Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Τελικός στόχος, η παράδοση όλης της Ελληνικής αγοράς σε ξένους, για μια Ελλάδα πλουσίων και φτωχών

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ χωρίς ρήτρες για τη προστασία της βιομηχανίας της χάρι σε ένα εισηγμένο εκ Γαλλίας πολιτικό που δεν πήγαινε με γυναίκες και στην Ευρωζώνη με ψεύτικα στοιχεία από ένα πολιτικό που έστησε τη κομπίνα του χρηματιστηρίου μιλώντας στους μικροεπενδυτές για «ευκαιρίες».

Η ΕΕ μόνο στα λόγια προστάτευσε τις κατά τόπους βιομηχανίες όσων χωρών δεν είχαν τεχνογνωσίες. Δόθηκαν χρήματα για υποδομές που δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού η διαφθορά έκανε τη δουλειά της.

Η Ελλάδα δεν είχε δημιουργήσει KnowHow πριν μπεί στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Μπήκε χωρίς σχέδιο. Η βιομηχανία στην Ευρώπη χτυπήθηκε από πολέμους π.χ.της Γιουγκοσλαβίας αλλά και από τα ISO. Αυστηρότερα ISO σημαίνουν καλύτερες προδιαγραφές. Η Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει την ανταγωνιστικότητα να ανταπαξέλθει σε τέτοια θέματα με τις ισχυρές και προηγμένες χώρες της ΕΕ. Έτσι άρχισε να μικραίνει και να αφήνει μερίδια της αγοράς της να γίνονται εκμεταλλεύσιμα από ξένες εταιρείες, οι οποίες σαν πολυθεθνικές δεν εφορολογούντο στην Ελλάδα.

Οι βιομηχανίες στη χώρα μας έκλεισαν από έλλειψη ιδεών, τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού ενώ η πολύ ισότητα είχε σκοτώσει την αριστεία με αποτέλεσμα η χώρα να κυβερνάται από ψεύτες και απατεώνες που φυσικά πάντα είχαν άλλα ενδιαφέροντα από αυτά που έπρεπε.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ

Οι εξαγωγές είναι κάτι πολύ σημαντικό σε μια χώρα και βλέπετε τον πόλεμο που κάνει o Donald Trump για το θέμα (άσχετα αν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω). Στην Ελλάδα οι εξαγωγές μειώθηκαν. Παληά στην Ελλάδα φτειάχνονταν πινέζες και σπίρτα, τώρα δεν φτειάχνονται ούτε αυτά. Οι πατάτες εισάγονται. Κάποιοι προσπαθούν να επιβιώσουν αλλά είναι τόσο αναχρονιστικό το περιβάλλον που δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν. Δεν υπάρχει η κατάλληλη νοοτροπία, το κατάλληλο περιβάλλον και τα πρότυπα. Τα ΜΜΕ λειτουργούν παράνομα με την ανοχή της Δικαιοσύνης. Ακόμη και στα chats στο διαδίκτυο υπάρχει έλεγχος. Ελευθερία άποψης δεν επιθυμείται να υπάρχει.

Έχει δημιουργηθεί διαχρονικά μια κακή αντίληψη της δημοκρατίας με στόχο την ισότητα προς τα κάτω και τον διωγμό των αρίστων. Ο πολύς κόσμος ακόμη και σήμερα δεν ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Οι «λύκοι» χάρι σε αυτό, έχουν το κατάλληλο περιβάλλον για να κάνουν τα παιγνίδια τους ανενόχλητοι, αφού δεν υπάρχουν αντιστάσεις σε κανένα επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο, ότι το Αιγαίο έχει γίνει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και ότι πιάστηκε πλοίο με 1 δις ευρώ ηρωίνη, χωρίς να έχουν συλληφθεί ακόμη οι πραγματικοί ένοχοι με τους πολιτικούς περί άλλων να τυρβάζουν. Η διαφθορά έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τα κόκκινα δάνεια και η εξαγωγή των χρημάτων στο εξωτερικό σε φορολογικούς παραδείσους ήταν πάντα μια σιγουριά για τις βιομηχανίες που έκλειναν συνεχώς τον κύκλο εργασιών τους με στόχο να χρεοκοπήσουν και να μη πληρώσουν τα δάνεια τους. Εδώ μπαίνει η ευθύνη των διοικήσεων των τραπεζών που δεν έλεγχαν τα δάνεια που έδιναν με κανόνες βιωσιμότητας αλλά με κρυφές συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνήσεων, που στο τέλος τους έδωσαν ποινική προστασία με νόμο και με την έγκριση των δανειστών.

Η παράδοση όλης της Ελληνικής αγοράς σε ξένα χέρια είναι ένας από τους στόχους των μνημονίων με την ονομασία "μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη". Κανένας ολιγάρχης δεν πληρώνει φόρους. Τα μεγάλα κόκκινα δάνεια κάποιοι τα πήραν χωρίς έλεγχο από τις τράπεζες με τις πλάτες πολιτικών.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΓΟΡΑ

Μια αγορά δεν είναι μόνο η παραγωγή των Ελληνικών βιομηχανιών που πλέον δεν υπάρχει. Όπως θα παρατηρήσετε στο διάγραμμα που ακολουθεί με τα μνημόνια κομμάτια της Ελληνικής αγοράς μεταφέρονται σε ξένα χέρια, κάτι που σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα οδηγεί στη δημιουργία καρτέλ που θα ελέγχουν την Ελληνική οικονομία. Πρόκειται για έναν έμμεσο τρόπο μείωσης της εθνικής λεγόμενης κυριαρχίας και κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος αφού πλέον η χώρα θα ελέγχεται από ολιγάρχες.


Από τις εταιρείες που θα γίνουν στην Ελλάδα, πολλές από τις οποίες θα έχουν το χαρκατήρα ΕΟΖ θα προκύψουν θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει αύξηση του AEΠ. Αυτό που θα λείψει θα είναι η ποιότητα ζωής αφού η φτώχεια δεν θα το επιτρέπει. Ανάπτυξη σημαίνει αύξηση της ανταγωνιστικότητας και όχι αύξηση μόνο του ΑΕΠ. Αυτό δεν θα συμβεί. Η ψαλλίδα μεταξύ πτωχών και πλουσίων θα αυξηθεί. Η Ελλάδα θα γεμίσει με παράγκες.

Καμμία πολυεθνική δεν θέλει να κάνει μια Μπανανία να λειτουργεί σαν κράτος και το κυριότερο να σκέφτεται. Για το λόγο αυτό στα ΜΜΕ βλέπετε να παρελαύνουν στρατιές από χιμπατζήδες δημοσιογράφους να μιλούν για ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλοι περνούν καλά και οι καλύτεροι είναι πάντα οι ίδιοι.

Τα κέρδη των πολυεθνικών δεν θα μένουν στην Ελλάδα αλλά θα εξάγονται. Θα υπάρξει μια βελτίωση της ζωής βασισμένη σε πλασματικούς δείκτες που δεν θα αποδίδουν την πραγματικότητα. Θα υπάρχει μια Ελλάδα πλούσια και μια άλλη της φτώχειας και της μιζέριας που θα κρύβεται. Αυτό είναι το σχέδιο ανάπτυξης Τσίπρα και Μητσοτάκη.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ

Σε κάθε μεγάλο κόλπο χρειάζεται ένα σύνθημα, ένα όραμα και έργα βιτρίνας με βραβεύσεις απο το εξωτερικό κτλ. Ο Ελληνικός λαός τρώει πολύ κουτόχορτο. Αυτά κάθε λίγους μήνες αλλάζουν. Χρειάζεται και το νέο. Τα παράνομα ΜΜΕ του καρτέλ συνεχώς διαστρέφουν την πραγματικότητα. Το θέμα είναι πως γίνονται έργα για συγκεκριμένους επενδυτές που δεν ανταποδίδουν στην Ελληνική οικονομία. Οι εφοπλιστές ας πούμε θέλουν τη διάνοιξη του Αξιού και της τάφρου του Έβρου (ακούγεται ότι θα κάνουν άγαλμα στο Στρατηγό Φράγκο, μπορεί και κόμμα) για να ταξιδεύει το LNG προς βορρά (εσείς θα το πληρώσετε και είναι πολλά δίς ευρώ).

Οι Κινέζοι θέλουν γρήγορα τραίνα και τον Αξιό (εσείς θα τα πληρώσετε). Κανείς απο τους μέν και τους δε, δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Ο ΤΑΠ ούτε ενοίκιο δεν πληρώνει. Οι ενισχύσεις απο την ΕΕ πάνε σε έργα απο τα οποία ο Ελληνικός λαός δεν κερδίζει πλήν απο κάτι ολιγάρχες. Τα κέρδη απο τα κοιτάσματα μέσω ΕΛΠΕ που έχουν χρεοκοπήσει αλλά το κρύβουν όλοι, θα ξεπουληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Πεντάρα τσακιστή δεν θα δεί κανένας Έλληνας απο αυτό. Αυτά τα περί 500 χιλιάδων θέσεων εργασίας είναι φαγητό στον άρρωστο. Δεν υπάρχει.

Δεν είναι τυχαίο πως σε όλους τους διαγωνισμούς για εξορρύξεις τα ΕΛΠΕ είναι συνέχεια μέσα. Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι των ΕΛΠΕ πουλάνε συνέχεια φούμαρα για ΑΟΖ και για κοιτάσματα απο χρόνια στα ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι αποκρύπτουν επι χρόνια, ότι τα κοιτάσματα είναι σε ανοιχτή θάλασσα και ότι η Ελλάδα παρανομεί προκηρύσσοντας τα όπως και η Κύπρος. Αυτό κάποια στιγμή θα προκύψει σαν εθνικό θέμα αλλά θα είναι αργά.

Η προστασία των εμπόρων ναρκωτικών και λαθραίων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο εμποδίζει την επίσημη οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ στον ΟΗΕ (προκήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχει, είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας και όσοι επιμένουν να το επαναλαμβάνουν είναι παρέα, μόνο οριοθέτηση AOZ και υφαλοκτρηπίδας υπάρχει).

Πρέπει να καταλάβετε ποιοί είναι τα θύματα. Την αλήθεια την κρύβουν επι σκοπώ. Κοιμάσθε όρθιοι.

Σχετικά άρθρα
  1. Η Ελληνική βιομηχανία και το άρθρο 173 της συνθήκης της Λισσαβώνας (2015)
  2. Η πολιτειακή αλλαγή που παράγουν τα μνημόνια (2016)
  3. Αρνητική και καταστροφική η συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.