Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Κοιτάσματα Κύπρου και η τακτική των δύο συμβολαίων. Παντού συναίνεση, μίζες και στο τέλος ο χορός της φωτιάς…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΩΝ

Όπως έχω ξαναγράψει, ό,τι μας ζητούν ή μας κάνουν οι άλλοι αφορά προσδοκία ελληνικών κυβερνήσεων. Για ψηφοθηρικούς λόγους οι κυβερνήσεις του πέους αρέσκονται να εμφανίζουν «αδυναμία» μετά από «μάχη» σε ό,τι άλλοι ή άλλα συμφέροντα εκτός Ελλάδας βάζουν στο τραπέζι. Στις περιπτώσεις αυτές, η τήρηση του συντάγματος αφορά μόνο όσους έχουν βίτσιο να φορολογούνται, τους άλλους αφορά η μίζα, τα λεφτά να είναι μπροστά και να γίνει η δουλίτσα.

Η ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Είναι γεγονός πως Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουν οριοθετήσει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, κάτι που μπορεί να μην οφείλεται μόνο στην Τουρκία αλλά και σε θέματα φορολόγησης των εταιρειών εξόρρυξης ή στη προστασία της διακίνησης του μαύρου χρήματος, ναρκωτικών και πειρατικών απο Τουρκία και αλλού, μέσω Αιγαίου.

Η Τουρκία έχει την επιθυμία της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και στην εν δυνάμει κυπριακή ΑΟΖ είτε χάριν των Τουρκοκυπρίων είτε επειδή έχει άλλη ενεργειακή πολιτική είτε επειδή την βάζουν οι ΗΠΑ είτε επειδή είναι φίλος κάτω από το τραπέζι κάποιων εταιρειών εξόρρυξης πχ της ΕΝΙ, με στόχο να μειωθεί η αξία των συμβολαίων. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν ή όπως σας τα λένε και έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Αν υποθέσουμε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάτω από το τραπέζι συμφωνήσει σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων τους με την Τουρκία, για την κατάλληλη μίζα και χωρίς οι λαοί να ξέρουν, αλλά και οι μίζες που θα πέφτουν σε πολιτικούς κάθε πλευράς να μην φαίνονται, φτάνουμε σε μία πολύ λογική πιθανότητα, την υπογραφή ξεχωριστού συμβολαίου των εταιρειών εξόρυξης με κάθε πλευρά. Αυτό είναι καζάν-καζάν.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Το κόμμα που θα έπρεπε να φυλάει Θερμοπύλες ζήτησε την αποκάλυψη των τριών μαρτύρων, που παραμένουν σε καθεστώς προστασίας. Μα αν γίνει αυτό, όλη η συμμορία θα πέσει πάνω και θα τους φάει είτε με μηνύσεις είτε με εκβιασμούς στους ίδιους ή στους οικείους τους.

Το ΚΚΕ θα έπρεπε να ξέρει πως τελικά δεν έχει σημασία τι λέει ένας μάρτυρας, αλλά αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις που να παράγουν ενόχους.

Σημαντικότερο είναι να δει κανείς αν λειτουργεί η δικαιοσύνη, αρχίζοντας από την ανώτατη αλλά και οι θεσμοί γενικότερα. Κράτος του οποίου τα σύνορα δεν φυλάσσονται δεν υπάρχει.

Οι Θερμοπύλες που φύλαγε ο βοσκός στα Ίμια δεν υπάρχουν. Οι Θερμοπύλες που φυλάει η ακρίτισσα της Κινάρου είναι υπό κατεδάφιση. Συζήτηση στην Βουλή για τα 24 νμ της συνορεύουσας ζώνης δεν έχει γίνει ποτέ. Επερώτηση για την αλλαγή των συμβάσεων των ναυτικών και την απελευθέρωση του επαγγέλματος έχω καιρό να ακούσω από τους εφοπλιστές. Το θέμα Λίβανος δεν τους λέει κάτι; Θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από το ΚΚΕ στα εργατικά δικαιώματα. Για την περίφημη «διαιτησία» Σταθάκη για τις Σκουριές, τη δωρεά του Ελληνικού στο Λάτση, το έργο στο Φάληρο, το ΧΥΤΑ Γραμματικού, τις αδειοδοτήσεις των καναλιών, την προστασία τραπεζιτών και του ΔΣ του Υπερταμείου, τα δένεια των κομμάτων, το μαύρο χρήμα από τις ναυτιλιακές, το παραδικαστικό κοκ το ΚΚΕ μήπως έχει ακούσει κάτι; Διερωτώμαι στο τέλος «πόσα κόμματα είναι μέσα στο βόθρο στην Ελλάδα»; Από τη στιγμή που δεν μιλάς για ό,τι βλέπεις συναινείς και το ΚΚΕ συναινεί συνέχεια.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Δεν πιστεύω ότι θα προκύψει ένοχος στο θέμα της Novartis. Απλά χρειαζόταν ένα αντίβαρο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση απέναντι στην παράδοση στο θέμα της FYROM και στις πωλήσεις όπλων Καμμένου. Εκτός αυτού χρειαζόταν και μια αύξηση στους μισθούς των βουλευτών για όσα δεν κάνουν.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που πλέον στην Ελλάδα να διερωτάται πως δημιουργήθηκε το χρέος. Δεν έγινε από αμέλεια των πολιτικών και δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Υπάρχει κουκούλωμα που απλώνεται στους θεσμούς της δημοκρατίας, τις τράπεζες, τα ΜΜΕ και σε μεγάλους επιχειρηματίες. Όλους δεν τους ενδιαφέρει το συμβόλαιο αλλά η μίζα ή η θέση και η μίζα. Πρόκειται για κύκλωμα που ακουμπά και τους ποινικούς.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η προστασία των τραπεζιτών από Σαμαρά ή του ΔΣ του υπερταμείου από τον Τσίπρα ή το Πόθεν έσχες από το ΣτΕ επιβεβαιώνουν βάθος και διαχρονικότητα της διαφθοράς και της διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας. Το πρόβλημα είναι πως τα στοιχεία υπάρχουν ακόμα στον τόπο του εγκλήματος. Μία εξεταστική είναι ό,τι χρειάζεται. Σε ποιο κράτος της ΕΕ έχουν γίνει τόσες εξεταστικές, όπου οι ένοχοι δικάζουν τον εαυτό τους; Με το δίκιο τους και οι ανώτατοι δικαστές θέλουν να εξετάσουν μόνοι τους το Πόθεν έσχες τους και οι εφοπλιστές να μην φορολογούνται! Αν η εξεταστική δεν αποδειχθεί επαρκής λόγω επερχόμενου «κατακλυσμού» από το εξωτερικό, τότε μόνο μια μεγάλη «φωτιά» στο εσωτερικό μπορεί να σβήσει τις μνήμες.

2 σχόλια:

 1. Συμμορίες! Ένα αδίστακτο και "αόρατο" για τους πολλούς κύκλωμα που περνά καλά και σήμερα ξεπουλά τον τόπο. Αυτό το κύκλωμα έχει και "υποκαταστήματα" σε ΟΛΗ την επαρχία. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει αντίδραση.

  Μια συμμορία ενιαία που αλλάζει απλά ρόλους στα κανάλια...δήθεν τσακώνονται, δήθεν νοιάζονται για τον τόπο.

  Η Ελλάδα δεν έχει σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο υπόκοσμος της Ελλάδος δεν συγκρίνεται με τον υπόκοσμο καμίας άλλης χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπαίνεις σε βαθειά νερά.
   Θα κάνουν στην άκρη, γιατί θα τους στοιχίσει φτηνότερα.
   Και ότι λέω, γράφει ιστορία.
   Δεν βλέπουν, εγώ βλέπω όμως και βλέπω καλά.

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.