Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Πως να πτωχεύσετε αλα Ελληνικά ή αλλοιώς πως να φάτε και εσείς τα δάνεια σας απο τους φορολογουμένους

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΧΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Λίγο πολύ θα έπρεπε να έχετε ακούσει για τις κακές τράπεζες (bad banks) και τις καλές τράπεζες (good banks), μια παλαιά μεθοδολογία που αφορά την εξυγείανση των τραπεζών απο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνουν, γιατί όλοι έχουν πληροφορηθεί πως μπορούν με συμβιβασμό και με ζημία στις τράπεζες να τα αποπληρώσουν φτηνότερα. Τη ζημία φυσικά θα τη χρεωθεί το κράτος, δηλαδή εσείς.

Με τη μεθοδολογία του διαχωρισμού της αρχικής τράπεζας σε δύο, μια κακή τράπεζα και μια καλή τράπεζα, στη κακή μεταφέρονται όλα τα δάνεια που δεν πληρώνται και στη καλή μένουν όσα εξυπηρετούνται.

Μια ανάλογη μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοσθεί και με τις Ελληνικές επιχειρήσεις, που μπορεί να σπάσουν σε κακά υποκαταστήματα που θα μείνουν στην Ελλάδα και σε καλά υποκαταστήματα που θα είναι στο εξωτερικό. Τί δεν καταλάβατε; Θα υπάρξουν και ΜΜΕ που θα εκπέμπουν απο άλλες βαλκανικές χώρες. Μέχρι η χώρα να χρεοκοπήσει και όλοι να τα φέρουν μέσα.

Αυτά είναι τα όνειρα για την "ανάπτυξη" αυτών που βάζετε στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.