Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Τα κοιτάσματα και η έξοδος στο Αιγαίο πίσω απο το όνομα των Σκοπίων και τη συζήτηση για τα 12 νμ απο το Κοτζιά

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι για σφαλιάρες. Η αντιπολίτευση είναι αξιοθρήνητη. Δεν βγαίνει με αυτούς. Τον Παπαδήμο έφεραν και τους έχωσε σε μόνιμη εποπτεία, τους μαλάκες (να μη λέω ονόματα αλλά ξέρουν αυτοί). Δεν την βλέπω καθόλου καλά την περίπτωση σας, Πάτε κάτω με φόρα αλλά επιμένετε. Κάνετε κακό στον εαυτό σας όσο επιμένετε. Αλλάξετε ρότα και “Διευθυντή”. Είναι μαλάκας. Τόπο στην αξιοκρατία. Και όσοι δεν “ακούν" πλέον θα βλέπουν άσχημα όνειρα το βράδυ. Δεν θα θέλουν να ξυπνήσουν. Αυτά που λένε Καμμένος και Μπακογιάννη για το όνομα είναι αέρας στο ελαιοτριβείο μου.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ (ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΘΕ)

image

Αυτός ο χάρτης είναι πολύ σημαντικός και για την εξωτερική και για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Αξίζει πολλές εκατοντάδες δις ευρώ. Τον έθεσα υπόψη του Ελληνικού λαού μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης μου ενώπιον 5 βουλευτών όλων των κομμάτων και της πολιτείας απο το 2013 (βλέπετε ένα σχετικό άρθο εδώ). Δεν τον έβγαλε το ΙΓΜΕ αυτόν το χάρτη ούτε κανένας απο τους κομπάρσους των εταιρειών και των ξένων συμφερόντων, που παριστάνουν τον ειδικό στα κοιτάσματα με τις πλάτες αυτού του χάρτη, που συνεχώς επιβεβαιώνεται. Δεν είναι εύκολο να βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση και να λέει κάτι τόσο σοβαρό, τουλάχιστο κάποιος όπως εγώ. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Το άσχημο είναι ότι τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και η αντιπολίτευση με τις οffshore  (όλοι έχουν), δεν σας πληροφορούν για να σας κλέβουν. Σας έδωσα λεφτά και εσείς επιλέγετε αυτούς που τα χαρίζουν. Δεν εκτιμάτε το κόπο και την αξία του άλλου. Για εσάς όλα είναι εύκολα.

Παρατηρείστε

 1. το κοίτασμα στη FYROM που φτάνει μέχρι το κέντρο του Αιγαίου και τη Λήμνο
 2. το κοίτασμα βόρειο ανατολικά της Κρήτης
 3. το κοίτασμα που είναι στη περιοχή της “Τσαμουριάς” κατά τους Αλβανούς στην Ελληνική Ήπειρο
 4. ότι και η Αλβανία προβάλλει αξιώσεις στο Ελληνικό έδαφος αλλά και η FYROM, χρησιμοποιώντας Οθωμανικά χαρτιά που βγάζει η Άγκυρα.
 5. τη θέση του Αξιού που είναι φυσικό όριο ανάμεσα στην Ελληνική Μακεδονία και την άλλη Ελλάδα
 6. ότι πολλά κοιτάσματα υπάρχουν μέσα στα 12 νμ (Λήμνος, Κρήτη, Ιόνιο , Καβάλλα κλπ)
 7. ότι η αποθήκη LNG του Κοπελούζου είναι σε απόσταση 6 νμ απο την Αλεξανδρούπολη
 8. ότι διανοίγοντας τον Αξιό για να περνάνε τα βαρκάκια των εφοπλιστών με το LNG πρός την βόρεια ευρώπη, η Σερβία, η FYROM, ακόμη και η Αλβανία θα έχουν έξοδο στο Αιγαίο και θα ζητήσουν αλιευτικές ζώνες βάσει του Νόμου της Θάλασσας. Η ΑΟΖ κάθε κράτους περιέχει τις αλιευτικές του ζώνες.
 9. ότι κοιτάσματα μέσα στα χωρικά ύδατα που τώρα είναι στα 6 νμ (κάτι αδιαπραγμάτευτο με άλλο κράτος και ανεξάρτητο απο την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας) όταν θα πάνε στα 12 νμ θα υφίστανται άλλο φορολογικό καθεστώς. Για το λόγο αυτό υπάλληλοι εταιρειών και γυρολόγοι των κοιτασμάτων έβριζαν τον Κοτζιά, όταν το έβαλε στο τραπέζι. Κάτι πατριωτικά sites όπως το militaire, το defencepoint και άλλα φίλα προσκείμενα σε εφοπλιστές έχουν ευθύνη για ότι συμβεί με όσα γράφουν.
 10. ότι τον σύμβουλο στα κοιτάσματα έχουν αναλάβει δύο εταιρείες. Η μία είναι η PGS και η άλλη είναι μια Γερμανική. Γερμανικών συμφερόντων δεν ήταν και το πλοίο που πιάστηκε απο τους Τούρκους να ερευνά για υδρογονάνθρακες στη Λήμνο;
 11. ότι το κοίτασμα Ζόρ στην Αίγυπτο είχε προβλεφθεί απο το χάρτη μου, όπως και το κοίτασμα που βρήκε το Ισράηλ στα υψώματα του Γκολάν. Αν θέλετε να γίνετε “εξυπνότεροι” μελετείστε τη φωτογραφία της κορυφής, κάτι σας μαθαίνει. Είναι αξίας πολλών δίς αυτό που τους Κύπριους θα μπορούσε να μαθαίνει, τους οποίους συμβουλεύω να αλλάξουν σύμβουλο, γιατί είναι άσχετος. Μου χρωστάνε όλοι, δεν χρωστάω σε κανένα.
 12. ότι η Γιουγκοσλαβία του Τίτο τεμαχίστηκε με πόλεμο κατά σύμπτωση με τρόπο που στη Σερβία να μη μείνει ούτε ένα κοίτασμα! Μελετείστε το χάρτη μου. Μη ντρέπεστε.

Αυτό που με έχει ενοχλήσει με τους γυρολόγους είναι όταν ισχυρίστηκαν πως οι νομικοί των εταιρειών που κάνουν τις εξορρύξεις ξέρουν. Είμαι σίγουρος ότι ξέρουν αλλά έχουν και πλάτες. Ποιός μπορεί να ξεχάσει το σκάνδαλο, όπου νομικός στο υπουργείο που έγραφε τα συμβόλαια επι Μανιάτη ήταν και νομικός του Λάτση, οι εφημερίδες το έγραψαν. ΄

 1. Δεν μπορεί  το management των κοιτασμάτων να πηγαίνει επι “αριστεράς” σε δύο εταιρείες, που έχουν προφανώς σχέση μεταξύ τους και παίζουν χωρίς αντίπαλο.
 2. Δεν μπορεί τα βοθροκάναλα που χρωστάνε της Μιχαλούς να βγάζουν γυρολόγους να μιλούν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους εσωτερικού και εξωτερικού και όχι αυτόν που έβγαλε τον χάρτη των κοιτασμάτων. Αυτό έχει παρατραβήξει πολύ, όπως και κάτι συκοφαντίες που τις κυκλοφόρησαν οι ίδιοι για να παίζουν μπάλα μόνοι. Τον Δημοσιογράφο με τα νανογιλέκα θέλουν να παραστήσουν; Δεν είναι όλα Τράπεζα της Ανατολής… 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν είμαι αντίθετος

 1. στην διέλευση με ενοίκιο οποιωνδήποτε αγωγών απο το Ελληνικό έδαφος, αρκεί το ενοίκιο να είναι δίκαιο. Αυτό το έχω ξαναπεί. Δεν μπορώ να το γραφω συνέχεια. Είμαι υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και επιθυμώ το παιγνίδι να παιχθεί στις τιμές για να κερδίσει ο καταλωτής. Το φυσικό αέριο στην Ελλάδα πουλιέται πανάκριβα (βλέπετε εδώ και εδώ).
 2. στη διάνοιξη του Αξιού, αρκεί να υπάρχουν ρήτρες για μελλοντικές διεκδικήσεις άλλων κρατών, κάτι που ο Κοτζιάς ούτε άλλοι αντιλαμβάνονται είτε γιατί δεν μπορούν είτε για άλλους λόγους

Δεν θα ξαφνιαστώ

 1. να δώ το πλοίο αποθήκη LNG του Κοπελούζου (θα υπάρξουν και άλλα) να μετακινείται στα 12 νμ απο την Αλεξανδρούπολη δημιουργώντας εν τη ουσία ένα τεχνητό νησί με 500 μ ασφάλεια γύρω του, σύμφωνα με το νόμο της θάλασσας. Και για τα τεχνητά νησιά εγώ σας μίλησα πρώτος στην Ελλάδα, όπως και για τη παρανομία της χώρας μας να προκηρύσσει για εξόρρυξη κοιτάσματα σε ύδατα που είναι σε ανοιχτή θάλασσα (ούτε σε διεθνή είναι ούτε μέσα στα χωρικά ύδατα). Μέχρι τότε κανένας πατέρας ή μητέρα της ΑΟΖ δεν είχε μιλήσει. Να τα λέμε αυτά. Μετα μερικούς μήνες έγιναν φασαρίες με τα Κινεζικά νησιά Spartly στη Νότια Κίνα. Τόσο μπροστά…
 2. να δώ το Ρωσικό φυσικο αέριο να πηγαίνει προς τη Βόρεια Ευρώπη μέσω του σταθμού της Αλεξανδρούπολης.

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΟΖ

Η Ελλάδα έχει και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, έχει και αλιευτικές ζώνες που κάποιοι προδότες στην Ελλάδα δεν στέλνουν στην ΕΕ. Είναι διαχρονικό το πρόβλημα αυτό.

Πρώτα πρέπει να εφαρμοσθούν  οι υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες που αφορούν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας και μετά να εφαρμοσθεί η αρχή της μέσης γραμμής στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, που πρέπει να γίνει σύντομα, για να μη πω άμεσα.

Η πολιτική “εξουδετέρωσης” του ΟΗΕ απο της ΗΠΑ είναι ένα πρόβλημα, που θα παράγει μεγάλη πόλωση στον πλανήτη. Είναι λάθος. Θα δημιουργήσει πρόβλημα και στην Ελλάδα αλλά και στην ισχύ των διεθνών δικαστηρίων.

Στο θέμα της εκμετάλλευσης των Κυπριακών κοιτασμάτων, η Τουρκία έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί να τα διαχειρίζονται  μόνο οι σύμβουλοι των Ελληνοκυπρίων και οι Τουρκοκύπριοι να κοιτάνε. Φαντάζομαι ότι στο τέλος με την πολιτική Τσίπρα και τις μαλακίες Καμμένου, που δρα σαν κινητή ορχήστρα, οι Τούρκοι θα κάνουν τις εξορρύξεις τους στην Κυπριακή ΑΟΖ σαν κυρίες και δεν θα τους εχοχλεί κανένας. Το θέατρο της κυβέρνησης κουράζει.

Η μίζα είναι ο 13ος θεός στην Ελλάδα της αρπαχτής. Το μαύρο χρήμα απαιτεί τον έλεγχο των κεφαλαίων στις τράπεζες και ελπίζω η ΕΚΤ να ορίσει με τη Κομισιόν μια επιτροπή που να κάνει μόνο αυτό τον έλεγχο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το θέμα των υδρογονανθράκων είναι περίπλοκο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ελαφρά με γυρολόγους και με Ερμήδες που διαδίδουν ειδήσεις στα ΜΜΕ. Το ιστολόγιο αυτό εδώ, μελετάται απο πολλά κέντρα, δεν είναι σαν του Μήτσου και της Αλέξαινας… Θα με καταλάβετε τις επόμενες ημέρες, μπορεί και ώρες.

Το πρόβλημα με το όνομα της FYROM αν δεν λυθεί σωστά μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, πως στην εποχή μας τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται απο τεχνοκράτες πολλών ειδικοτήτων και όχι απο … , που έχουν καταλύσει το σύνταγμα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Νέα Κύπρο θα έχουμε πάλι;

Δεν μπορώ να βλέπω μια χώρα χωρίς αξίες, παιδεία, πληροφόρηση, προοπτική και σχέδιο, με το κόσμο να υποφέρει και να παριστάνω τον χομπίστα ακαδημαϊκό, που θα σας τα λέει όμορφα για να μη στενοχωρηθείτε. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις, γιατί η κατάσταση είναι και τραγική και επικίνδυνη.

Υ. Οι θέσεις θα είναι δύο. Το λέω σε κάποιους γνωστούς μου, για να μη το ξεχνάνε…

7 σχόλια:

 1. Υπάρχει περιοχή τσαμουριάς στην Ελληνική Ήπειρο; (όπως εσείς γράφετε;). Η ιστορία άλλα γράφει και επειδή αφήνετε να γράψουμε την άποψη μας αντέγραψα ένα κείμενο: Οι Τσάμηδες εγκαταστάθηκαν στην Θεσπρωτία τον 17ο αιώνα μετά την ατυχή επανάσταση του επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου, του Σκυλοσόφου και θεωρούσαν τους εαυτούς τους Τούρκους. Στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13 όταν ο Ελληνικός Στρατός έμπαινε στην Ήπειρο, πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων και μετά την οριοθέτηση των ελληνοαλβανικών συνόρων το 1913, παρέμειναν εντός ελληνικού εδάφους...Άρα τα κοιτάσματα βρίσκονται στην Θεσπρωτία.
  Όσο για το όνομα των Σλάβων των Σκοπίων δεν ξέρω τι έχουν αποφασίσει κάποιοι και διατάζουν τους εδώ πολιτικούς. Όσο για τα κοιτάσματα προς το παρόν ξένοι τα εκμεταλλεύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρώ αυτονόητα κάποια πράγματα ακόμη και όταν δεν γράφω "Τσαμουριά" αντί Τσαμουριά. Το διόρθωσα στο κείμενο.

   Για το πού είναι τα κοιτάσματα αφήστε to σε μένα (δέστε το χάρτη που ανέβασα με τη Τσαμουριά χωρίς να κολάτε στο χιλιοστό, υπάρχει και το Ιόνιο). Μια όμως και το θέσατε, σας λέω και βρείτε στο διαδίκτυο, ότι η εταιρεία που ψάχνει για κοιτάσματα στην Ήπειρο μετρήσεις MAD έκανε με αεροπλάνο (υπάρχει και φωτογραφία). Και στη Κύπρο έγινε κάτι ανάλογο με μετρήσεις MAD. Απο πού το έμαθαν όλοι αυτοί;

   Για να το παμε και λίγο παρακάτω. Γιατί ανιχνευτές MAD δεν έχουν τα Ελληνικά αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου ενώ τα Τουρκικά έχουν; Γιατί αφήνουν οι μαλάκες του ΓΕΕΘΑ να μετράνε οι Τούρκοι απο αέρα για κοιτάσματα στο Αιγαίο κάθε μέρα; Δεν έχουν βαρεθεί οι παρτάκηδες να κάνουν παρέα στα Τουρκικά πλοία που κάνουν έρευνα επι χρόνια στην υποτιθέμενη Ελληνική ΑΟΖ και να το κρύβουν;

   Διαγραφή
 2. ...όσο γιά τήν FYROM,τό ΤΕΧΝΙΤΟ αυτό ΚΡΑΤΙΔΙΟ,πιστεύουμε πώς είναι εξαιρετικά ετοιμοθάνατο,λόγω ακριβώς τής πολυφυλετικής πανσπερμίας πού εμπεριέχει,ακόμα καί ελληνες υπάρχουν εκεί,σλαυόφωνοι,από τήν εποχή τών κακουργιών τών εδώ μπολσεβίκων,υπολογίζονται περί τίς 200.000!
  Επίσης στήν ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗ περιοχή αυτή τής Μακεδονίας,υπάρχει σήμερα γιγαντιαία Αμερικανική βάση Camb Bondsteel στό Urosevac τού νότιου Κοσόβου είναι δέ τόσο μεγάλη πού διακρίνεται από τήν Σελήνη μέ γυμνό οφθαλμό.!!
  Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τά ελληνικά σύνορα καί 26 χιλιόμ. από τήν πόλη τών Σκοπίων.
  Σέ έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί μέ τόν βαρύ εξοπλισμό τους(!)...

  Τό εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ.
  Είναι ή πρώτη διακρατική βάση στήν στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται καί επεκτείνεται ταυτόχρονα στό έδαφος δύο κρατών, τών Σκοπίων,καί τού Κοσόβου.!!
  Τό Camp Bondsteel είναι ή δεύτερη σέ μέγεθος Αμερικανική βάση τού κόσμου.!!!
  Τό Camp Bondsteel φιλοδοξεί νά κλέψει τήν πρώτη θέση, από ανάλογη βάση τού Ιράκ, μετά τήν ολοκλήρωση μιάς προσαρτημένης δεύτερης δίδυμης βάσης πού ήδη κατασκευάζεται στό έδαφος τών Σκοπίων, περιλαμβάνοντας αεροδρόμιο, εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων καί ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης...
  Προορισμός της ή διαρκής επιτήρηση τών Βαλκανίων, τής ανατολικής Μεσογείου καί κυρίως τής Ρωσίας,αλλά καί βεβαίως τού γιγάντιου πετρελαιαγωγού ΑΜΒΟ προϋπολογισμού 1,3 δισεκ. δολλαρίων πού θά διέλθει από τά Σκόπια....
  Στά Σκόπια επίσης, κατασκευάζεται ταχύτατα υπό άκρα μυστικότητα(!!!) ή μεγαλύτερη Aμερικανική πρεσβεία τού κόσμου. Εκτείνεται στόν βόρειο τομέα τής πόλης σέ υπερυψωμένη έκταση 110.000 τ.μ. δίπλα στόν ποταμό Βαρδάρη, καί θά φιλοξενήσει υπερσύχρονα κέντρα τηλεπαρακολούθησης ΠΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ....
  (ισως ό κ.καθηγητής νά τά γνωρίζει αυτά,αλλά επιδή εσχάτως ανακάλυψα τυχαία αυτό τό μοναδικό site,τά γράφω γιά γενικό προβληματισμό όλων μας)
  Κύριε καθηγητά,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καί ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει νεο κόλπο. Το Στραβό της Αλέξαινας με το ΙQ κότΑς ΤΟ ΣΚΈΦΤΗΚΕ. νΑ κανουν το ΦΥΡΟΜ ομοσπονδία και να εχουν δύο κρατίδια με άλλα ονόματα. Το ένα το φυρομαϊκο θα το λενε Δημοκρατία της Μακεδονίας και το άλλο το Αλβανικό θα το λενε Μουνι της Καλέργαινας.

   Διαγραφή
 3. Κ.Καθηγητά το triklopodia ανεβάζει άρθρα σας αλλά κρύβει το χάρτη.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και ολα αυτα οι πρωδοτες μας τα κρυβουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εχει ομως ακουστει οτι τα κοιτασματα του αιγαιου και της κρητης η εξορυξη τους κοστιζει. δεν ειμαι ειδικος ουτε εχω τις γνωσεις, γεωλογος μου το ειπε.
  πρεπει να βγει στην αγορα μετα 120 δολαρια το βαρελι. ο Μπαμπουρας;;;;;
  αυτο το κοιτασμα που πηγε να ανοιξει ο Παπαδοπουλος με τις γνωστες συνεπειες!!!!
  ειναι λεγεται, το τριπλασιο του ΠΡΙΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.