Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Ο κοινωνικός θάνατος στην Ελλάδα ήλθε για να υπάρξει "ανάπτυξη". Αυτή τη φορά τη λένε "Αναπτυξιακή" Τράπεζα...

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΆλλο είναι ένας τροχός να περιστρέφεται και άλλο είναι να τρέχει μόνος του τον κατήφορο...
Ο κοινωνικός θάνατος είναι μια κατάσταση στην οποία περιπίτπει ο άνθρωπος μέσα απο διαδοχικές καταστάσεις που τον κάνουν να χάσει πλήρως την αυτοεκτίμησή του, μη διαθέτοντας την εικόνα που εκπροσωπεί τη σύγχρονη κοινωνία.

Το τί εκπροσωπεί η σύγχρονη κοινωνία είναι κάτι που το μαθαίνει μέσω της Παιδείας αλλά και των ΜΜΕ. Κανένα απο τα δύο στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα. Και τα δύο παράγουν ανέργους, άχρηστους και διανοητικά καθυστερημένους υπηκόους που ζούν εκτός Ελληνικής πραγματικότητας. Ο κόσμος στην Ελλάδα αισθάνεται περισσότερο ότι είναι δημότης Νέας Υόρκης, παρά Έλληνας. Αισθάνεται σαν να ζεί σε ξένο σπίτι. Σε ένα ξένο σπίτι κανείς δεν θέλει να ζήσει για πάντα, κανείς δεν προσπαθεί και κανείς δεν ψάχνει για το καλύτερο. Η κακή χρήση και προφορά της Ελληνικής γλώσσας - απο την οποία χάθηκε το πολυτονικό - απο τους νέους είναι φανερή. Λαός που δεν μιλάει τη γλώσσα του δεν έχει συνέχεια.

Ο κοινωνικός θάνατος είναι η αρνητική όψη μιας κοινωνίας που έχει παύσει να λειτουργεί με αρμονία και σε τάξη, μιας κοινωνίας που μπορεί να παράγει, να απολαμβάνει και να προλαμβάνει. Σε αυτή τη κατάσταση μια κοινωνία θα παράγει τα πάντα με αρνητικό κόστος, όπως εγκλήματα, αδιαφορία, άρνηση σε όλα, μηδενισμό και μη αναγνώριση αξιών κλπ. Αυτό το αρνητικό κόστος θα της δημιουργεί βαθύτερα χάσματα και αντιθέσεις, τα οποία θα είναι όλο και πιό δύσκολο να επουλώσει. Ο κοινωνικός θάνατος συνδέεται με ανάλογα φαινόμενα με τον πολιτικό και τον οικονομικό θάνατο. Και εκεί ίδια χάσματα υπάρχουν.

Η Ελλάδα έχει μπεί σε ένα σπιράλ θανάτου. Η πολιτική που ακολουθείται για τη διάσωσή της δεν είναι η ενδεδειμένη. Δημιουργεί πεζούλες για ξεκούραση αλλά δεν αλλάζει το πεπρωμένο. Η χώρα μας θέλει άλλο μείγμα και αυτό στην Ελλάδα δεν το έχει κανένας πολιτικός.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΜΑΧΕΣ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΕΛΙΟ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΟΥΜΠΙΝΑ

Θαυμάστε πολιτική συζήτηση για να κοιτάτε αλλού...


Είναι τραγικό να βλέπεις το αποτυχημένο ΧΘΕΣ, τα όρθια ψέμματα και τη γεννημένη αποτυχία, να σου μιλούν για Ελλάδα. Απο τη μιά ο Τσίπρας και απο την άλλη ο αυτοδημιούργητος "Κυριάκος" (γίναμε και φίλοι). Και οι δύο τους είναι το ΧΘΕΣ. Τους βλέπει το ΑΥΡΙΟ και γελά. Ο κόσμος δεν έχει δεί ποτέ το καλύτερο και επιλέγει να τον κυβερνήσουν αναγκαστικά αντί για τους πραγματικά άριστους, τα σαπάκια, τα πρεζόνια, τους ναρκέμπορους κλπ, ότι νάναι. Έτσι και αλλοιώς πνιγμένος είναι.

Η ΛΟΥΜΠΙΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ" ΤΡΑΠΕΖΑ

Με το κόλπο αυτό, ότι έχει απομείνει θα μπεί στο κουμπαρά της. Η ιδέα δημιουργίας αυτής της τράπεζας ήταν παλαιά ιδέα των ΑΝΕΛ. Υπήρχε σχέδιο και όταν υπάρχει σχέδιο...

Σε αυτήν θα κληθούν να συμμετάσχουν ή να συνεργαστούν, φορείς του Δημοσίου με χρηματοδοτική ικανότητα ή αναπτυξιακό ρόλο (ΕΤΕΑΝ, ΟΑΕΠ, Enterprise Greece, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Πράσινο Ταμείο, κεφάλαια απο το ΤΑΙΠΕΔ, κεφάλαια απο την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ). Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η συνεργασία ή και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, διεθνών χρηματοδοτικών φορέων. Θα βάλουν τους λύκους μέσα στα πρόβατα και θα τους κάνουν και διαχειριστές.

Στόχος κατά τη κυβέρνηση θα είναι η "αναπτυξιακή" τράπεζα να "προικοδοτηθεί" με τους απαραίτητους πόρους και περιουσιακά στοιχεία που θα της επιτρέψουν να επιτελέσει το ρόλο της, το ρόλο της "ανάπτυξης" που όμως δεν ξέρουν τί είναι. Με το κάλυμμα της ανάπτυξης, θα γίνουν καταπληκτικά πράγματα, σας μιλάω για εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.