περιοχή στην οποία ένα κράτος μπορεί να ελέγχει παραβάσεις σε υγειονομικά, τελωνειακά και μεταναστευτικά θέματα, σύμφωνα με τους δικούς του νόμους, είναι παράγοντες που εμποδίζουν τη διακίνηση της παρανομίας και ως γνωστό «κάθε βράχος στο Αιγαίο είναι ένα εν δυνάμει σημείο εισόδου».

Είναι γνωστό ότι από την Τουρκία έρχονται συνέχεια παράνομα φορτία στην Ελλάδα (ναρκωτικά, πειρατικά, ενεργειακά προϊόντα κλπ). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα σαν κράτος μπορεί ακόμη να υφίσταται οικονομικά!

Η παράδοση των λιμένων και των σημείων εισόδου της χώρας μας, που ταυτόχρονα είναι και σημεία εισόδου της ΕΕ σε ξένα χέρια και κυρίως της αστυνόμευσης μέσα από το πρόσχημα της λειτουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών, θα αυξήσει κάτω από το πέπλο της αύξησης των εμπορικών σχέσεων την κυκλοφορία παράνομων προϊόντων και την αύξηση του αφορολόγητου μαύρου χρήματος στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει πως στο «κόλπο» εμπλέκονται εκτός από τους μεταφορείς και πολιτικά πρόσωπα σε πολλές χώρες, ακόμη και πρωθυπουργοί.

BIOMHXANIA ΟΙ NOVARTIS ΣΤΗΝ ΕΕ

Αν λοιπόν από την αποκάλυψη των παιχνιδιών της Novartis στην Ελλάδα προέκυψε διαφθορά σε επίπεδο κρατικών φορέων, ΜΜΕ, υπουργών, τραπεζιτών και πρωθυπουργών, σκεφτείτε πόσα χρήματα παίζονται σε θέματα ναρκωτικών, ενεργειακών προϊόντων, μεταναστευτικού, εμπορίου οργάνων, δημόσιων έργων, εξοπλιστικά, μεταφορές κοκ. Μιλάμε για πολύ μεγάλο «θησαυρό».

Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει η εμπλοκή στα κόλπα αυτά, τραπεζών, offshore και χρηματιστηριακών προϊόντων, αφού και μέσω αυτών ξεπλένεται το μαύρο χρήμα.

Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει η συνεργασία μεγάλων «επενδυτών» ευθέως με τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς (ακόμη και ο Μητσοτάκης διατυμπάνιζε πως νέοι «επενδυτές» πρέπει να περνάνε από τη Συγγρού). Θυμάμαι και τον ΜΗ έλεγχο της πηγής χρημάτων, για εξαγορά μετοχών, που νομιμοποίησε ο περίφημος Σαμαράς ή το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είδατε τι ωραία που ταιριάζουν όλα;

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.

Από τη στιγμή που τα περισσότερα στην Ελλάδα μπαίνουν με πλοία, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιοί τα δίνουν και ποιοί τα παίρνουν στην Ελλάδα. Η Τουρκία στο θέμα «εξοπλιστικά» θα μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος κλακαδόρος των εν Ελλάδι πολιτικών. Πάντως μη σας ξαφνιάσει αν μερικά νησιά αλλάξουν ιδιοκτήτη. Για τον αρχιμαφιόζο είναι κάτι ασήμαντο ποιος έχει ένα «μαγαζί» αρκεί να πουλάει και στη μαύρη αγορά είναι όλα αφορολόγητα ενώ ένας πόλεμος αυξάνει τα κέρδη όπως και τα έξοδα αναδημιουργίας υποδομών ή ιδιοκτησίας κοιτασμάτων σε κατεδαφιστέες περιοχές.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Στη φωτογραφία αριστερά βλέπετε τα κοιτάσματα σε Θεσσαλονίκη, FYROM και βόρειο Αιγαίο, όπως και στη Κρήτη (νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά) ή στην Θήρα, τη Λέσβο, τη Χίο κτλ.

Ένας λόγος που ο χάρτης μου των κοιτασμάτων δεν κυκλοφορεί είναι για να μην γνωρίζετε πόσα παίρνουν απατεώνες για να κατεβάσουν τα βρακιά τους.

Παρατηρείστε πως ο ΓΑΠ έκοψε τις 13 περιφέρειες. Το κοίτασμα της Πάτρας δεν είναι τυχαίο ότι πέρασε στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Μετά τον ΓΑΠ και ο Τσίπρας θα αρχίσει τις ομιλίες στα ΑΕΙ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Βλέπουμε λοιπόν πως η μη οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν μόνο ως πρόφαση την Τουρκία και τα κοιτάσματα αλλά και το μαύρο χρήμα. Η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, μέσα από την προσφορά κερδών από εταιρείες στη Τουρκία και στο ψευδοκράτος φαίνεται ότι είναι στα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.