Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Εν συντομία (6). Ο εχθρός είναι πάντα μέσα μας και παραμονεύει

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ FYROM ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πολλές φορές ακούτε ωραία πράγματα για τους ¨Ελληνες “τέκτονες”, όπως ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, ότι είναι έντιμοι, μορφωμένοι και ενάρετοι. Άλλες φορές πάλι ακούτε ότι ο Κολοκοτρώνης και οι αρχηγοί της επανάστασης του 1821 ήταν τέκτονες κοκ. Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και ότι σου πούν είναι πάντα αλήθεια.

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρεί κανείς πολλά πράγματα, όπως π.χ. ότι η Μεγάλη Στοά της FYROM αναγνωρίστηκε ως Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας απο πολλές Στοές διεθνώς και ότι μια απο αυτές ήταν και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Μέγας Δάσκαλος τότε ήταν κάποιος Μανέας, δικηγόρος του Γιώργου Κουρή που κατά σύμπτωση επιθυμεί να βιαστούμε να κλείσει γρήγορα το θέμα της FYROM (βλέπετε εδώ). Διερωτάται λοιπόν κανείς αν πλέον η Μεγάλη Στοά της FYROM θα αλλάξει και αυτή όνομα στα πλαίσια της αποκατάστασης “θετικού” κλίματος. Δεν με νοιάζει ούτε εμένα τι λεει ο καθένας. Αυτό που καταλαβαίνω είναι, ότι ο εχθρός είναι μέσα.

ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΡΟΣ. ΔΥΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΤΩ.

Τα Ίμια είναι στα ανατολικά σύνορα των Ελληνικών θαλασσίων συνόρων, όπως αυτά έχουν καθοριστεί πρίν θεσπισθεί απο την Ελληνική Βουλή ο Νόμος της Θάλασσας. Η Κίναρος είναι στο κέντρο του Αιγαίου και έχει στρατηγικό ρόλο στον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Κατά σύμπτωση και στα δύο νησιά, στρατιωτικά ελικόπτερα έπεσαν και χάθηκαν ζωές. 

Στα Ίμια Έλληνας πολίτης πλέον δεν μπορεί να πατήσει πόδι. Σήμερα ο Καμμένος με την κανονιοφόρο Νικηφόρος δεν κατόρθωσε να πλησιάσει το νησί για να τιμήσει αυτούς που έπεσαν. Πέταξε το στεφάνι στη θάλασσα και έφυγε τρέχοντας. Ο εχθρός είναι μέσα και αφήνει τα σύνορα ανοιχτά και απροστάτευτα ενώ αδειάζει κιβώτια με όπλα και φτειάχνει offshores…

ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ FYROM

Σε άρθρο μου εδώ αναφέρθηκα στην ανάγκη υπογραφής μιας συνθήκης που θα πρέπει να προηγηθεί της συμφωνίας για την τελική ονομασία της FYROM και θα καλύπτει θέματα αλυτρωτισμού, μη επίθεσης, βιβλία, γλώσσα, θρησκεία, όπως και εξόδου της FYROM στο Αιγαίο μέσω ή όχι της διάνοιξης του Αξιού (ΑΟΖ, περιοχή αλιείας, πολεμικός στόλος κλπ).

Με χαρά διεπίστωσα ότι αρκετές μέρες μετά και ο Μπένυ της Στρογγύλης, του αμαρτωλού PSI, της Λίστας Λαγκάρντ, του νόμου περι ευθύνης υπουργών και γνωστός φίλος της εφημερίδας του Κουρή έχει ανάλογη σκέψη, αφού η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 θα πρέπει να αντικατασταθεί απο μια νέα.

Το θέμα της FYROM θέλει σχέδιο σε βήματα και οι πολιτικοί του ΧΘΕΣ είναι όλοι ταρίφες. Πληρώνονται με το “χιλιόμετρο”. Άκουσα ότι μέχρι και ο Κώστας Μπακογιάννης κληρονομικώ δικαιώματι θα κατέβει σαν περιφερειάρχης! Να γιατί σε λίγο θα ζείτε μόνο με μπισκότα.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ FYROM ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Δέστε δηλώσεις αρχηγών. Μόνο ένας βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Έχει την ίδια άποψη με εμένα, την οποία προέβαλλα πρίν απο αυτόν. Όλοι οι άλλοι σας δείχνουν αλλού. Τί να σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι είναι “λογοδοσμένοι” και ότι “παίζουν θέατρο”. Δεν έχουν πολιτικό λόγο. Δεν υπάρχουν. Είναι η εικόνα της σημερινής καταστροφής και δεν είμαι υπερβολικός ή εθνικιστής, εσείς είστε αργόστροφοι. Τα κοιτάσματα και το Ελληνικό τα χάρισαν όλοι μαζί στο Λάτση με την βοήθεια των πεπέδων των ΜΜΕ. Μίλησε κανείς τους σοβαρά για κάτι ποτέ; Τίποτα δεν βλέπουν οι προβιές. Ποιοί μιλούν συνέχεια στα ΜΜΕ της διαπλοκής για τα κοιτάσματα; Οι υπάλληλοι του Λάτση βέβαια. Χούντα και παραμύθι η χώρα.

Η Ελλάδα απο το Σεπτέμβρη του 2016 κινδυνεύει να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει πρόστιμα, γιατί δεν έχει δηλώσει τις ζώνες αλιείας της, που καθορίζονται απο την Ελληνική ΑΟΖ. Να γιατί αυτή δεν οριοθετείται και οι Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρες της Στοάς Μακαντάση μιλάνε στα ΜΜΕ της διαπλοκής για θέσπιση ΑΟΖ και ότι άλλη βλακεία τους έλθει. Να γιατί τα Τουρκικά αλιευτικά κατακλύζουν κάθε χρόνο το Αιγαίο και εσείς πληρώνετε ακριβά τα ψάρια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άν η FYROM κάνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία, πρέπει και η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα. Αυτονόητο.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΠΟΧΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και οι πρόσφατες δηλώσεις του Άσαντ περί μελλοντικής επίθεσης με πυραύλους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (εφόσον το Ισραήλ συνεχίσει να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία), δημιουργεί μια αλλαγή στη τακτική της δημιουργίας στρατηγικών ισορροπιών στην περιοχή. Το πεδίο αντιστήριξης απλώνεται πλέον και εκτός Συρίας. Αυτό βάζει στο παιγνίδι την Σερβία και την Ελλάδα. Ο κίνδυνος αφορά πλέον την Αλβανία, το Κόσσοβο και την FYROM. Μιλάμε για μεγάλη εμπλοκή. Το παράθυρο χρόνου για την επίτευξη λύσης στο θέμα της FYROM είναι πολύ μικρό πλέον για την FYROM.

Δυστυχώς για τη χώρα μας, οι πολιτικοί στην Ελλάδας είναι οι πλέον άχρηστοι της ΕΕ. Δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα. Δημοκρατία και ελεύθερος λόγος στη χώρα δεν υπάρχει. Δεν κυβερνούν οι πολλοί αλλά οι χείριστοι και οι λίγοι. Στήριξη σε αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει απο κανένα, γιατί δεν παράγουν σταθερότητα. Πρέπει να τα καταλάβουν όλοι αυτά. ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ…

ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, Η ΤΗΛΟΣ και ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Πρίν χρόνια είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι στην Ιαπωνία χρησιμοποιούνται μπαταρίες υψηλής ισχύος για να έχουν κάποιες μικρές πόλεις ηλεκτρικό ρεύμα όλο το 24ωρο παραγόμενο απο ΑΠΕ. Με χαρά έμαθα ότι κάτι τέτοιο μετά απο τέσσερα χρόνια ολοκληρώθηκε στην Τήλο! Επι χρόνια κάτι απατεώνες σας λένε ότι αυτό δεν γίνεται. Γίνεται και έλεγαν ψέμματα για να μη καταλάβετε ότι η ΔΕΗ θέλει να καίει μόνο ακριβό εφοπλιστικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Το 2013, κάποιοι εγκάθετοι απατεώνες του διαδικτύου και γνωστά μέλη της Στοάς Μακαντάση μετά απο εντολές που πήραν απο έξω, με συκοφάντησαν στο διαδίκτυο και μου επιτέθηκαν φραστικά για το θέμα των μπαταριών. Στο κόλπο ήταν και ένας πολύ γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος απο τις ΗΠΑ, όπως και κάτι Ελληνοαμερικανάκια της CIA.

Εργολαβίες έκαναν για να ακούγονται να μιλούν στα ΜΜΕ για τους υδρογονάνθρακες MONO οι υπάλληλοι του Λάτση και οι εγκάθετοι της Στοάς Μακαντάση. Στόχος τους δεν ήταν να χρησιμοποιείται μόνο ο λιγνίτης όπως έλεγαν, στόχος τους ήταν η συκοφάντισή μου. Λυπάμαι έχασαν. Και όποιος δεν ακούει πάντα θα χάνει. Θα ξαναχάσουν. Είναι γεννημένοι για να υποφέρουν και για να χάνουν.

Όταν κάποιος στην Ελλάδα φέρνει κάτι νέο, το παλιό του επιτίθεται. Ο εχθρός της χώρας μας είναι μέσα. Τί πρέπει όμως να κάνει το παλιό αν δεν υπάρχει άλλη λύση; Να κάνει στην άκρη. Όσο το γρηγορότερο τόσο καλύτερα.

6 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας κ.καθηγητα. Ακουσα μια συνεντευξη του Φωσκολου στο Σαχινη σημερα και εβόησα και αναστεναξα. Μας κυβερνουν καθαρματα και μας αργοσχολούν. Θα επρεπε να είχαμε διεπιστημονικες ομαδες σε ολα τα επιπεδα της ζωης της χωρας, αλλα το μονο που εχουμε ειναι πολιτικη αλητεια. Ξερετε, γινονται προσπαθειες από χαμηλά για αμεση δημοκρατια, γιατι πάνω απο όλα ειμαστε αποκομενοι από την αληθεια και το αντιπροσωπευτικο συστημα εχει γινει κλίκα και ενεργει εν κρυπτω και πολλακις εις βαρος μας. Δεν ξερω αν θα προλαβουμε τις εξελιξεις ή αυτές εμάς, το σιγουρο ειναι πως πρεπει να σταθουμε στα ποδια μας με τις δικες μας δυναμεις. Ασθενες σώμα δεν στεκεται πουθενα ουτε εντος, ουτε εκτος ευρώπης. Υπαρχει και μια αλλη ιδεα, της αειφορου αναπτυξης στο αιγαιο μεσω αλιειας και τουρισμου φυσικα, που δεν εχουμε αξιοποιησει στο ακεραιο. Ουτε αλιευτικες ζωνες δεν εχουμε καθορισει, όπως λετε και εσεις. Τα κοιτασματα προκαλουν πολεμους και καποτε τελειωνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει και επιστημονική αλητεία αλλά και δημοσιογραφική αλητεία. Δέκα δημοσιογράφοι παίζουν το παιγνίδι της δήθεν ενημέρωσης και στα όρια που σας δημιουργούν απο την κακή πληροφόρηση που σας προσφέρουν κινείσθε.

   Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και διόρθωσης.

   Διαγραφή
 2. Το παλιό έχει πεθάνει αλλά το καινούργιο δεν έχει ακόμη γεννηθεί
  Και το πτώμα άρχισε να σαπίζει και βρωμάει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καινούργιο έχει γεννηθεί. Τα σημεία των καιρών το δείχνουν. Απλά δεν το βλέπετε.

   Διαγραφή
  2. κ. καθηγητά συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!!! Η μεταπολίτευση πέθανε. Το καινούργιο ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, όπου τυχαία για πολλούς καθόλου τυχαία κατα τη φτωχή μου γνώμη, άρχισε να γράφεται η νέα ιστορεία της Ελλάδας μας. Στην Αθήνα θα γραφτεί η 2η σελίδα... Έχουμε αγώνα μπροστά μας... Ευτυχώς που υπάρχεται κι εσείς οι ομογενείς και μας κρατάτε ενήμερους για το που παίζεται η μπάλα... Είμαι σίγουρος ότι θα σας χρειαστούμε αν βάλετε πλάτη στην ανοικοδόμηση της νέας Ελλάδας...

   Διαγραφή
 3. Αγαπητέ κ.Καθηγητή.Σας διαβάζω σποραδικά τα τρια τελευταία χρόνια.Προσπαθώ όπως μπορω να ερμήνευσω τα γραφωμενα σας σε σχέση με τις όποιες γνώσεις μου αλλά πείτε μας σας παρακαλω τι είναι αυτό που έχει γεννηθεί κ εμείς οι πολλοί δεν το βλέπουμε...Με εκτίμηση απεριόριστη στο έργο σας.Αριστομένης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.