Ads Top

Ο ρόλος των συκοφαντών και των εκβιαστών στη πολιτική

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ένας παράνομος μπορεί να λέει ότι δεν μπορεί να πεί ένας σύννομος. Μπορεί να απειλήσει, να εκβιάσει, να συκοφαντήσει όποιον θέλει κατόπιν διαταγής ή χάριν ανταλλαγμάτων, χωρίς να τον συλλαμβάνει κανένας αρκεί να έχει τη προστασία ενός νονού που πάντα εμφανίζεται ως ηθικός και τίμιος πατριώτης, ένα καλό δικηγόρο και ένα ευγενή δικαστή που να τον αθωώσει την ώρα που πρέπει.

Στην Ελληνική πολιτική είναι προφανές απο όσα συμβαίνουν κάθε μέρα ότι υπάρχουν πραγματικές συμμορίες. Οι συμμορίες έχουν νονούς, οι νονοί είναι αυτοί που βάζουν τα λεφτά. Είναι αυτοί που κατευθύνουν το έγκλημα και που κινούνται αθόρυβα πάντα με το μικρότερο ρίσκο.

Ένας καθώς πρέπει νονός πρέπει να έχει ένα με δύο ΜΜΕ και ένα στάβλο απο πολιτικούς να τον κουράρουν, δημοσιογράφους να τον γλείφουν, δικαστές να δικαιώνουν τους μπράβους, τους ρουφιάνους, τους εκβιαστές και τους εκτελεστές του. Η Στοά Μακαντάση και οι φυλακές είναι τα κατάλληλα μέρη πρόσληψης νέων αστέρων του εγκλήματος, γιατί όσοι δεν έχουν αναστολές στη ηθική είναι οι καλύτεροι. Χρειάζεται όμως και κάποιος χρόνος, κάποιες δοκιμές., ο Παράδεισος δεν είναι για όλους.

Οι νονοί πρέπει να φαίνονται θεάρεστοι, να κάνουν καλές πράξεις, να είναι καλοί και πιστοί χριστιανοί, να κάνουν δωρεές στους φτωχούς, να έχουν τους τραπεζίτες τους που θα τους συγκεντρώνουν τα λεφτά για να ανοίγουν αυτοί χωρίς ρίσκα νέες επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας και ένα μπουκέτο απο συμβούλους διορισμένους σε κάποιο ΑΕΙ να τους λένε ιδέες πως να βγάλουν περισσότερα και πως να εξασφαλιστούν νομικά από κάποιο αδέσποτο μάτι (δεν αναφέρομαι στη δικαιοσύνη, γιατί ως γνωστό αυτή είναι θεότυφλη).

Η μυστικότητα και η εμπιστοσύνη μέσα στις συμμορία είναι το Α και το Ω της ηθικής. Ανάμεσα στους συμμορίτες υπάρχουν βαθμοί. Ο καθένας πρέπει να ξέρει μόνο όσα χρειάζεται. Μερικοί δεν χρειάζεται και να ξέρουν. Αυτοί είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι (μέ ένα θήτα). Αργεί πολύ να ανέβεις τη κλίμακα σε μια συμμορία, μερικές θέσεις είναι εξ αίματος.

Ο νονός έχει μια στρατιά απο τεχνίτες για κάθε περίσταση. Υπάρχουν οι πράκτορες των ειδικών αποστολών, αυτοί είναι πιο εξειδικευμένοι και χρησιμοποιούνται για να προσεγγίζονται και να αλώνονται ή να διερευνώνται ειδικοί στόχοι (άτομα υψηλών προδιαγραφών). Αμφιβάλλω αν στα ΜΜΕ της Ελλάδας υπάρχει δημοσιογράφος, που να μη παίρνει μισθό απο την ΕΥΠ. Σημειώστε, ότι στη πολιτική υπάρχει πάρα πολύ θέατρο και τραγούδι. Μην πολώνεσθε απο τις αντιθέσεις μεταξύ μιας μικροσυμμορίας και μιας άλλης. Η μία είναι μέσα στην άλλη. Το βράδυ είναι όλες παρέα.

Αυτά είναι η πράξη. Η θεωρία είναι για λίγους. Δεν την ξέρουν όλοι. Είναι και αυτή μια τέχνη, άγραφη θα έλεγα,  μια άγραφη και απερίγραπτη τέχνη που παρέχεται χωρίς να δίνεται. Κάθε πράξη χωρίς θεωρία πεθαίνει. Ο τρελλός δηλαδή δεν είναι αυτός που δεν καταλαβαίνετε αλλά αυτοί που δεν ξέρουν τί κάνουν.

Στο άρθρο άφησα "χαραμάδες" για να βλέπετε "παιγνίδια" απο το περίγυρό σας, που πλέον δεν είναι δεδομένα. Ταυτόχρονα χτυπάω και τα καμπανάκια ή καλύτερα τις κουδούνες για κάποιους άλλους...
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.