Ads Top

Ελληνικό θα γίνει και η εκκλησιαστική περιουσία για το "καλό" της κοινωνίας. Το φαγοπότι ξεκινάει.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στο μεγάλο φαγοπότι για το "καλό" της κοινωνίας φαίνεται ότι μπαίνει και η εκκλησιαστική περιουσία. Ήλθε ο καιρός της να οδεύσει προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα έγινε μια συνάντηση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Γαβρόγλου για το θέμα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πιο αποτυχημένο Ιεράρχη που πέρασε κατά τη γνώμη μου απο τη θέση αυτή.

Μετά έχει σειρά το Άγιο Όρος. Εκεί βέβαια χρειάζεται αλλαγή στο σύνταγμα κλπ. Υπομονή.

Μελετώντας το βιογραφικό του κ.Γαβρόγλου δεν διέκρινα να έχει κάποια μεγάλη ερευνητική εμπειρία σε τεχνολογικό θέμα ή έστω στη βασική Φυσική. Τρία σημεία στο βιογραφικό του μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και μια και οι καιροί είναι πονηροί τα κατέγραψα.Ο κ.Γαβρόγλου είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΙ Ι.Λάτση που του χάρισαν το Ελληνικό (πολύ μακέτα ο τύπος) και τα κοιτάσματα στο Ιόνιο για να τα διαχειρισθεί σαν να είναι δικά του. Το άλλο είναι πως ενώ είναι μέλος της επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα. Σαν να βάλεις τον Ρουβά στο υπουργείο Οικονομας... αρκεί να μπορεί να λέει αφηγήματα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με καινοτομίες, startups, one night stand κλπ όπως ο νεαρός κ.Παπαδημητρίου (με διαφορά ο πιο ποιοτικός αφηγητής του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ.Παπαδημητρίου διέγνωσε πρόσφατα τεράστια "μείωση" της ανεργίας (χάρις στα μπλοκάκια) και έχτισε έναν χάρτινο "ουρανοξύστη" πάνω σε αυτό. Καταπληκτικός παίκτης!

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ

Το χρεοκoπημένο κράτος και η εκκλησία θα σπάσει σε ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν management και θα οικονομάνε κέρδη ενώ θα φεσώνουν ξανά το κράτος με νέα δάνεια (τα λένε "χρηματοδοτήσεις") αφού τα νέα σχήματα θα παραδίδονται χωρίς βάρη. Τα βάρη θα αφήνονται σαν ζημία στο κράτος, όπως πχ. ο τεμαχισμός σε "καλή" ΔΕΗ και σε "κακή" ΔΕΗ, του οποίου το χρέος έτσι θα αυξάνει. Η μεταβίβαση δεν θα κοστίζει λόγω χρεοκοπίας. Αυτό το κόλπο αφορά και τις υπηρεσίες των χρεοκοπημένων περιφερειών και δήμων. Καταπληκτικό μοντέλο ανάπτυξης και με το αζημίωτο για τους πολιτικούς με "λεπτά" αισθήματα και ιδεολογία.

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.

Nα μη κατηγορούμε τους Μητσοτάκηδες (Λυμεπράκηδες), τους Κεφαλογιάννηδες, τους Βαρδινογιάννηδες, τους Παπανδρέου, τους Μαρινάκηδες κλπ Η βουλή σχηματίζεται απο παιδιά απο τζάκια και παραμένει ένας χώρος ναυ-αρχίδα των εφοπλιστών που προστατεύει ναρκωτικά και λαθραία στο Αιγαίο (προσεχώς και στον Αξιό). Στο αφήγημά μας "άξιος" και ο μισθός του Αρχιεπισκόπου. Κάθε χώρα κυβερνάται απο αυτούς που της αξίζουν και η Ελλάδα είναι Κολομβία...

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα μια εξεταστική για την Εκκλησία και τη διαχείριση της περιουσίας της. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν σκάνδαλα μεγατόνων που μέσω του κόλπου της δήθεν εκμετάλλευσης περιουσιακών της στοιχείων, της παραχωρήσεις management, των ομολόγων του PSI που έγιναν καπνός, των μετοχών της σε εταιρείες ή της αδικαιολόγητης μη φορολόγησης κάποιων τεκμηρίων θα εξαφανισθούν.

ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ο κόσμος γύρω μας δεν είναι αυτός που δείχνει. Τις περισσότερες φορές ή καλύτερα όλες τις φορές δεν τον ερμηνεύουμε σωστά. Πολλαπλότητες υπάρχουν και μέσα στο ίδιο το σύμπαν, ένα είδος εκφυλισμένων καταστάσεων που γίνονται διακριτές με το κατάλληλο ερέθισμα αλλά και απο μια παραξενιά της τύχης.

Ρωσία, Τουρκία, Πακιστάν, Κατάρ, Ιράν, Κίνα, F-35 και S-400 δεν πάνε μαζί. Άρα κάτι άλλο υπάρχει πάνω απο αυτό. Η σημερινή Ρωσία δεν έχει καμμία σχέση με τη Σοβιετική Ρωσία και το θέμα Βόρεια Κορέα ξεφούσκωσε.  Το μόνο αληθινό είναι ότι ο Donald Trump αλλάζει το επιτελείο του, όπως εγώ είχα προβλέψει μήνες πρίν.

Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης... 
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.