Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Λίγα πράγματα για την υποτιθέμενη πυρηνική σύγκρουση στη Βόρεια Κορέα

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ TRUMP

Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε πολλά προβλήματα για τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ (Τουρκία, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Κατάρ, Λιβύη). Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και ο Donald Trump. Η Τουρκία εν τω μεταξύ στήνει με τις πλάτες του το δικό της γεωστρατηγικό τόξο αρχίζοντας απο την Αλβανία και φθάνοντας μέσω Ιράν στο Κατάρ, δίνοντας μια εναλλακτική λύση στο δρόμο του φυσικού αερίου από αυτόν μέσω Αιγύπτου και πιθανόν Λιβύης. Στη Λιβύη ο Donald Trump τα έχει αφήσει όλα στη τύχη τους, που σημαίνει ότι προωθεί άλλη λύση εκ των όπισθεν δίνοντας χάπια ύπνου στη Σαουδική Αραβία.

Ο Donald Trump έχει πολλά προβλήματα στην άσκηση της πολιτικής του, τα οποία απο αδυναμία αίσθησης ευθύνης αποδίδει στους συνεργάτες του. Το θέμα της Βόρειας Κορέας είναι ένα καλό θέμα για να δείξει στους Αμερικανούς ότι δεν είναι άχρηστος. Ας δούμε μερικά προβλήματα που έχει:
  1. Επικοινωνιακή πολιτική: Συνεχή βλακώδη μηνύματα, απροσεξίες, πολλά πισωγυρίσματα, μονίμως λάθη στις επιλογές προσωπικού. Aποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.
  2. Εξωτερική πολιτική: Πολλά μέτωπα ταυτοχρόνως, Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Φιλιππίνες, Κατάρ, ΕΕ, Ουκρανία, διάνοιξη Αξιού, συμφωνία για το κλίμα. Aποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.
  3. Εσωτερική πολιτική: Obamacare (συνέχεια τρώει φάπες), Μεταναστευτικό (έφαγε φάπες), Τείχος στο Μεξικό (γελοιοποίηση), οικονομία (προσωρινές νίκες). Aποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.
ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Κανένα αμυντικό σύστημα δεν είναι τέλειο. Η "πρώτη" επίθεση είναι πάντα σημαντική.

Ο Donald Trump δεν πέτυχε σε καμμία "πρώτη" επίθεση που έκανε μέχρι τώρα. Αυτό απο μόνο του δείχνει πως δεν μπορεί να ασκήσει εκτελεστική εξουσία.

Το μόνο στο οποίο έχει πετύχει είναι οι πωλήσεις όπλων. Το είδαμε αυτό απο τις απαιτήσεις του να πληρώνουν για αγορές όπλων όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ 2% το ελάχιστο του πρϋπολογισμού του. Το είδαμε στη Σαουδική Αραβία, το είδαμε με την Ιαπωνία που πλέον θέλει να αγοράσει επιθετικά όπλα, αφού τα αμυντικά συστήματα PAC-3 δεν είναι τα κατάλληλα για την κατάρριψη πυραύλων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές (θα προκαλέσουν την έκρηξη τους).

Η πολιτική της πολύ τρέλλας που ακολουθεί ο Donald Trump οδηγεί και άλλα κράτη σε παρόμοια συμπεριφορά. Άλλα θα λένε και άλλα θα κάνουν. Θα υπάρξει ασυνενοησία, παράνοια και έλλειψη εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ θα αυξηθεί η κινητικότητα για πολεμικές συγκρούσεις. Θα προκληθεί συσπείρωση και σταδιακή γελοιοποίηση της εξωτερικής Αμερικανικής πολιτικής (ήδη άλλα λέει ό ένας υπουργός και άλλα ο άλλος). Αυτό θα εξασθενήσει την ισχύ των ΗΠΑ.

Η τρέλλα και ο φόβος παράγουν συσπείρωση ενώ η φτώχεια προκαλεί διάσπαση. Σε έναν ασθενή δεν μπορείς να δίνεις και τα δύο αυτά φάρμακα ταυτοχρόνως (βλέπε Ελλάδα). Με τόσες υπαναχωρήσεις σε υπάρχουσες συμφωνίες των ΗΠΑ που κάνει ο Donald Trump, θα κάνει τις ΗΠΑ "απίστευτες" σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία. Αυτά και πολλά άλλα στις ΗΠΑ φαίνεται ότι τα αγνοούν αλλά θα τα βρούν μπροστά τους.

Αν δεί κανείς τη γραμμή της τύχης του Donald Trump θα διαπιστώσει, ότι δείχνει πως το τέλος του πλησιάζει. Ο ρυθμός των λαθών του και το μέγεθος τους κάνει την όλη κατάσταση για αυτόν μή αναστρέψιμη. Ας τον βοηθήσει κάποιος αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο σαν πωλητής όπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΧΥΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Την ανάλυση που ακολουθεί δεν θα την βρείτε στους NY Times.

Αν υποθέσουμε ότι οι ΗΠΑ χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα με 5 Minuteman III πυρηνικές βόμβες (300 kt) η κάθε μία και ο άνεμος είναι ο σωστός σε λίγα λεπτά θα έχουν τελειώσει όλα


Μια ταυτόχρονη αντεπίθεση της Βόρειας Κορέας με πυρηνικές βόμβες και όχι μόνον στη Νότια θα είχε ασήμαντα αποτελέσματα σε σχέση με τα πολλά εκατομμύρια Βορειοκορεάτες που θα πάνε στον άλλο κόσμο μόνιμα σε λίγα λεπτά. Τους στόχους των βομβών τους επέλεξα τυχαία. Οι Αμερικανοί θα τους επιλέξουν καλύτερα...


Παρατηρείστε και στις δύο εικόνες τα θερμικά κύματα που εκτείνονται σαν φλόγα προς μια κατεύθυνση του ανέμου. Γίνεται αντιληπτό και για ποιό άλλο λόγο οι Ρώσοι φτειάχνουν πυραύλους πολλών πυρηνικών κεφαλών (για καλύτερη "απόδοση").

Ένας πόλεμος με πυρηνικά όπλα δεν γίνεται με βροχή ή χωρίς άνεμο. Με δυνατό άνεμο τα αποτελέσματα του θερμικού κύματος θα μεγιστοποιηθούν ενώ στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα σε διπλανές χώρες. Σημειώστε ότι, δεν είναι δεδομένο ότι η Βόρεια Κορέα έχει πετύχει σμίκρυνση πυρηνικής βόμβας ώστε αυτή να μεταφερθεί με πύραυλο. Συνεπώς το πυρηνικό χτύπημα με βορειοκορατικό πύραυλο, που δείχνω στη φωτογραφία (2) είναι πολύ "προχωρημένο".

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι ΗΠΑ ξέρουν πως ο χρόνος κυλάει πάντα υπέρ τη Βόρειας Κορέας επι πολλά χρόνια. Μια τοποθέτηση Αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Νότιας Κορέας θα έλυνε μόνιμα το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα. Κανείς δεν θέλει να αυτοκτονήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.