Ads Top

Οι ΗΠΑ, η κατοχή της Κύπρου, η πτώχευση της Ελλάδας και το παιγνίδι των κοιτασμάτων

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Τα κοιτάσματα των υδρογοναθράκων πάντα ήταν στη Μεσόγειο. Ο Χίτλερ ήθελε να τους βάλει χέρι και για το λόγο αυτό έφτασε στη Βόρεια Αφρική. Το μυστικό του όμως το ήξεραν και άλλοι. Η Κύπρος σαν ανεξάρτητη χώρα, πρίν παρέμβει η Τουρκία για να διορθώσει τα "κακώς" κείμενα σαν εγγυήτρια δύναμη, εδικαιούτο τα κέρδη όλων των κοιτασμάτων όπως και τη διαχειρισή τους. Αυτό έβαζε και την Ρωσία στο παιγνίδι των πετρελαίων στη Μεσόγειο, κάτι που οι ΗΠΑ δεν ήθελαν. Συνεπώς δεν ήταν οι Ρώσοι οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για πετρέλαια στην Ανατολική Ουκρανία και στη Κριμαία, πρώτες ήταν οι ΗΠΑ που οργάνωσαν το πραξικόπημα στη Κύπρο και τη Χούντα στην Αθήνα. Σημειώστε ότι οι δύο απο τους πραξικοπηματίες του 1967 ήταν τέκτονες όπως και ο Κώστας Καραμανλής που ήλθε απο το Παρίσι και έβλεπε τη Κύπρο μακρυά.

Σημειώστε ότι απο το πλήρη φάκελλο της Κύπρου που θα παραδώσει η Ελληνική Βουλή στη Κυπριακή λείπουν 11 φάκελοι που δεν ξέρει κανείς που πήγαν! Αυτή είναι η χώρα.


Οι ΗΠΑ και οι συνταγματάρχες έφεραν την Τουρκία στη Κύπρο και έτσι μπήκαν άλλοι χειριστές στα κοιτάσματα της Κύπρου. Απο τότε έχουν επιστρατευθεί και άλλοι. Τα θύματα δεν είχαν καμμιά σημασία ούτε οι τόνοι μελάνης που χύθηκαν για να περιγράψουν την αιματοχυσία στο νησί.

Στόχος των ΗΠΑ λοιπόν στην ανατολική Μεσόγειο ο έλεγχος των κοιτασμάτων και η πόρτα της εξόδου στη Ρωσία. Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Έλειπε ένας κανόνας που να οριοθετεί τα κοιτάσματα στο Νότο της Κύπρου που ήταν και τα πλουσιότερα. Έτσι εμφανίστηκε ο Νόμος της Θάλασσας που έδινε έναν άλλο νομικό ορισμό στη γεωλογική υφαλοκρηπίδα και έθετε μια νεότερη και ευρύτερη έννοια σε εφαρμογή, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη γνωστή σαν ΑΟΖ. Η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες που επεκύρωσαν τη σχετική συμφωνία του ΟΗΕ στην Ελληνική Βουλή. Η Τουρκία ήταν ακόμη στον ύπνο της ακόμη και όταν έγινε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, που έκανε τη FYROM κράτος, μια περιοχή  τίγκα στο φυσικό αέριο. Τον χάρτη αριστερά τον συνέθεσα εγώ το 2013. Έκτοτε επαληθεύεται.

Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας έφερε το φυσικό αέριο της FYROM στο δυτικό στρατόπεδο ενώ για το φυσικό αέριο της Ελλάδας που εξαπλώνεται ακόμη και στο Βόρειο Αιγαίο και μπαίνει και μέσα στην FYROM φρόντισε το IMF που ελέγχεται απο τις ΗΠΑ αλλά και απο τους δανειστές. Κοιτάσματα υπάρχουν για όλους...

Το IMF μετατρέποντας τα ιδιωτικά χρέη της χώρας μας σε κρατικά έβαλε την Ελλάδα σε μια κατάσταση μόνιμης υπερχρέωσης απο την οποία δεν θα βγεί ποτέ απο έλλειψη ανταγωνιστικότητας και απο έλλειψη παραγωγής. Η χώρα για να επιβιώσει θα πρέπει να τρώει από τα έτοιμα και συνεχώς να ξεπουλάει. Ήταν η στιγμή που εμφανίσθηκε ο σημερινός πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Παπαδήμος, που με πρόταση του μέλους της Αθηναϊκής Λέσχης (ένα είδος μασονικής στοάς) κ.Καρατζαφέρη έγινε με περισσή ευκολία Πρωθυπουργός για όσο χρόνο χρειαζόταν για να υπογραφεί το δημοσιονομικό σύμφωνο απο το οποίο η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγεί. Μη το μπερδεύεται με τη μπούρδα που λέει ο Τσίπρας για το ψευτοπλεόνασμα, όπου η Ελλάδα βγαίνει απο την ομάδα των χωρών που έχουν υπερβολικά μεγάλο έλειμμα.

Μετά τις πρόσφατες μεγάλες "επενδύσεις" την Ελλάδα με νέα δάνεια απο τις τράπεζες, που έγιναν απο κάποιους τυχερούς με τη βοήθεια και συμμετοχή Τσίπρα, θα ακολουθούσαν τα κοιτάσματα. Οι παίχτες της ιστορίας μας όμως δεν θα ήθελαν να πληρώσουν ακριβά για αυτά και επιπλέον θα ήθελαν να τα νομιμοποιήσουν ως δικά τους παρότι μέχρι στιγμής είναι σε ανοιχτή θάλασσα (οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου δεν είναι οριοθετημένες). Τα μνημόνια προσφέρουν τη νομική προστασία στους δανειστές να κατάσχουν ότι θέλουν αν η χώρα τελικά χρεοκοπήσει.

Με τη τράπεζα ανάπτυξης η Ελλάδα θα χρειασθεί ένα buffer απο χρήματα για να βγεί στις αγορές. Θα χρειασθεί κάποιοι να της δώσουν λεφτά και να μπούν εγγυήσεις κάποια περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα αυξάνουν όσο οι ανάγκες θα αυξάνουν απο την αναγκαστικά αυξανόμενη υπέρχρέωση της χώρας μας. Εδώ είναι το λεπτό και πονηρό σημείο της υπόθεσης. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τις κάθε είδους εγγυήσεις που θα έχει και οι οι δανειστές θα γίνουν αυτόματα ιδιοκτήτες όσων περιουσιακών στοιχείων της χώρας έχουν αποκτήσει, με ελάχιστο κόστος αφού οι εγγυήσεις είναι μικρός ποσοστό της αξίας των αντίστοιχων περιουσιακών στοιχείων.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόνότι είναι άγνωστα τα συμβόλαια για τα κοιτάσματα στη Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, ότι τα ΕΛΠΕ είναι υπερχεωμένα και ότι θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ κάποια στιγμή, όπως και το γεγονός ότι στο νότο της ΕΕ μόνο δύο χώρες έχουν χρεοκοπήσει.  Το IMF παραμένει κυρίαρχος του παιγνιδιού και δεν πρόκειται η Ελλάδα να δεί ποτέ άσπρη μέρα. Το γιατί σας το εξήγησα. Μένει η τελική χρεοκοπία της χώρας μόλις ξεπουληθούν όλα τα κοιτάσματα.

Αν η Τουρκία πιάστηκε μια φορά κορόιδο, η Ελλάδα και η Κύπρος δύο, οι Τουρκοκύπριοι πιάστηκαν τρείς...

Σχετικά άρθρα
  1. Τρελλός οπιομανής πολιτικός με πολλές φαντασιώσεις κυκλοφορεί ασύλληπτος (2017)
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.