Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Το άρθρο 86, η δωροδοκία, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή και η … σύσταση συμμορίας

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του συντάγματος μας, αν κάποιος υπουργός κλπ τέλεσε ποινικό αδίκημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με νόμο που ήδη υπάρχει, η Βουλή μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της όπως αυτά εξηγούνται στο άρθρο που σας επισυνάπτω, μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Στο αν η Βουλή θα κάνει εξεταστική ή όχι, υπάρχει ένα σημείο κλειδί, που έχει να κάνει με το κατά πόσον το αδίκημα που έχει διαπραχθεί είναι στιγμιαίο ή διαρκές. Αν είναι στιγμιαίο διαγράφεται. Αν δεν είναι προχωράει.

Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε δωροδοκία πρίν την άνοδο Τσίπρα κατά των κατηγορουμένων, δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτή έχει σταματήσει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευρενηθεί. Η Novartis ακόμη και το 2016 τραβιόταν στα δικαστήρια ενώ κανείς δεν ξέρει τί υπάρχει ακόμη πιο πίσω. Αν η δωροδοκία σταμάτησε να υφίσταται πρίν ανέβει η κυβέρνηση Τσίπρα, τότε το αδίκημα της δωροδοκίας έχει διαγραφεί. Αν όχι, τότε το αδίκημα υφίσταται.

Υπάρχουν όμως και άλλα ποινικά αδικήματα που μπορεί να έχουν συμβεί και να μην ήταν στιγμιαία αλλά να είναι ακόμη εν εξελίξει, όπως π.χ. το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος (αυτό χρειάζεται μια 15-ετία για να παραγραφεί), η φοροδιαφυγή αλλά και η σύσταση συμμορίας. Υπάρχουν και άλλα… Όπως και να έχει αυτά πρέπει να έρθουν προς διερεύνηση στη Βουλή και μπορεί να μη παραγραφούν ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα!

Κάτι ξέρει ο Καραμανλής που δεν μιλάει επί τόσα χρόνια. Θυμάσθε που το είχα γράψει; “Περιμένει να παραγραφούν όσα έχει κάνει” είχα γράψει. Το θυμάσθε; Σας υπενθυμίζω ότι ο Τσακιρίδης έφυγε επι Καραμανλή και ότι ο Ζαχόπουλος έπεσε απο το φωταγωγό πάλι επί Καραμανλή. Ανεξιχνίαστος παραμένει και ο θάνατος του Μαυρίκου αλλά και του.. Γκιόλια, που δεν ξέρουμε τι ανακάλυψε. Έχουμε να κάνουμε με συμμορίες αν δεν το έχετε καταλάβει.

ΤΟ ΜΕΛΙ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ.

Ο ευρωβουλευτής Χρυσόγονος συλλαμβάνεται πάλι αδιάβαστος για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά με το άρθρο 86. Είναι αδύνατος στις λεπτομέρειες.

Τη πρώτη φορά για να στηρίξει το θέμα της αντισυνταγματικότητας των αδειών στα ΜΜΕ είχε ισχυρισθεί δημόσια ότι το ΕΣΡ και μόνο αυτό αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών. Αυτό δεν το λέει το σύνταγμα και είναι απόλυτα ψευδές. Υπήρχε νόμος για το ΕΣΡ, που έλεγε ότι το ΕΣΡ το αποφασίζει. Δεν το έλεγε όμως αυτό το Σύνταγμα. Αν ο Παππάς o satelite έγραφε σωστά τον νόμο του για τις άδειες, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Κάτι πρέπει να σας λέει και αυτό.

Εγώ πώς τα ξεχωρίζω αυτά και ο Χρυσόγονος ο “συνταγματολόγος” δεν μπορεί. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Πριν μέρες προσεκλήθη απο τον Χουντή για να μιλήσει ως καταλληλότερος για το ΧΥΤΑ Μαραθώνα (τα έχουν κάνει όλα σκ.τά. και εδώ) στο European Parliament's Committee on Petitions (PETI)  ο γνωστός για τα υψηλά του νοήματα και φίλος της Μαριάννας Λάτση, Ψινάκης ! Ο Χουντής δεν ήξερε ότι τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό τον “φτειάχνει” ο Λάτσης με τεχνολογία Μπόμπολα, που είναι και ο μπροστινός του;

Στο κοίτασμα της Πάτρας που εγώ υπέδειξα, τί κάνει ο Μπόμπολας με τα ΕΛΠΕ;

Δουλίτσες σε όλα. Όλοι μια παρέα. Ο Αλέξης λέτε μόνο ότι “κοιτάει” με τόσο μέλι γύρω του; Δεν το νομίζω. Για Ταρίφα τον βλέπω τον Αλέξη. Για Μεγάλο Ταρίφα. Ελπίζω να μην αρχίσει μετά τη θητεία του να δίνει ομιλίες με πολλά λεφτά σε συνέδρια όπως ο ΓΑΠ και ο… Στουρνάρας…

ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ

Ενα άλλο σημείο ενδιαφέρον είναι η στάση της Ελληνικής δικαιοσύνης επι τόσα χρόνια, όσο διεθνώς μεσουρανούσε το σκάνδαλο της Novartis. Παρότι το πρόβλημα της Novartis με παιδί τη Sandoz και ξαδέλφι Ελληνική εταιρεία γενοσήμων με άκρες στην Κίνα δεν έσκασε σήμερα, η Ελληνική δικαιοσύνη κάνει επι χρόνια ότι δεν το βλέπει. Στις τελευταίες έγινε έλεγχος;

Μετά απο αυτό που γινόταν απο το 2012 με τη Νοvartis στις ΗΠΑ, η Ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τις δικές της έρευνες. Εδώ μπαίνει και θέμα ευθυνών του Αθανασίου, πρωθυπουργών αλλά και άλλων που ήταν Πρωθυπουργοί στη συνέχεια (2015). Ακόμη και τώρα δεν γίνεται καμμία σοβαρή προσπάθεια απο την Ελληνική δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια. Οι ΗΠΑ μπορεί να συνεισφέρουν στο θέμα της Novartis, δεν μπορεί όμως η Ελληνική δικαιοσύνη να ζητάει απο τις ΗΠΑ ποιούς θα αναφέρει ως εμπλεκόμενους. Αυτό μυρίζει διαφθορά απο μίλια μακρυά και θυμίζει αυτό που συνέβη με τη λίστα Lagarde, όπου ο Βενιζέλος πήγε στις ΗΠΑ και μετά η λίστα ήλθε χωρίς τα μεσαία ονόματα. Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε και αυτός τις ΗΠΑ πρόσφατα. Έκτοτε η δικαιοσύνη νομίζει ότι μιλάει σε μαλάκες. Ρωτάει τις ΗΠΑ με χαρτάκια, ποιός είχε συμμετοχή και ποιός όχι. Αίσχος και ανικανότητα.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑ. ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Η δημιοσιογραφία στην Ελλάδα είναι επιπέδου Κουρή. Έφτασαν να γράφουν ότι κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν φροντιστήριο στον αντιπρόεδρο της Novartis για να μιλάει στα MME!!!

Οι δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν ποτέ να προσέξουν ότι για να περνάνε όλοι οι μεγαλοεπενδυτές απο το Μαξίμου και επι Σαμαρά και επι Τσίπρα (ακόμη και ο Μητσοτάκης το δήλωσε “περάστε απο εμάς στη Συγγρού” είπε) ή οι επιχειρηματίες ή οι εφοπλιστές του καρτέλ των ΜΜΕ μέσα γίνεται της ΜΙΖΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ; Δύο εργοστάσια παράνομα λειτουργούσαν στην Ελευσίνα, η αστυνομία τους έπιασε και δεν έμεινε μέσα ούτε ένας. Δίπλα στο πολεμικό στη Κρήτη ρίχνανε οι Τούρκοι το εμπόρευμα στη θάλασσα και έπεσε τηλεφώνημα απο το υπουργείο Άμυνας να μην επέμβει κανένας. Κανένας. Μιλιά όλοι.

Θυμήθηκα και τον Παναγιωτόπουλο της ΝΔ τον δικηγόρο του Κουρή,  που πήρε τη θέση του Μανέα και θυμήθηκα ότι έκανε τη Στρογγύλη αρχαιολογικό τόπο! Θα περνάγανε χρόνια για να ανέβει στο νησάκι άνθρωπος μέχρι να βρεθούν τα αρχαία. Πώς θα είχε οικονομική ζωή; Eγώ μίλησα και για αυτό. Σας το γράφω, γιατί μου θύμησε τον Πάγκαλο με το γνωστό “τη σημαία στα Ίμια θα την πάρει ο αέρας”. Μην ανησυχείτε αυτά είναι τρίχες πλέον. Ο Καμμένος τραγούδαγε στη Θράκη και οι Τούρκοι χθές σταμάτησαν το τρυπάνι της ΕΝΙ. Ζούμε στο χώρο των παραισθήσεων και της μίζας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ…

Στο Υπερταμείο, κάθε πώληση να μην είναι και μια μίζα; Να γιατί οι δικοί μας φρόντισαν να μη τιμωρείται κανένας απο το ΔΣ του Υπερταμείου για κάποια απόφαση (πιστέψατε ότι το ζήτησαν οι δανειστές;) και να μη δηλώνουν ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αλα Μαρέβα.

Το ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πολύ το θέμα Καμμένου και πρέπει να το φοβάται. Εδώ αρχίζει η συναλλαγή με τη ΝΔ. Για σας δεν υπάρχει θέμα… να ασχολείστε με τις μέλισσες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.