Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ο "κουμπαράς" του ξεπουλήματος του Τσακαλώτου. Άλλο κόλπο πάλι και μάλιστα μετά μουσικής Παππά...

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Συμμορίες είναι παραμύθια πουλάνε,
κομπίνες στήνουν και τα αρπάνε
Η τράπεζα "ανάπτυξης" ένα απο τα πρώτα όνειρα των ΑΝΕΛ που με συμφωνία των δανειστών θα γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται ένα κεφάλαιο για ξεκίνημα, για μούρη όπως λέμε. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα βγεί στις αγορές για να συγκεντρώσει ένα κεφάλαιο με δάνεια απο ομόλογα στο Αγγλικό δίκαιο, ένα μέρος απο αυτά θα πηγαίνει σε ανάγκες (εξυπηρέτηση δανειστών και δάνεια εξωτερικού) και ένα άλλο μέρος θα γίνει αρχικό κεφάλαιο στη τράπεζα "ανάπτυξης".

ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΑΟΖ)

Η κυβέρνηση της Κολομβίας των ναρκωτικών και των λαθραίων απο Τουρκία και αλλού πρός την ΕΕ μέσω Ελλάδας χρειάζεται χρήματα για "επενδύσεις" λέει. Η τράπεζα "ανάπτυξης" θα συγκεντρώσει χρήματα στον "κουμπαρά" απο δάνεια που θα προέρχονται είτε απο ομόλογα με υψηλό επιτόκιο (πάνω απο 4,5% που συνεχώς θα αυξάνει καθότι τα κόκκινα δάνεια θα σκάνε σα μπαλόνια κάθε τόσο) απο τις αγορές είτε απο δάνεια απο επενδυτικές τράπεζες με εγγυήσεις κοιτάσματα ή κρατική περιουσία γενικώς στο Αγγλικό Δίκαιο. Τα χρήματα απο τις εγγυήσεις πάντα είναι λιγότερα απο την αξία των αντικειμένων που θα δεσμεύονται.

Με μια χρεοκοπία η Ελλάδα θα μείνει μόνο με τα βότσαλα στις παραλίες...

Τίς τελευταίες ημέρες, μέσα στο νομοσχέδιο Σταθάκη για το χωροταξικό παίζεται
  1. η διαχωρισμός της χώρας σε περιοχές για αγορά, χρήση ή διαχείριση απο τους νέους κοτσαμπάσηδες ντόπιας και ξένης παραγωγής
  2. ο καθορισμός των αλιευτικών ζωνών, που συνδέεται με την ΑΟΖ.
ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Οι μαλάκες δεν λένε ψέμματα πληρώνουν φόρους, οι απατεώνες όμως λένε...
Για να περάσουν τέτοιου μεγέθους κόλπα θα χρειασθεί εντός Ελλάδας να παιχθεί πολύ θέατρο. Θα χρειασθεί ένας λόγος για να βγαίνει το γυφταριό και να παίζει το καραγκιόζη στα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών κάθε μέρα και εσείς να τους λέτε μαλάκες ενώ αυτό τελικά είστε εσείς.

Το θέμα των αδειών των ΜΜΕ είναι ότι χρειάζεται. Δεν θα πονέσει κανείς άλλωστε ούτε και κανείς θα πληρώσει φόρους απο τα ΜΜΕ που εκπέμπουν παράνομα για τις διαφημίσεις που παίζουν.

Εναλλακτικά θα παιχτεί και θέατρο με το Βαρουφάκη και με σέντρα τα 100 δις ευρώ του Ρέγκλινγ. Ο νόμος περι ευθύνης υπουργών και η προστασία των ποινικών ευθυνών των διοικητών των τραπεζών και του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να αναδείξουν κανένα υπέυθυνο σε μια εξεταστική. Άδειες και ΜΜΕ είναι πυροβολισμοί στον αέρα.

Σχετικά άρθρα
  1. Ελληνικό θα γίνει και η εκκλησιαστική περιουσία για το "καλό" της κοινωνίας (2017)
  2. Μεγάλο Εθνικό σκάνδαλο που αφορά την οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.