Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Εν συντομία (3). Το νανογιλέκο του Aδωνi έχει πολύ μεγάλη “ουρά”

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

       ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΝΟΓΙΛΕΚΟ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Το 2012 είχα γράψει μερικά πράγματα για το νανογιλέκο που διαφήμιζε ο Τριανταφυλλόπουλος (βλέπετε εδώ). Αυτά που ακολούθησαν πέντε χρόνια μετά με δικαίωσαν (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ). Οι μετρήσεις Γκόνου εδώ είναι όλα τα λεφτά (δέστε το νανοδιάγραμμα). Ευτυχώς που ο Βαξεβάνης και οι άλλοι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν τι σημαίνει στατιστική απόκλιση. Κλαίω… (πολύ).

Σαφή επιστημονική άποψη για το νανογιλέκο ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να εκφράσω, αφού η πατέντα που κατατέθηκε απο τη NanoBionic, δεν μιλάει με σαφήνεια για το υλικό!

Χωρίς αυτη τη πληροφορία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ιδιότητες του γιλέκου ούτε το κράτος. Αυτό μπορεί να είναι και ένα κόλπο για να μη μιλάει κανένας εναντίον. Προσωπικά, δεν πείθομαι για τη χρησιμότητα του υλικού της Nanobionic, συνεπώς δεν το συνιστώ για καμμία χρήση.

“Δεν θα μιλάς για μάς, για να πουλάς¨ότι νάναι χωρίς να σε ενοχλεί κανένας”. Aυτό ισχύει στη χώρα; Μετά απο 5 χρόνια ανακάλυψε το ψευτοκράτος και πολλά ΜΜΕ, ότι η φασολιά τελικά δεν έκανε φασόλια;

Να γιατί οι δικαστές έχουν σηκώσει μπαϊράκι. Να γιατί μιλάω για επίσημο παρακράτος.

       ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΗΓΚΟΦΩΛΙΑ

Απο το μαγαζί της zougla.gr έχουν βγεί πολλοί ήρωες των κόμικς, ο Άδωνις με τη πλαστική μπαντάνα που θεράπευε, ο Σώρρας των 600 δις ευρώ, ο Καρυώτης και ο Λυγερός με τη περίφημη Τράπεζα της Ανατολής, το νανογιλέκο που ήταν απλό ρουχαλάκι απο πολυμερές που δεν πλένεται κιόλας (καλή δουλίτσα αυτή), η περίφημη συσκευή Ζωγράφου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απο νερό (ήταν μια τελικά μια μπαταρία 12V/7Ah), που χάθηκε κάπου στο Σύμπαν χωρίς να γίνει επανάσταση στον πλανήτη κοκ. O Βαξεβάνης δεν πήρε είδηση τόσους παλαμοκρούστες των ΑΕΙ, που συμμετείχαν στις εκπομπές του Μάκη7. Τυχαίο; Δεν ξέρω.

Είναι και ο Ξηρός εκεί στη παρέα και ο εκδότης που του πήρε φωτιά το αυτοκίνητο στο δρόμο στην Αθηνών-Λαμίας και ο Γιαννoυσάκης του Μαρινάκη και ο Κουρτάκης που τον είδε στον ύπνο του ο Μάκης.7 και η απόπειρα κατά του Παλαιοκρασσά που ο Μ.Τ: ήταν παρών, που θυμήθηκε ο Βαξεβάνης και οι 16 σφαίρες της “Σέχτας” κατά του Γκιόλια (πολύ μίσος, μία αρκούσε, αυτό για τον έμπορο όπλων και τους 33 φακέλλους δεν το τρώω κσι ας μην είναι θαυμάστριά μου η μαμά του Αρναούτογλου) και το “πήρα μάνα το όπλο μου και πάω να καθαρίσω” τον Θέμο τον κομιστή του DVD (κατά τα λεγόμενα του Γκιόλια για τον Μ.Τ:). Ο Βαξεβάνης ξέχασε περιέργως να γράψει, ότι ο Δημοσιογράφος ήταν παρών και στην είσοδο της πολυκατοικίας, που ο φίλος της Νατάσας και του Καραμανλή, ο Ζαχόπουλος έπεσε (μόνος του φαντάζομαι) στον ακάλυπτο χώρο. Γιατί το ξέχασε;

Και ερωτώ. Δικαίωμά μου είναι.

“Τί ζητά χωρίς αιτία το πουλί στη Βοιωτία”, που έλεγε και η Αγγελική Νικολούλη που μούχε πάρει και ολοσέλιδη συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής μια 16η Ιανουαρίου πριν πάρα πολλά χρόνια; Tην άλλη μέρα με έψαχνε η Παναγιωταρέα για να της δώσω συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Ωραίες εποχές. 

Θα μου πείτε αφού τον Δημοσιογράφο τον “φυλάει” επι 16 χρόνια η ΕΥΠ, πως γίνεται μερικοί να τον υποψιάζονται για εγκλήματα κατά ζωής. Μα αγαπητοί μου φίλοι, είναι λογικό. Το παρακράτος είναι οι μυστικές υπηρεσίες.

Είναι μεγάλη κακία πάντως όλοι να βαράνε τη δουλίτσα με το νανογιλέκο και να ξεχνάνε τη δουλίτσα με το νανοζεόλιθο, που τα ζώα τον τρώνε κιόλας! Άμα χρωστάς και οικονομάς, διαφημίζεις κιόλας σε Real Time. Το θέμα είναι να μη σε πάρουν είδηση, γιατί τότε θα βάλουν άλλο στη θέση σου. Πας για σύνταξη ή σε ΜΚΟ αν είσαι τυχερός.

Εν ολίγοις, τραβάς το μίτο και φτειάχνεις την ομάδα…  Πόντας!

       ΛΙΓΗ ΘΕΩΡΙΑ. ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.

Όσοι έχουν παίξει σκάκι ξέρουν πως το παιγνίδι έχει στόχο την κατάληψη των τετραγώνων του αντιπάλου, με τελικό στόχο τον έλεγχο του τοπικού πεδίου και εν τέλει τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού με τη πτώση του βασιλιά, του ενός δηλαδή απο τους δύο που ξέρουν γιατί γίνεται το παιγνίδι.

Ο κεντρικός “τραπεζίτης” χωρίζει τον χώρο σε παιγνίδια σκακιού, στα οποία βάζει έναν αντιπρόσωπο του να παίξει για να κερδίσει παρέχοντας του όλα τα εφόδια για το σκοπό αυτό. Ο κόσμος και η Ελλάδα είναι γεμάτος απο τέτοιες σκακιέρες, τοπικές, εθνικές, υπερεθνικές.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάποιοι τρέχουν (ένας σε κάθε τομέα) με σχέδιο να ελέγχξουν πρώτοι ότι κενό υπάρχει. Ο χώρος δεν είναι άπειρος, γιατί η ζωή κάπου αρχίζει και κάπου τελειώνει, το παιγνίδι όμως είναι διαχρονικό. Χέρι με χέρι πάει.

Η Ελλάδα για να ορθοποδήσει χρειάζεται στρατηγικές επιλογές σε περιορισμένο χρόνο διεκπεραίωσης. Αν το παρακράτος (η επίσημη εξουσία που έχει μπροστά δέκα υπαλλήλους σε κάθε σκακιέρα) ελέγχει τα πάντα, ιδέες και θέληση δεν θα υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Κανείς δεν δουλεύει μόνο για να φάει. Υπάρχει πάντα ένα κάτω όριο (ισότητα). Θα έπρεπε να υπάρχει και ένα άνω όριο (αξιοκρατία).

Ο έλεγχος των πρωτογενών και των κερδοφόρων πηγών της Ελλάδας απο καπάτσους κοτσαμπάσηδες με τις πλάτες των λεγόμενων “θεσμών”, όπως  ο χώρος των ιδεών (παιδεία, ΜΜΕ, πληροφόρηση, ΑΕΙ, καινοτομίες), ποιοί θα ασκούν την επιχειρηματικότητα και “πώς” το management του κεφαλαίου και το ανθρώπινο δυναμικό (πολιτικοί), το δίκαιο και η αστυνόμευση (δικαστικές αποφάσεις), τα ΜΜΕ (προγραμματισμός κοινής γνώμης με λάθος δεδομένα), μετρήσεις κοινωνκής συμπεριφοράς (δημοσκοππήσεις) είναι μερικές απο τις “σκακιέρες”.

Το παρακράτος εφαρμόζει στη χώρα επι δεκαετίες τη τεχνική του “πνιγμού”, απομονώνει, εκδιώκει, πολεμάει και κόβει τη τροφοδοσία απο ότι κινδυνεύει ακόμη και μελλοντικά. Δίνει σημασία στο να χτυπηθούν οι “πυρήνες της φωτάς” εν τη γεννήσει τους, μιλούν και για “αυγά του φιδιού”. Το διαβολικό αρέσκεται να δίνει άσχημα ονόματα στο καλό… ίσως γιατί δεν είναι τέλειο.

Μια απο τις ανάγκες για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας είναι και η δημιουργία καινοτομιών. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, γιατί αφενός υπάρχουν φρουροί σε κάθε γωνία και σε οργανισμό και αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν υποδομές. Σε κάθε συσκευή μέτρησης στην έρευνα επι χρόνια π.χ. υπάρχουν “ιδιοκτήτες”. Αυτό που το παρακράτος φοβάται είναι να μη ξεκινήσει κάτι, για το λόγο αυτό ότι νέο πάει να κινηθεί, το καίει ή βάζει ανθρωπο του να πάρει μια πατέντα στο θέμα για να μη πάει άλλος και χτυπήσει το νταμάκι στο σκάκι…

Υλικά και ενέργεια είναι βασικά παιγνίδια στις σκακιέρες που έχουν ανοίξει στη χώρα. Το παρακράτος έχει φροντίσει και για αυτό. Έχει μοιράσει ρόλους σε δημοσιογράφους και σε εγκάθετους γυρολόγους συμφερόντων που βγαίνουν σαν νυφίτσες στα ΜΜΕ του καρτέλ αλλά και ανώνυμους ή επώνυμους συκοφάντες στο διαδίκτυο για να παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας ή να φιλτράρουν γεγονότα. Σε κάθε σκακιέρα υπάρχει αστυνόμος. Έτσι γίνονται αυτά.

Τραβάς το μίτο και φτειάχνεις την “ομάδα”. Πέσμου ποιόν κάνεις παρέα για να σου πώ ποιός είσαι…

Η κατάσταση που σας προανέφερα, δεν θα εξελιχθεί καλά για κανένα, απολύτως κανένα. Κάθε τι που φαίνεται πεθαίνει. Αυτό είναι νόμος της φύσης. Σήμερα φάνηκαν πολλά.

       OFF THE RECORD

 1. Δεν είναι μόνο το μαγαζί του Ψυχάρη, είναι και άλλα 2+2 μαγαζιά με πρόβλημα. Είναι κουραστικοί, φτειάχνουν ιστορίες και ευλογούν τα γέννια τους για να υπάρχουν.
 2. Οι βόμβες που σκάνε στην Ελλάδα συνήθως είναι μικρές, σαν χειροκροτήματα. Είναι στο κόλπο και αυτές. Σπάνια κάποιος σκοτώνεται. Δεν είναι τυχαίο. Παιδιά του γραφείου είναι και αυτά, υπο απασχολούμενα. Αρκεί να μη ξεχάσουν το τηλεφώνημα. Ποτέ δεν το ξεχνάνε.
 3. Οι θρησκείες είναι σαν το BIOS του υπολογιστή. Πολλές τις έχουν εφεύρει.
 4. “Όταν με πας βόλτα απο το χέρι, πρόσεξε μη γίνεις το σκυλάκι μου…”
 5. Ακουσα σήμερα να διαμαρτύρεται και ο γνωστός μπουζουκόβιος “δημοσιογράφος” χωρίς πτυχίο, και θυμήθηκα αυτόν που πούλαγε ναρκωτικά στη Μύκονο, τi κάνει το γατάκι; Αλφαδιάζει τώρα το γιαούρτι;

Σχετικά άρθρα

 1. Τα «μαγικά» γιλέκα στην εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη 1 (2017)
 2. Τα «μαγικά» γιλέκα στην εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη 2 (2017)
 3. Νανογιλέκα; Απάτη! του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Τον καταγγέλει το Παν-μιο Αθηνών

1 σχόλιο:

 1. θα παω στη ζουγκλα με τον Ταρζαν. το αποφασισα.
  θα κανουν και δημοψηφισμα λεει για τα σκοπια.
  να αποφασισει ο λαος. χοχοχοχο
  θα δωσουν στο λαο τη δυνατοτητα να αποφασισει για το μελλον του.
  χαχαχαχαχα++.
  θα κανουμε στομαχι απο τα γελια παλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.