Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Η Κολομβία, τα Μνημόνια και οι Θεσμοί απέναντι στην Αριστεία

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Το να επιδιώκεις το Άριστον είναι τρόπος ζωής. Το να ταυτίζεσαι με αυτό σε κάνει ψεύτη και απατεώνα. Η πόζα και το παραμύθι δεν κάνουν τον Άριστο.
Μνημόνια σημαίνει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να το γιατί. Μια κυβέρνηση υπογράφοντας αυτές τις διεθνείς συμφωνίες παύει να αποφασίζει απο μόνη της, κάτι που θα έπρεπε να κάνει σύμφωνα με το σύνταγμα αλλά συναποφασίζει με τους δανειστές για μεταρρυθμίσεις, που στη συνέχεια τις κάνει νόμους. Αυτό το σημείο ούτε η κυβέρνηση ούτε το ΣτΕ δεν παρατήρησαν ότι είναι αντισυνταγματικό.

Είναι αλήθεια, ότι μια διεθνής συμφωνία απαιτεί σύμφωνα με το σύνταγμα τουλάχιστον 181 ψήφους, κάτι που δεν έγινε με κανένα μνημόνιο. Αυτό το σημείο ούτε η Βουλή που ψήφισε ούτε το ΣτΕ δεν παρατήρησαν ότι είναι αντισυνταγματικό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Καμμία διεθνής συμφωνία δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με κανένα άρθρο του συντάγματος. Στη περίπτωση των μνημονίων, η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά συναποφασίζει με τους δανειστές. Ούτε, αυτό το σημείο το ΣτΕ ούτε κανείς άλλος δεν παρατήρησε ότι είναι αντισυνταγματικό.

Τα ανωτέρω δείχνουν ότι η εκτελεστική εξουσία (η κυβέρνηση), η νομοθετική εξουσία (η Βουλή) και η Δικαιοσύνη (τα ανώτατα δικαστήρια), οι θεσμοί δηλαδή στην Ελλάδα δεν λειτουργούν. Όσον αφορά τη τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ αυτά λειτουργούν επι δεκαετίες παράνομα χωρίς άδεια.

Έχουν ξεχάσει ακόμη τα ραδιόφωνα και τη ... τηλεφωνία. Αυτά τί άδειες έχουν; Ούτε αυτό το ΣτΕ ούτε κανείς άλλος απο τους θεσμούς της Κολομβίας δεν το παρατήρησε;

Εϊμαι σίγουρος ότι πραγματικούς "αρίστους" δεν έχετε γνωρίσει αλλοιώς δεν θα επιτρέπατε να σας δουλεύουν οι ψεύτες και οι άριστοι-μαϊμούδες.

Τόσα χρόνια, τώρα ανακάλυψαν όλοι τη κρίση θεσμών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν κράτος αλλά ένας αχταρμάς απατεώνων, που είναι σε όλα τα πόστα και που είναι όλοι παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.