Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ο Σαμαράς επέστρεψε απο το ΧΘΕΣ και σπρώχνει προς τη διαίρεση της Κύπρου. Η παράδοση κυριαρχίας που έκανε.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Εγώ προτείνω να κάνουν όλοι στην άκρη γιατί με όσα λένε κάνουν τα πράγματα επικίνδυνα και όπως θα ξέρετε όσοι με διαβάζετε εντός και εκτός Ελλάδας, στο τέλος προκύπτει αυτό που λέω εγώ γιατί αφενός έχω επαφή με τη πραγματικότητα και αφετέρου δεν είμαι οικονομικός δολοφόνος...

Ελλάδα, Κύπρος και FYROM εμφανίζουν πολλά κοινά σημεία. Επιπλέον αποτελούν χώρους διάβασης ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και καυσίμων και πολλών άλλων.

Ένας λόγος που κάποιες βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν έχουν "πατέρα" είναι τα ναρκωτικά. Σε ουδέτερους χώρους κανένας δεν μπορεί να συλλάβει κανένα.

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ο κ.Σαμαράς δικαιούται φυσικά να ομιλεί, με προσοχή όμως, ώστε να μη λέει βλακείες και να προτείνει παλαιομοδίτικους τρόπους προσέγγισης που δεν λειτούργησαν μέχρι τώρα, γιατί θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, το διαχωρισμό της Κύπρου χάριν τρίτων.

Θα ξέρετε ότι ο κ.Σαμαράς έχει αφήσει στην ΕΕ το θέμα της διαχείρισης της Ελληνικής ΑΟΖ με γράμμα που έστειλε στο ΟΗΕ. Αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα έξυπνο απο πολλές απόψεις. Δεν το ξέρατε έ; To λένε παραχώρηση κυριαρχίας. Το μάθατε; Ποιοί τον συμβούλεψαν να το κάνει; Είναι κάποιοι που βγαίνουν στο ΔΟΛ Κρήτης και λένε τα κάλαντα για τα κοιτάσματα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ας δούμε τί προτείνει μετά το ναυάγιο που προκάλεσε ο κ.Κοτζιάς.

Ο κ.Σαμαράς προτείνει

1. το Κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής κατοχής. Κι αν δεν αντιμετωπιστεί ως τέτοιο, δεν θα αντιμετωπιστεί καθόλου. 

2. η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρώπης. Και οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού πρέπει απαραιτήτως να είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δηλαδή με ό,τι ισχύει για όλα τα άλλα κράτη μέλη. 

-Δεν μπορεί να υπάρχει καθεστώς συγκεκαλυμμένου «άπαρτχαϊντ» για τους πολιτες του (και μάλιστα για την πλειοψηφία τους).
-Δεν μπορεί να υπάρχει μειωμένη κυριαρχία.
-Δεν μπορεί μειωμένη ευθύνη για τους εκπροσώπους του ή μειωμένη λογοδοσία για την κυβέρνησή του.
-Δεν μπορεί να υπάρχουν κατάλοιπα αποικιακών ρυθμίσεων.
-Δεν μπορούν να υπάρχουν «εγγυήσεις» τρίτων χωρών.
-Και ασφαλώς δεν μπορούν να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής τρίτων χωρών.
Το Κυπριακό οφείλει να λυθεί δίνοντας κύρος στην Ευρώπη. Όχι κουρελιάζοντας τα ευρωπαϊκή ιδεώδη.
Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί αποθαρρύνοντας τον εισβολέα, όχι ενθαρρύνοντας επόμενους επίδοξους εισβολείς. 

3. το Κυπριακό πρέπει να λυθεί χωρίς να δημιουργήσει λίγο αργότερα πρόβλημα χειρότερο από αυτό που προϋπήρχε. Γιατί συχνά όταν «λύνουμε» ένα πρόβλημα δημιουργούμε τη θρυαλίδα της επόμενης έκρηξης!
Αυτό δεν πρέπει να συμβεί.
Οφείλουμε να λύσουμε το Κυπριακό με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και στις γεωπολιτικές πραγματικότητες της περιοχής μας.
--Η διεθνής Κοινότητα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή, ενιαία και ακμάζουμε Ευρωπαϊκή Κύπρο, που θα ακτινοβολεί σταθερότητα και ασφάλεια σε μια ταραγμένη περιοχή.
--Όχι μια επόμενη εστία μόνιμων προστριβών και εσωτερικών συγκρούσεων, που θα ακτινοβολεί αστάθεια γύρω της. 

ΣΧΟΛΙΑ

1. Το Κυπριακό ξεκίνησε ως πρόβλημα παράνομης εισβολής κατοχής. Από τότε όμως έγινε απο κύρια παράμετρος μια σημαντική παράμετρος. Αυτό συνέβη απο τις διαρκείς υποχωρήσεις των ηγετών σε Ελλάδα και Κύπρο. Θυμάμαι και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που επιθυμούσε την αναθεώρηση του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ. Στην Ελλάδα μόνο οι άξιοι προχωρούν... για αυτό το καράβι τώρα γλύφει τον πάτο του βόθρου. Ναρκωτικά, τουρισμός, ξεπούλημα και ξέπλυμα χρήματος, επενδύσεις του κώλου με δάνεια κοκ. Ο κ.Σαμαράς (θα θυμάται πως πρόβλεψα τη πτώση του μικρού αεροπλάνου στα νότια της Κύπρου, απο αυτά που έλεγε τότε) ζητάει με τη πρόταση του την επιστροφή στις αρχικές Ελληνικές θέσεις. Προφανώς δεν θέλει λύση. Η πρόταση του δεν έχει ελαστικότητα και στερείται στρατηγικής. Κοινώς λέει βλακείες. Είναι εύκολο να παίρνεις πατριωτικές θέσεις μέσα ΚΑΙ να υπογράφεις κρυφά μνημόνια απο κάτω απο το τραπέζι.

2. Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρώπης αλλά δεν έχει πλήρη κυριαρχία απο τότε που μπήκε στην ΕΕ. Αποτελεί μια ειδική περίπτωση και ξέρει ο κ.Σαμαράς, ότι στο τέλος έτσι θα αντιμετωπισθεί. Συνεπώς κλάνει φούσκες. Αυτή η τακτική των απόλυτων θέσεων έχει αποδειχθεί τόσα χρόνια μια λάθος τακτική (Κύπρος, FYROM). Είναι βλακεία να επιμένει κανείς σε αυτό και αν δεν έχει κάτι άλλο να προτείνει καλύτερη να διαβάσει κανένα μυθιστόρημα. Αυτές οι απόψεις είναι κoλλημένες στα σεντόνια και δεν είχαν μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα.  Αν πηγαίνουν και συζητάνε με αυτό το τρόπο πέραν του ότι κάνουν μπαμ απο μακρυά ότι δεν είναι τεχνοκράτες αλλά βλάχοι που κατέβηκαν απο το βουνό όχι τώρα αλλά ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει λύση. Εϊναι προφανές απο όσα λέει ο κ.Σαμαράς ότι δεν ξέρει πως να μετατρέπει τη πέτρα σε χρυσό. Εϊναι βλάκας. Βλάκες είναι και αυτοί που τον συμβουλεύουν να μιλάει έτσι. Οι δηλώσεις Αυτού του τύπου τη συγκεκριμένη στιγμή είναι λάθος.

3. Το Κυπριακό πρέπει να είναι βιώσιμο και να κρατάει ισορροπίες ανάμεσα σε παληές και νέες παραμέτρους που προέκυψαν απο τις υποχωρήσεις όσων κυβέρνησαν Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Διεθνές Δίκαιο επιλύει τα πάντα, γιατί δεν περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος. Προσέξετε αυτή τη λεπτομέρεια, το ότι ξέρω φυσική δεν σημαίνει ότι θα επιλύσω ένα πρόβλημα τεχνολογίας βασισμένο μόνο στη φυσική. Στη περίπτωση της Κύπρου υπάρχουν πολλά προβλήματα που απαιτούν γνώσεις τεχνολογίας και γεωστρατηγικής όχι όμως για να μπούν στο τραπέζι όπως προτείνει ο κ.Σαμαράς, θα ήταν μεγάλο και ατέρμον λάθος. Μέχρι να τελειώσουν οι συζητήσεις τα κοιτάσματα θα έχουν γίνει λαγός, θα είναι σε ξένα χέρια. Μια ενωμένη Κύπρος δεν μπορεί να αδικεί κανένα πολίτη της. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και απο τους Αμερικανούς.

ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ

Η γνώμη μου είναι πώς οι  πολιτικοί του ΧΘΕΣ της Ελλάδας θέλουν να φάνε τα κέρδη των Τουρκοκυπρίων και να τα δώσουν στους φίλους τους (όχι στους Ελληνοκύπριους). Για το λόγο αυτό θέλουν να ξαναξεκινήσουν νέες συζητήσεις που να κρατήσουν χρόνια. Δεν τον έχω για τόσο βλάκα τον κ.Ερντογάν και έξυπνο είναι να μη τον έχουν και αυτοί.

Μια "ανησυχία" στο νησί μπορεί να κάνει την κατάσταση αφόρητη. Καλό είναι πολιτικοί σαν αυτούς του ΧΘΕΣ να περιορίσουν τις δηλώσεις, να πιούνε κανένα χυμό και να κάνουν στην άκρη. Η αλλαγή  ηγεσίας στη ΝΔ είναι αναγκαία. Γενικώς όλοι στην άκρη και οι Μακαντάσηδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.