Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Εν συντομία (2)

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΓΚΑΡΟΤΣΑ ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η πολιτική είναι μια τέχνη που έχει σχέση με τη παράνοια του πολιτικού και τη διανοητική καθυστέρηση του εκλογικού σώματος. Σαν επιστήμη η πολιτική δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αφού όλοι οι “πολιτικοί” είναι του καναπέ, της ταβέρνας και των ΜΜΕ. “Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”. Τα ξέρετε αυτά. Ο πολιτικός λόγος έχει  αντικατασταθεί απο το κοριό της ΕΥΠ.

Η ΝΔ έρχεται ξανά σαν Ζόμπι να παιτήσει την προτίμηση του Ελληνικού λαού ξεχνώντας ότι τη χώρα τη χρεοκόπησε ο Κουστάκης Καραμανλής ο “Άντρακλας” και ότι έχει υπογράψει 2 μνημόνια με χαρά και νάζι  με τον Παυλόπουλο και τον Τρελλαντώνη μαζί. Ο Καμμένος μέσω της συμμετοχής του στη κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να αθωώσει τον εξαφανισμένο επι 8ετία Καραμανλή, ρίχνοντας τα πάντα στον φουκαρά το Γεωργίου, που άλλαξε τα νούμερα.  Ρε τα νούμερα…

Όλοι αυτοί νομίζουν ότι πάσχουμε απο γεροντική άννοια και ότι ξεχνάμε τη καταστροφή που έκανε ο Καραμανλής στη χώρα, όπως φαίνεται μέσα απο οικονομικούς δείκτες (βλέπετε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, & εδώ).

Σαν γέροι με μαλάκυνση κάτι απτυχίωτοι δημοσιογράφοι με το όνομα τους στη λίστα Lagarde (την τρίτη βελτιωμένη έκδοση) επαναφέρουν κάθε τόσο στην επικαιρότητα τη Καραμανλή. Τις τρώνε καλά, εξαφανίζονται και μετά πάλι τα ίδια. Κάποτε πρέπει στην Ελλάδα όλοι να μάθουν ότι πρέπει να τραβάνε γραμμές στο τεφτέρι τους και να λένε “τέλος, θα γίνουμε νούμερο ή θα φάμε πολύ ξύλο αν συνεχίσουμε να λέμε πάλι τις βλακείες περι Θεού για τον Καραμανλή…”.

ΕINAI KAI ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ… ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΛΙ.

Ο Μητσοτάκης έχει ένα πολύ κακό βιογραφικό κληρονομημένο απο το ΒΑΡΥ αποτυχημένο ΧΘΕΣ της ΝΔ (μη ξεχνώντας και τα φέσια που άφησε ο Αβραμόπουλος στο υπουργείο Υγείας, αυτός θα ζητήσει στήριξη σύντομα απο τα κεντρικά της ΝΔ, το διαισθάνομαι) και θα πρέπει να το κουβαλήσει.

Με τόσα ΒΑΡΙΔΙΑ ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές, όσο και να ασκεί τη πολιτική ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ σε όλους και σε όλα. Είναι και το πρόβλημα της Μαρέβας που είναι πολύ σοβαρό.

Λέτε να βγάλει “τρελλό” το νόμο Τσίπρα για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ το Συμβούλιο της Επικρατείας και να γλυτώσει το πέναλτυ ο Μητσοτάκης; Αυτό θα ήταν διαπλοκή! 

Χρειάζεται ΜΕΣΣΙΑΣ επειγόντως και για όλους. Η διαπλοκή χύνεται απο τα παράθυρα στο δρόμο. To κράτος συνεχώς διαλύεται. Δεν τους νοιάζει όμως. Άμα έχεις κάνει τις αρπαχτές σου, γιατί να σε νοιάζει; ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. Πόσα χρόνια σας το λέω;

ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Σας το λένε οι φαντάροι του παρακράτους που απέτυχαν. Οι απατεώνες δηλαδή. Υπάρχει ένα σύνολο αγνώστων παραμέτρων σε όλα τα θέματα, στις οποίες ο σημερινός Έλληνας λόγω της αμορφωσιάς των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ του καρτέλ δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση, με αποτέλεσμα η ανταγωνιστικότητα του σε προσωπικό επίπεδο να είναι κατώτερη εκείνης ενός άλλου πολίτη που ζεί σε μια άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Υπάρχει ένας άγνωστος όμορφος κόσμος που κρύβεται, για τον οποίο ο σημερινός Έλληνας δεν έχει πάρει χαμπάρι για να τρώει το παρακράτος και η διαπλοκή. Τα ευφυολογήματα και οι ιδέες καίγονται εύκολα αλλά η πραγματική αξιοκρατία διαπρέπει αν είναι σωστή. Είναι νόμος της φύσης.

Χωρίς “ευγονική” ο Έλληνας είναι καταδικασμένος να ζεί στο λάκκο που του σκάβουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι των καρτέλ. Όσο ακούει τους τρόμπες και τα λαμόγια, ο Έλληνας δεν θα δεί ποτέ το φώς στην άκρη του τούνελ. Επίτηδες δεν τον έχουν μάθει στα σχολεία να αποδέχεται το καλύτερο. Επίτηδες τον έχουν κάνει ανίκανο και άχρηστο να σκεφτεί. Τον έχουν μάθει να αμφισβητεί τα πάντα και να μη κάνει τίποτα. Η αμφισβήτηση πρέπει να κινείται εντός ορίων αλλοιώς καμμία δράση δεν έχει νόημα.

Στα σκουπίδια και τα αποκαίδια του ΧΘΕΣ βρίσκει κανείς ειδήμονες δημοσιογράφους που έχουν άποψη για όλα. Δεν έχουν οι αγράμματοι και θρασείς αυτοί τύποι καταλάβει ότι η μπογιά τους πέρασε και ότι είναι καιρός να ξεκουμπιστούν πριν ντυθούν στα πούπουλα με μονωτικό τη πίσα…

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΤΑΧΕΙ ΒΡΕΙ…

Ο Τσίπρας δεν πέτυχε να πείσει κανένα ότι πολέμησε τους κοτσαμπάσηδες. Πρόδωσε την αριτερά. Με ψέμματα επικαρπώθηκε τη ψήφο του Ελληνικού λαού. Θα μου πείτε ότι και η ΝΔ το ίδιο έκανε, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό λέω ότι όλα τα κόμματα είναι μια παρέα (ακόμη και τα εκτός βουλής).

Με τις νέες άδειες τήλεόρασης θα χρειασθούν νέες συσκευές τηλεόρασης ή μετατροπείς σήματος. Αυτό είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ και ο Τσίπρας κάνει business. Η σχετική διαφήμιση απο τα ΜΜΕ του καρτέλ και τους δημοσιογράφους του παρακράτους έχει ξεκινήσει. 5% φόρο στις διαφημίσεις των ΜΜΕ βάζει ο Τσίπρας αντί για 20%. Εσείς πόσο πληρώνετε σε φόρο και σε ασφάλιση με τα μπλοκάκια; Κάπου στο 50% μήπως;

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. 4x4…

Το κυνήγι με το κοριό της ΕΥΠ συνεχίζεται αντί πολιτικού λόγου. Κανείς δεν μιλάει πλέον για βιωσιμότητα του χρέους και για κόφτη. Κανείς δεν μιλάει για μειώσεις σε συντάξεις και σε μισθούς. Κανείς δεν μιλάει σοβαρά για τα εθνικά θέματα. Φτάσαμε στο σημείο να μας κουνάει το δάκτυλο και ο Μεγάλος Χορευτής Κοτζιάς. Απο τη μια λέει, ότι ο Ερντογάν δήλωσε για πρώτη φορά, ότι δεν αμφισβητεί Ελληνικά εδάφη και απο την άλλη μεριά ξεχνάει την αναφορά του ΠτΔ σε νέα ερμηνεία της Συνθήκης της Λωζάνης μπροστά στον Ερντογάν αλλά και τη δημόσια αποδοχή απο το Τσίπρα της αναβάθμισής της! Η γεροντική άννοια έχει γίνει μάστιγα στην Ελλάδα.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΣΚΕΤΗ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Ο Τσίπρας κάνει καθημερινο αγώνα για να κάνει τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους ακόμη πιο πλούσιους. Έκανε η δουλίτσα με το LNG παρέα με τη Κύπρο στην Αίγυπτο, έστησε τη συμφωνία με το Αμερικάνικο LNG στο terminal της Αλεξανδρούπολης (παρέα με τον Κοπελούζο), έφτειαξε με δανεικά τη συμφωνία της Fraport Hellas (με τον Κοπελούζο πάλι) και τις Ελληνικές τράπεζες, χάρισε το Ελληνικό στο Λάτση και τον έκανε manager στα Ελληνικά κοιτάσματα, προώθησε τα νοθευμένα με βιοκαύσιμα (βιοαιθανόλη) καύσιμα έφερε τη καλλιέργεια μαριχουάνας απο την οποία εταιρείες όπως η γνωστή Mobil Oil του Βαρδινογιάννη θα φτειάχνει φτηνά βιοκαύσιμα που θα πωλούνται στην Ελλάδα ακριβά, εισάγει πολύ ενέργεια κάνοντας κακή διαχείρηση του ιστού και έχοντας ένα κακό σχέδιο για την ανάπτυξη της ΔΕΗ, διανοίγει τον Αξιό υπέρ τη ποτάμιας ναυτιλίας και για το λόγο αυτό φροντίζει να λυθεί και το θέμα με το όνομα της FYROM, πουλάει ακριβά το φυσικό αέριο στην Ελλάδα (και στη FYROM), κρατάει ακριβά τη τιμή της κιλοβατώρας απο τα ΑΠΕ για να μη φανεί ποιοί και πόσα κερδίζουν απο τα καύσιμα στην Ελλάδα, καθυστερεί με κόλπα την ολοκλήρωση του TAP (οι εφοπλιστές δεν θέλουν αγωγούς φυσικού αερίου αλλά ακριβό LNG και βάρκες) κοκ. Με τόσα που κάνει ο Τσίπρας, να μη κάνει το κάτι τι του και ο Καμμένος; Πότε θα ξαναβρεί την ευκαιρία…

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΛΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ…

Ο Μητσοτάκης για να τα μάθει αυτά τα κόλπα που κάνει ο Τσίπρας θα περάσουν χρόνια. Είναι αγαθό παιδί το καημένο. Με το σείς και με το σας τον πάει τον Τσίπρα. Χρειάζεται ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗ ΝΔ.

Έχω βαρεθεί να παίζω με τα τσικό της διανόησης και της πολιτικής.

2 σχόλια:

  1. k.καθηγητα φαντάζομαι τον Καμμένο με φτερρραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αβραααααμ πουλος ειναι το κρυφο χαρτι τους. γιαυτο τον εχουν κρυψει στας ευρωπας. ετσι ειχαν κανει και με τον τονυ καπονε.
    ελπιζω να μην προλαβουν οπως λεει κι ο Πατροκοσμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.