Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Εθνικά επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει με τη δήθεν Ελληνική ΑΟΖ και με τους γυρολόγους των Λάτσηδων στα ΜΜΕ του καρτέλ

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Η φωτογραφία είναι απο χθεσινή εξέταση παιδιών Γυμνασίου στη Ιαπωνία σε όλη την περιφέρεια του Τόκυο. Όλα τα παιδιά εδώ γνωρίζουν και απαντούν στο θέμα ΑΟΖ. Δεν υπάρχουν πατεράδες, μαμάδες και αρχιδοδημοσιογράφοι. Στην Ελλάδα δεν ξέρουν ούτε τα σύνορα της χώρας μας ποιά είναι. Προσέξετε στο χάρτη πόση επιρροή έχουν στην Ιαπωνική ΑΟΖ διάφορα νησάκια εντοπισμένα στα κέντρα κύκλων. Μετά σκεφτείτε το Καστελόριζο. Δικαιούται 200 νμ κύκλο!

Στη χώρα μας εδώ και μια επταετία ακούγονται συνέχεια μαλακίες, επικίνδυνες μαλακίες για το θέμα ΑΟΖ στα ΜΜΕ που λειτουργούν παράνομα σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την εντύπωση μιας οντότητας που υπάρχει. Δυστυχώς Ελληνική ΑΟΖ δεν υπάρχει, γιατί δεν έχει οριοθετηθεί. Απλό είναι. Όμως σε όλα τα "πατριωτικά" ΜΜΕ μιλούν τα διανοητικά καθυστερημένα της Στοάς Μακαντάση σαν να υπάρχει. Αυτό παρατράβηξε. Φτάνει. Έχουμε διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η παραπληροφόρηση αυτού του τύπου απο "ΜΜΕ" μπορεί να φέρει τη χώρα σε σύγκρουση με τη Τουρκία για λόγους που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Στόχος των εγκαθέτων και αυτών που τους προβάλλουν στα ΜΜΕ της διαπλοκής είναι η διάλυση της Ελλάδας σε 7 περιοχές (καθεμιά με μεγάλα κοιτάσματα όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία) και η απόκτηση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας όσων και όποιων με διάφορους τρόπους τα έχουν αποκτήσει μετά απο ένα δυναμικό επεισόδιο με τη Τουρκία. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

Τα ναρκωτικά στο Αιγαίο έχουν πονέσει τους εμπόρους και τους μεταφορείς αλλά δεν θα μπεί η χώρα σε μια κατάσταση πολεμικής ψυχολογίας για να διασωθούν οι μεταφορείς λαθραίων και ναρκωτικών μέσω τη Ελλάδας στην ΕΕ. Αρκετά. Δεν είναι μόνο ο Π.Καμμένος που πρέπει να περάσει απο εξεταστικές. Όλοι τους είναι. 

Η Ελλάδα δεν έχει ΑΟΖ αυτή τη στιγμή. Εν δυνάμει ΑΟΖ έχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα κοιτάσματα είναι μέσα σε ελεύθερη θάλασσα και παρανόμως προκηρύσσονται. Τα διεθνή ύδατα της Ελλάδα είναι μετά τα 6νμ και είναι μέσα και αυτά σε ελεύθερη θάλασσα. Όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνα για εξόρυξη οπουδήποτε, σε οποιδήποτε προκηρυγμένο οικόπεδο. Δεν μπορεί να μιλάμε για NAVTEX και απαγορεύσεις. Πρέπει αυτό το παραμύθι να σταματήσει. Είναι προκλητικό και επικίνδυνο.
¨
Η Ελλάδα ας οριοθετήσει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της με χάρτη. Αυτό είναι το σωστό και όποιος γείτονας έχει αντίρρηση ας πάει στα διεθνή δικαστήρια. Κανείς δεν του απαγορεύει να κάνει και αυτός το ίδιο. Στο τέλος όλοι θα κριθούν.  

Το θέμα της Κύπρου είναι πιο πολύπλοκο αλλά μπορεί και αυτή να οριοθετήσει πλήρως την ΑΟΖ της και όχι μόνο τα νότια σύνορα της, Αυτό μπορεί να το κάνει γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη δημοκρατία στο νησί. Απο κεί και πέρα οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να διεκδικήσουν τα ποσοστά τους είτε σε μιά λύση δύο κρατών είτε σε μια λύση ενιαίου κράτους. Πίσω απο το Κυπριακό είναι τα άγνωστα συμβόλαια με τις εταιρείες. Εκεί είναι το παιγνίδι και αυτό μάλλον τρελλαίνει τον Ερντογάν. Μόνιμη λύση με τέτοια παραποίηση της πραγματικότητας στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει. Θα έλθει πόλεμος.

Δεν μπορεί  για χάρη λαπάδων πολιτικών, μέλη μιας μαφίας που προστατεύει τα ναρκωτικά και τα λαθραία στο Αιγαίο, τρείς χώρες να χάνουν τα δικαιώματα τους στα κοιτάσματα για να τα φάνε οι πετρελαικές εταιρείες που τους τα χώνουν στις τσέπες. Χρειάζεται ρέγουλα και αυτοί είναι χοντρομαλάκες και απατεώνες, φυτά μιας Στοάς Μακαντάση που έχει γίνει διεθνώς νούμερο.

Δεν βλέπετε το χάλι τους; Κάθε μέρα σας το δείχνω. Οι Τούρκοι έχουν τα προβλήματα τους αλλά δεν έχουν και με ποιούς να μιλήσουν στην Ελλάδα. Δεν βγαίνει έτσι.

Σας μίλησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα χρησιμοποιώντας το τρόπο που μιλούν οι Έλληνες όταν γίνουν άντρες. Μπορεί και να μη γίνω κατανοητός. Δεν είναι ακαδημαϊκή η προσέγγιση αυτή αλλά μέσα σε ένα στάβλο δεν μπορείς να παριστάνεις τον αριστοκράτη. Θα ήσουν ψεύτης και εγώ δεν είμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.