Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ευθύνη της πολιτείας η κακή κατασκευή λιμανιών όπως αυτού στη Κώ και αλλού

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΒιομηχανία του τόπου είναι ο τουρισμός (εκτός απο τα λαθραία, τα ναρκωτικά και το ξέπλυμα με το ναυτιλιακό συνάλλαγμα και τα περίεργα ΑΦΜ) λένε οι γνωστοί απατεώνες.

Αντί στα υπουργείο τουρισμού να προίστανται τεχνοκράτες με διδακτορικά στο τουρισμό κλπ, προίστανται κάτι γριές μαζορέτες και σε λίγο κάτι τραγουδιστές "γκαρίζω" της διπλανής πόρτας.

Αγράμματοι και ξεπεσμένοι διανοούμενοι επιπέδου Στοάς Μακαντάση και κάτω συνεχίζουν νσ συσσωρεύονται στα υπουργεία και να κλάνουν μέντες ενώ η δικαιοσύνη είναι χαμένη σε κάποια "βιβλιοθήκη".

Να σημειώσω ότι κανένας εφοπλιστής, εφοπλιστής με γήπεδο ή με γήπεδο και ΜΜΕ δεν έχει προσφέρει μια πεντάρα ακόμη για τους σεισμόπληκτους. Τα ναρκωτικά στο Αιγαίο κάνουν σουλάτσο όπως και τα λαθραία έξω απο την Ελευσίνα...

ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ...

Τα λιμάνια της χώρας πέραν της καλής κατασκευής, πρέπει κατά τακτά διαστήματα να ελέγχονται και να συντηρούνται. Η διάβρωση του εδάφους στα λιμάνια είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα και αν δεν έχουν γίνει σωστές κατασκευές όπως στα ελληνικά λιμάνια, τα δυστυχήματα θα μπορούν να συμβούν ανα πάσα στιγμή απο ένα σεισμό αλλά και απο άλλο αίτιο. Είναι τόσο άσχετοι σε όλα, τόσο ανεύθυνοι και τόσο ανίκανοι, οριζόντια και κάθετα, οι ολετήρες της διαπλοκής και όχι μόνον, που μπορώ να τους δέρνω όλους μαζί απο το πρωί ως το βράδυ πίνοντας καφέ. Σέβομαι τον εαυτό μου...

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


Στους δύο τελευταίους σεισμούς στη Λέσβο και στη Κώ (ας αφήσω την αιτιολογία, βλέπετε και εδώ) παρατηρήθηκαν τσουνάμι. Στην είσοδο των λιμανιών σαν αυτά στα οποία παρατηρήθηκε τσουνάμι θα έπρεπε να υπήρχαν κυματοθραύστες.

Θα έπρεπε επίσης να είχαν μελετηθεί οι ιδιοσυχνότητες των αντιστοίχων στασίμων κυμάτων που δημιουργούνται να είναι κάτω απο τα επίπεδα ασφαλείας (θέμα κατασκευής των λιμανιών). Αυτός είναι και ο λόγος για τον όποιο όταν υπάρχει κύμα τα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια των νησιών χοροπηδάνε - σαν τους μαλάκες που παριστάνουν τους πολιτικούς - πάνω στις προβλήτες των λιμανιών στις οποίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν όταν έχει μπωφόρ (ο κακός τους ο φλάρος).

Για ποιές ικανότητες των ΕΔ σας μιλάνε; Θα πνιγούν στο Αιγαίο με 3 μπωφόρ! Με τα Σαββατοκύριακα off;

ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΜΟ!!!


Προσέξετε στη παραπάνω φωτογραφία τη ποιότητα κατασκευή της προβλήτας στο λιμάνι της Κώ. Το τσιμέντο έχει γίνει άμμος. Η διάβρωση και η έλλειψη τσιμέντου είναι εμφανής. Με αυτές τις κατασκευές οι απατεώνες μιλάνε για ανάπτυξη του τουρισμού.

Δεν θα μιλήσω για το σωστό τρόπο κατασκευής ενός λιμανιού, γιατί θα έφτανα απο τη Κώ στο ... λιμάνι του Πειραιά.

Είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι για το λαό. Σας το απέδειξα. Θα μου πείτε μισό αιώνα με τόσα λεφτά απο την ΕΕ δεν έχουν κατορθώσει να αναστυλώσουν την Ακρόπολη ή ότι κλείνουν το χώρο τα απογεύματα γιατί κάνει ζέστη! Δεν μπορώ να σας απαντήσω κάτι άλλο...

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ...


...και τους πολιτικούς για κρεμάλες η Ελλάδα θέλει ποιοτικό τουρισμό.

Σε κάθε λαό ταιριάζουν οι πολιτικοί που επιλέγει, γιαυτό η χώρα είναι Κολομβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.