Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Εν συντομία (7). Τα γρανάζια ξέρετε τί είναι; Πρέπει να μάθετε… Και, αν είναι άντρας ο Βενιζέλος ας πάει στο Στρασβούργο. Θα γεμίσει με emails το δικαστήριο…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΝΑΖΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΟΜΩΣ

Για να στήσεις μια μηχανή χρειάζονται γρανάζια. Για να δουλέψει παραγωγικά η μηχανή χρειάζονται γνώσεις.  Δεν μπορείς να επιβιώσεις στην εποχή μας φτειάχνοντας γρανάζια, που δουλεύουν ανεξάρτητα χωρίς να επικοινωνούν για να παράγεις θόρυβο και να κλέβεις. Ακούσανε για ηλεκτρονικά και φέρανε τη Τέσλα οι μαλάκες της Στοάς Μακαντάση. Αυτά είναι τρίχες. Δεν μαθαίνουν. 

Όταν λείπει το μυαλό, μηχανές δεν μπορείς να φτειάξεις. Όσο και να πηδήξεις, στον πάτο θα μείνεις. Τόσα χρόνια δεν έχω γίνει κατανοητός λόγω διαφοράς ύψους και όχι επειδή είμαστε μακρυά. Απο τη μηχανή στο αυτοκίνητο όμως χρειάζεται και οδηγός. Οδηγός δεν υπάρχει στη χώρα, κάτι καρταγκιόζηδες είναι…

Άρα ότι πάει να περπατήσει είναι δεδομένο ότι θα χτυπήσει. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται οδηγό Formula 1. Τί να σου κάνει και Ερντογάν, που χορεύει συνέχεια. Κάποια στιγμή θα πέσουν οι μάσκες για όλους. Τότε θα έλθει η σειρά μου αλλά το κράτος που ξέρατε δεν θα υπάρχει.

ΑΛΛΟ ΓΡΑΝΑΖΙΑ, ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΧΙ.ΔΙΑ

Στην εποχή μας πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα γρανάζια απο τις μηχανές. Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι δύο απλά γρανάζια και προσέχτε το αυτό. Είναι γρανάζια σε μια μηχανή που δεν υπάρχει.

Οι μηχανές έχουν σαμπρέλες για αναχώματα, για υποστηρικτικά, ντουβάρια, ανακλαστήρες, ότι νάναι κλπ. Η μηχανή έχει κοιτώνες, μυστήρια κλπ. Στην Ελλάδα όλα αυτά είναι χύμα. Δεν φτειάχνεις κράτος με αυτά. Δεν βγαίνει αυτό ακούγοντας πότε κλάνω και να το αντιγράφεις. Δεν βγαίνει.

Μπορεί να ρουφάνε μερικοί πολιτικοί ότι κλάσω κάθε μέρα για να διασωθούν αλλά αυτό δεν θα βγαίνει για πάντα. Η σημερινή κατάσταση θέλει οδηγό Formula 1 και όχι εγκαστρίμυθους και βρυκόλακες. Πάρτε το είδηση. Δεν βγαίνει.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ “ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ”, ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

Κάθε τι έχει πολλές αναγνώσεις. Μπορείς να πεις, ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα δικαστήρια κατοχής (εσωτερικού και εξωτερικού) κάνουν “καλά” τη δουλειά τους. Μπορείς να πεις όμως και ισοδύναμα, ότι για κάποιους το σύστημα προστασίας λειτουργεί.

Η δουλίτσα της Μαφίας για δημιουργία αναχωμάτων παντού για μελλοντική χρήση είναι “παραγωγική”, φτειάχνει “περιβάλλον” για τους επόμενους. Έχω παρατηρήσει τέτοια “σχήματα” σε Σκουριές, στο Ελληνικό (φοβερές πατέντες εκεί), στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, στα εξοπλιστικά και στα δημόσια έργα γενικώς. Υπάρχει μια εμπειρία…

Η δημιουργία αναχωμάτων στην ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι κάτι νέο και προκύπτει με κάθε δικαστική απόφαση. Πρόκειται για μια ακόμη βιομηχανία παραγωγής χάους. Τα ακυρωτικά δικαστήρια διεθνώς παίζουν ένα καταλυτικό ρόλο σε τέτοια θέματα, μόνο που σε χώρες όπως η Ελλάδα με τόση διαπλοκή και διαφθορά η κακοδικία τους, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Υπενθυμίζω την απόφαση του ΣΤΕ επί Πικραμμένου για την αναγνώριση ως συνταγματικών των μνημονίων, την απόφαση-καραγκιόζης για ΜΜΕ και ΕΣΡ, την απόφαση για το “πόθεν έσχες”, που ακούμπαγε τους δικαστές και που στήριξε το Μαρέβα Gate της ΝΔ. Έχουν πέσει πολλά λεφτά εδώ, όπως και στον Πειραιά.

Χριστιανός ο παππά-Σούζας που έχει και κάτι κοινό με τον Αντώνη το Novarti. Ηθική πάνω απο όλα. Υπενθυμίζω ότι στη Μαφία κανείς δεν χρησιμοποιεί το κανονικό του όνομα, οπότε και εγώ δεν ξέρω ποιούς αφορούν όσα λέω.

ΤΑΒΕΡΝΑ “TA 11 ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ H NOVARTIS”. ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ!

Το θέμα της Novartis δείχνει την εμπλοκή όλων των θεσμών με μια εταιρία που τους τάχωνε, κάτι που προφανώς επεκτείνεται και σε σχέσεις υπουργών και πρωθυπουργών και με άλλες εταιρίες “επενδυτές”.

Στο θέμα “Ελληνικό”, “ΕΛΠΕ-κοιτάσματα”, περιφερειακά αεροδρόμια, ΔΕΚΟ, Σκουριές, παραχωρήσεις management, έργο στο Φάληρο μπορούν να γραφούν διδακτορικά για ενόχους. Το “θέμα” πλέον δεν πρέπει να ξενίζει κάποιον.

Διάνοιξη Αξιού, FYROM, ΑΟΖ Αλβανίας εμφανίζονται σαν πολιτικές θέσεις και πρακτικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι οικονομικές αποφάσεις.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα ακυρωτικά δικαστήρια και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών έχουν στην πραγματικότητα ανάλογη λειτουργία. Χρησιμοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο. Είναι και τα δύο τεχνικά, μηχανές συγκάλυψης ελεγχόμενες και πριμοδοτούμενες.

Τα σκάνδαλα στην Ελλάδα ακολουθούν μια αύξηση. Πόσοι πολιτικοί και δικαστές έχουν καταδικαστεί μέχρι τώρα; Στους μεν πολιτικούς παίζεται το “θέατρο”, στους δε δικαστές οι κανόνες της σιωπής (libraries, γκαζάκια κλπ). Η ύπαρξη μαφίας που ελέγχει και τους δυο θεσμούς είναι πασιφανής. Τις πράξεις παραφροσύνης του καθενός σε κάθε πολιτική περίοδο να τις θεωρείτε “διαδικαστικά”. Δέστε στα επόμενα τί έλεγε το 2011 σε video ο Βενιζέλος, ο γνωστός και ως Τούρκογλου.

ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ, ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ;

Η διάφορα ενός έξυπνου απο ένα βλάκα είναι, ότι ο δεύτερος επιμένει στα ίδια και στο ότι, σε ότι κάνει και σε ότι λέει ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. Έχει συνέχεια ατυχίες…

Παρασημοφορείται συνέχεια με ανοιχτή παλάμη (σύντομα και με κλειστή) και πάει τη χώρα πιο κάτω, τρώγοντας απο τα έτοιμα.

Τι κάνουμε εφεξής; Τους βοηθάμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Είναι νόμος της φύσης, “καμμιά χαλασμένη μηχανή δεν επιβιώνει”.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΣΑΛΜΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ “ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ”.

Αφού οι Μακαντάσηδες αθώωσαν εν μια νυκτί τον Κουρουμπλή τον Χεζοκουράδα, είπαν να σώσουμε και τον Σαλμά που είναι της ομάδας Ζήτα. Τσάκ ο Κουρουμπλής βγαίνει και λέει “αυτός μου τάπε για τη Νovartis”. Αυτό είναι διαπλοκή “ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ”. Ο Βαξεβάνης ο Ιεροεξεταστής αυτό δεν το πρόσεξε. Γιατί;

Τα 700 δις ευρώ που μπαίνουν στον προϋπολογισμό επι μνημονίων, που δείχνουν ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ο Βαξεβάνης γιατί δεν τα έχει δεί; Ούτε ο Τράγκας τα έχει δεί ούτε ο Μάκης.7 ούτε κανένα άλλο γατάκι της διασποράς. Ούτε ο Κουτσούμπας ούτε η ΧΑ με το Λιάκουρα τα έχουν δεί. Γιατί; Διαπλοκή; Aααα, Διαπλοκή… Μμμμ. ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙO ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Με αυτόν πάς για χέσιμο όταν μιλάει στη τηλεόραση, επιστρέφεις και δεν έχεις χάσει τίποτα απο όσα έχει πεί. Ζεί στη στασιμότητα της διαπλοκής, στον απόλυτο μύθο. Το σύμπαν δεν τον αγαπά. 

Ο ΚΟΥΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Πρόσφατα ο Τούρκογλου μας ενημέρωσε πως ο καθένας μπορεί να καταγγείλει παράβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα (καλή ιδέα και αφορά όλους), για κατάχρηση δικαστικής εξουσίας τους δικαστές και για αντιποίηση αρχής τους πολιτικούς (διάκριση εξουσιών και μη ανεξαρτησία των θεσμών). Είναι ο άνθρωπος που επιθυμεί τον έλεγχο για Πόθεν Έσχες, “Δ”ημοσιογράφων, Βολευτών και “Δ”ικαστών. Ακούστε και το παραπάνω προφητικό video. Η Στρογγύλη, τα υποβρύχια, τα PSΙ, τα PSI, PSI…  το Ταμείο των Τραπεζών που πήρε τα λεφτά για επενδύσεις και δεν δεν έμειναν για εγγυήσεις κοκ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ο Τούρκογλου, ας πάει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να κάνει τις καταγγελίες του για την αδικία που υπέστη με τη Νovartis αντι να κλαίει στα παράθυρα των ΜΜΕ σαν τον Άδωνη και να τους βγάζει όλους τρελλούς. Τι μας τα λέει και δεν τα κάνει. Άμα γουστάρει ας πάει. Εκεί θα μείνει… να απολογείται.

Ο Σαμαράς έχει αφήσει και το θέμα Διαχείριση της ΑΟΖ στην ΕΕ, με γράμμα που έχει στείλει στον ΟΗΕ. Αυτό το λέμε παραχώρηση κοιτασμάτων με τη μια. Μαγκιά με τη μία. Τα κοιτάσματα θα φαγωθούν στο Υπερταμείο εννοείται, αλα Ελληνικό και μίζα αλα Novartis.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ;

Αυτός. Έχετε αντίρρηση; Για το τουρισμό ρε γαμώτο. Tί να κάνει; Βοηθάει και είναι απο τους λίγους.

Θα μου πείτε; Γιατί όχι και μια Novartis σε ηλεκτρονικό τσιγάρο ή μια Κινέζα με γενόσημα; Δεν ξέρω. Η ψυχή του ανθρώπου είναι άβυσσος. O Μητρόπουλος τελικά αυτοκτόνησε ή αστεία το έλεγε το γατάκι; O Βίτσας πάλι μένει σε ωραίο διαμέρισμα άκουσα. Τον φροντίζει πολύ ο Καμμένος. Γιατί;

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι, πρέπει να περιμένουμε να ισοπεδώσουν τη χώρα για να φύγουν; Το ό,τι αν συνεχιστεί αυτό το καθεστώς, δε θα μείνει τίποτα να θυμίζει Ελλάδα σε μερικές δεκαετίες, είναι το μόνο βέβαιο. Αλλά δε τους βλέπω να ξεκουμπίζονται. Και δεν επιτρέπουν ούτε σε όποιες υγιείς δυνάμεις έχουν απομείνει στο τόπο να κουνηθούν. Μας έχουν δέσει χειροπόδρα κ. Ζουγανέλη, είναι το μόνο στο οποίο είναι ικανοί αυτοί οι κοπρίτες. Ελέγχουν ΜΜΕ, δικαιοσύνη, δυνάμεις ασφαλείας, οικονομία. Έχουν τη συμπαράσταση της ΕΕ και των ΗΠΑ που για δικό τους όφελος τους στηρίζουν.

    Δε βλέπω φως κ. Ζουγανέλη, μακάρι να έβλεπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.