Ads Top

Παυλόπουλος. Ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής τραγωδίας εν δράσει. Άχρηστα μηνύματα πάλι.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ

Η Ελλάδα σβύννει, ο πληθυσμός της συρρικνώνεται, η παραγωγή μειώνεται, το χρέος της με τις εξόδους στις αγορές όχι μόνο βιώσιμο δεν γίνεται αλλά και αυξάνει ενώ τα κόκκινα δάνεια θα προστεθούν σαν ζημία στον προϋπολογισμό σταδιακά μέχρι ύψους τουλάχιστον 120 δις ευρώ. Το πλεόνασμα του Τσίπρα ήταν παραμύθι, η βλακεία αυξάνει, ο λαός είναι απληροφόρητος, τα ΜΜΕ έχουν παραδοθεί σε ένα καρτέλ, τα ναρκωτικά, τα λαθραία και τα τυχερά παιγνίδια έχουν γίνει η βιομηχανίας της "ανάπτυξης", οι επενδύσεις γίνονται με δάνεια και εγγυήσεις τη κρατική περιουσία, τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ χαρίζονται με τεχνάσματα, οι λίστες βγήκαν άχρηστες απο το ΣτΕ κοκ. Μπροστά σε όλα αυτά ο ΠτΔ συνθηματολογεί πανηλίθια λέγοντας ότι "οι Έλληνες θα πρέπει να υπερασπισθούμε την 'πατρίδα' μας".

Σαν συνταγματολόγος που υπέγραψε τα μνημόνια και παρέδωσε την εθνική κυριαρχία θα έπρεπε να ξέρει ότι "πατρίδα" χωρίς τους θεσμούς να λειτουργούν και με ένα σύνταγμα κουρέλι δεν υφίσταται. Είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το πιό χρήσιμο για το τόπο. Να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί γιατί είναι ανεπαρκής και προκλητικός στη κοινωνία.

Δεν ζούμε στο μεσαίωνα πλέον, ο κόσμος έχει προχωρήσει. Δεν επιτρέπεται να περνάει τέτοια patterns στον Ελληνικό λαό κάνοντας σιγόντο στα παιγνίδια Καμμένου.

 Σε χώρες σαν την Ελλάδα ο λαός δεν σκέφτεται έξυπνα, δεν παίρνει στροφές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώει στο κεφάλι τη πατριδογνωσία της τρίτης δημοτικού. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι απατεώνες πολιτικοί. Αυτοί ήταν και παραμένουν η μόνιμη απειλή για το μέλλον της.

Σε κανένα κράτος της ΕΕ δεν ακούγονται τέτοιες μαλακίες απο ΠτΔ ή Πρωθυπουργό. Ο Ελληνοιταλικός πόλεμος τελείωσε. Το ξέρει; Πoιό πανεπιστήμιο έχει τελειώσει; H "Ακαδημία" τον έκανε "καθηγητή"; Δεν τα έχει μάθει καλά στο "σχολείο". Καθόλου καλά. Δεν έχει αίσθηση και δεν ακούει τον παλμό των Ελλήνων. Αυτό τον κάνει αυτόματα άχρηστο και ανεπαρκή.

Ποιός λογικός Έλληνας θα παλέψει για ένα κράτος που δεν του ανταποδίδει παρά του δίνει πόνο; Ποιός θέλει να ζήσει σε μια ΕΕ που χαρίζεται στους ολιγάρχες, που τον έκαναν ΠτΔ για να μη φανεί που πήγαν τα κόκκινα δάνεια; Ποιός θέλει να ζήσει σε μια ΕΕ που συνεργάζεται με απατεώνες πολιτικούς, που δεν μπορούν να δέσουν τα παπούτσια τους και που για να βγούν στο δρόμο έχουν παρέα ένα τάγμα αστυφύλακες; Τί σημασία έχει αν η κ.Μέρκελ τώρα παραδέχεται ότι οι Έλληνες "δουλεύουν", όταν η κυβέρνηση υποχώρησε στο μεταναστευτικό και υπέγραψε αυτά τα πλεονάσματα για το μέλλον; Σε αυτά θα ήθελα να δώ τον κ.Παυλόπουλο να παίρνει θέση. Αν δεν μπορεί, να πάει σπίτι του. Τις τρίχες δηλαδή που λέει, να τις κρατήσει για τα αυτιά του. Φτάνει...
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.