Ads Top

Η Κύπρος οδηγείται σε δημιουργία δύο κρατών και η Κρήτη προς ανεξαρτικοποίηση λόγω κοιτασμάτων. H FYROM έπεται.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Τα κοιτάσματα στη Μεσόγειο είναι μια πολύ παλιά ιστορία που ήταν γνωστή στη Γερμανία επι της εποχής του Χίτλερ. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Γερμανία των Ναζί ήθελε να βάλει χέρι στα κράτη της Βόρειας Αφρικής και στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Ήθελε να ελέγξει την ενέργεια.

ΚΥΠΡΟΣ

Κρήτη και Κύπρος ήταν απο πολύ παληά στόχοι πού έπρεπε να περάσουν σε ξένο έλεγχο.

Έτσι στήθηκε η Χούντα στην Ελλάδα και έτσι έγιναν οι προκλήσεις απο τη Κύπρο που έφεραν εκεί τη Τουρκία. 

Η Τουρκία στη πραγματικότητα ήταν και αυτή θύμα, κάτι που δεν είχε συνειδητοποιήσει τότε. Αυτό νομίζω ότι είναι που δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει ιστορικά ο κ.Ερντογάν στους ομοθρήσκους του, την απεμπώληση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στα κέρδη επι των κοιτασμάτων στα οποία έχει μπεί χέρι με άγνωστα συμβόλαια στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι δεν είναι τόσο μαλάκες όσο σας τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών για να εφησυχάζετε. Τεχνολογικά είναι μια εικοσαετία μπροστά απο εσάς.  Εσείς κοιτάτε τον τουρισμό και το Survivor. Mη κλαίτε μετά και κυρίως "μη παριστάνετε το μάγκα..." κορόιδα.

Το 7/10 των Αμερικανών που συμφωνήθηκε σαν στρατιωτική βοήθεια επι της γνωστης ΘΕΙΑΣ (με το μυστρί στο γραφείο της) έγινε 100/10 σήμερα και συνεχώς θα αυξάνει.

Οι Τούρκοι δεν έφαγαν τις επιδοτήσεις και τα δάνεια. Έφτειαξαν αγωγό που μεταφέρει νερό στη Κύπρο. Στην Αίγινα το νερό ακόμη πάει με υδροφόρες. Αυτά δεν είναι τυχαία. Κάποιοι στη Στοά Μακαντάση και Δόντια γωνία βάζουν τρικλοποδιές.

Ο διαχωρισμός της Κύπρου σε δύο κράτη θα θέσει τους Τουρκοκυπρίους εκτός κερδών απο τα κοιτάσματα. Οι Ελληνοκύπριοι ξέρουν ότι αν γίνει επανένωση της Κύπρου θα χάσουν απο τα κέρδη και αυτό δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι ούτε τα αφεντικά τους. Εδώ τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και μπορεί να οδηγήσουν σε νέο πόλεμο στο νησί. Συνεπώς αυτά που έλεγε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών στο Κοτζιά της Στοάς Μακαντάση και Τσίπρα γωνία έχουν κάποια βάση. Δεν είναι ότι φαίνεται...

ΚΡΗΤΗ

Εδώ τα πράγματα είναι πιό εύκολα. Ενώ στη Κύπρο συμμετέχουν τρία ή τέσσερα κράτη, στην Κρήτη συμμετέχει η Ελλάδα που έγινε Κολομβία και το ΝΑΤΟ. 

Μια επιθετική πτώχευση στη χώρα μας σαν αυτή που γίνεται με τη συνεργασία των εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους (με τα λεπτά αισθήματα) μαζί με μια αναμενόμενη πολιτική κίνηση ανεξαρτοποίησης απο μια πλούσια σε κοιτάσματα Κρήτη, η οποία να προωθείται απο τον ντόπιο ΔΟΛ (τοπικά ΜΜΕ χρεωμένα για αυτό το σκοπό) και με τη βοήθεια σαλντιμπάγκων "ειδικών" της Στοάς Μακαντάση θα λύσει εύκολα το πρόβλημα.

Η βάση της Σούδας αποτελεί μια σίγουρη εγγύηση της επιτυχίας. Στόχος της φέρεται ότι είναι η Τουρκία και η Ρωσία. Μπορεί όμως να σας δείχνουν και αλλού... ως συνήθως.

FYROM

Το θέμα του ονόματος αποτελεί και αυτό ένα λόγο δημιουργίας προβλημάτων στη  περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας, που κατά σύμπτωση έχει εκεί ένα τεράστιο κοίτασμα που εκτείνεται απο τη FYROM και απλώνεται σιωπηρά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Στη Στοά Μακαντάση, το Τσίπρα και το Μητσοτάκη δεν τους λυπάστε; Βάλτε το Παπαδήμο ή το Σουρνάρα. Αν θέλετε... εδώ θα είμαι... Σύντομα θα τελειώσουν οι φιλικές τιμές...
Όποιος θέλει λύσεις θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Θα με βρεί δίπλα του ή λίγο πιο μπροστά.
Σχετικά άρθρα
  1. Ο τεμαχισμός της Ελληνικής ΑΟΖ μετά απο αυτονομήσεις περιοχών της Ελλάδας (2013)
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.