Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Εξωτερική πολιτική. Μετά την αποτυχία στο Κυπριακό, αφήγημα επιτυχίας για τη FYROM για να ξεχασθεί ο Κουρουμπλής.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΩ, ΣΑΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΘΑ ΚΛΑΣΩ

Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι έρμαιο της ενεργειακής πολιτικής της, την οποία ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και είναι αυτή που ευνοεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Χάριν της προστασίας του εμπορίου ναρκωτικών, λαθραίων και προσεχώς LNG στο Αιγαίο, καμμία οριοθέτηση σε ΑΟΖ και σε υφαλοκρηπίδα δεν προχωράει επι χρόνια.

Όλοι οι υπουργοί εξωτερικών ήταν ριψάσπιδες. Χαρίζανε εύκολα. Επι δεκαετίες δεν έχουν επιλύσει κανένα πρόβλημα της χώρας μας. Πάνε ταξείδια στα καλύτερα μέρη, τρώνε σα βόδια, χορεύουν σαν νταλίκες, γυρνάνε για ξεκούραση και στέλνουν μηνύματα με μια γεωστρατηγική, που δεν επαληθεύεται ΠΟΤΕ. Ζούν στη κοσμάρα τους. Με ένα iPhone είναι όλοι και να οι νοσοκόμες να τρέχουν μη χεσθεί ο δήμαρχος.

Το κόλπο που πάει να γίνει με τη FYROM είναι να φανεί ότι αυτή "υποχωρεί" και έτσι η Ελλάδα να της επιτρέψει την είσοδο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Για το λόγο αυτό όλα τα ονόματα που θυμίζουν Μακεδονία στη FYROM θα αποκτήσουν μελλοντικά για λίγο το πρόθεμα "ΠΡΩΗΝ" ή ακόμη και ένα άλλο όνομα, δεν είναι σημαντικό. Μόλις η FYROM μπεί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όλα θα επιστρέψουν στη παλιά ιστορία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ "ΚΛΠ" ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΜΑΣ
Οπου τρώνε δεν μιλούν
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως προωθούν τις εμπορικές συναλλαγές οι πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό και πόσα κερδίζουν απο αυτό. Δεν ξέρω επίσης και πόσα χρωστάνε οι πρεσβείες. Υπάρχουν μεγάλες κλίκες μέσα στα υπουργεία, που δεν τις ακουμπάει καμμία "κυβέρνηση". Θυμάσθε εκείνο το πρέσβη, που εξαφανίστηκε απο το Τόκυο και που τον έψαχναν στις πέντε ηπείρους; Στη φυλακή είναι ή βγήκε;

Χαμός γίνεται στις Πρεσβείες. Απο το δημοτικό στο "κόλπο" τους έχουν. Πρέπει να είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης. Μιλιά οι δανειστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.